icon

Ako zachrániť nezlepenú griláž?

katynav26
Dnes o 07:27

Ahojte, dá sa nejako zachrániť griláž, ktorá sa nezlepila? Netuším čo som spravila zle, robila som tú plnku na dva krát, ale zdala sa mi ok ta druha. A ked som dnes dala dole tu záťaž z toho po 24 hodinách tak sa tie oplátky od seba odlepuju. Niečo tam viem natrieť medzi to ci uz len zjesť take? Ďakujem

lenka7477
Dnes o 07:31

aj mne sa to stalo ☹ pritom recept mám už 25 rokov, a každým rokom sledujem , ako majú grilážky iný tvar a konzistenciu dokonca ja chuť ☹ nedržia pekne ☹
zloženie surovín je katastrofálne ☹
Budem musieť nájsť nový recept .

huxy
Dnes o 08:23
@lenka7477

aj mne sa to stalo ☹ pritom recept mám už 25 rokov, a každým rokom sledujem , ako majú grilážky iný tvar a konzistenciu dokonca ja chuť ☹ nedržia pekne ☹
zloženie surovín je katastrofálne ☹
Budem musieť nájsť nový recept .

@lenka7477 už cca 15 rokov robím podľa 1 receptu a vždy držia

stankadu
Dnes o 08:37

Ako si robila? Napis postup, mozno prideme na to, kde nastala chyba. Ja by som zjedla take, ake su.

katynav26
autor
Dnes o 08:41
@stankadu

Ako si robila? Napis postup, mozno prideme na to, kde nastala chyba. Ja by som zjedla take, ake su.

@stankadu roztopila som cukor na karamel, pridala rozpustene maslo a salko. Keď sa to spojilo trochu postáť potom som prisypala posekané orechy, natrela a zaťažila. Neviem či tie orechy neboli moc na veľké kusy nasekané a preto sa až tak nedotýka ta plnka...

huxy
Dnes o 08:52
@katynav26

@stankadu roztopila som cukor na karamel, pridala rozpustene maslo a salko. Keď sa to spojilo trochu postáť potom som prisypala posekané orechy, natrela a zaťažila. Neviem či tie orechy neboli moc na veľké kusy nasekané a preto sa až tak nedotýka ta plnka...

@katynav26 žĺtka si v recepte nemala písané? Ja robím síce iný recept, ale ide tam cukor, smotana na šľahanie, orechy, žĺtka, hera

ljzozv
Dnes o 09:02
@katynav26

@katynav26 môže byť že si dávala slabú vrstvu na zlepenie

lilian183
Dnes o 09:16

@katynav26 dať závažie na to, knihy naukladať

stankadu
Dnes o 12:58

Ja mám tiez žltka písané, ale ja nedávam zase salko. A orechy mám písané mleté, nie sekané.

mirage
Dnes o 14:02
@lilian183

@katynav26 dať závažie na to, knihy naukladať

@lilian183 ved pise ze dala.
Orechy mas prilis na velke kusy.. preto.
Ja nedavam zltky, iba cukor, salko, orechy a prave maslo.