icon

Guláš. Dávate doň majorán? Čím ho zahusťujete?

avatar
bibula
7. nov 2008

potom to kludne presunte,ale ja ho mam na sporaku a potrebujem surne radu.-)

davate don majoran?
a druha-gulas s knedlami sa cim zahustuje? este som nerobila-dakujem 🙂

😅

Strana
z4
avatar
jonatanka
7. nov 2008

ahoj majoran davam

avatar
sirinka
7. nov 2008

ja do gulasa majoran davam
a ked nedas moc vela vody, mal by byt aj bez zahustvania ok, ak by si predsa potrebovala, iste mozes mukou alebo ovsenymi vlockami

avatar
elitera
7. nov 2008

pokud vím, tak jíškou. Nebo jsem slyšela taky o strouhance z chleba. Ale nikdy jsem to nevařila, takže mě ber s rezervou.

avatar
evuliki
7. nov 2008

Achoj,ja tiez davam majoran.Ja zahustujem bud mukou al.solamylom 😉

avatar
marselina
7. nov 2008

ahoj,majoránku také dávam a zahuštuju vodou do které přidám mouku můžeš hladkou nebo polohrubou,rozkvedláš aby tam nebyly hrudky.

avatar
bibula
autor
7. nov 2008

voda,alebo mlieko, 😖 😀

diky,idem dosypat 😀

avatar
bibula
autor
7. nov 2008

dakujem moc koculky....

moj plny hrniec uz nie je plny......
ale este zemiacky do jednej varky pojdu 😀
zase budem sikovna -ze dva chody 😀 😅 😵

este raz diiiiky moooooc

avatar
marselina
7. nov 2008

když dáš mléko nic tím nepokazíš ale guláš bude světlejší než když to uděláš z vody

avatar
titkovamiriam
7. nov 2008

majoran ano,zahustujem nastruhanymi zemiakmi

avatar
audreyd
7. nov 2008

majorán až po dovarení, inak zhorkne. zahusťujem zemiakom (resp. dávam variť na dvakrát...) niekedy múkou hl. múkou 🙂 a hríbiky nemôžu chýbať 😎

avatar
ejusa
7. nov 2008

Evuliki,ja od veci pisem,ale kde si zohnala ten rozkosny mikulasovský kostymcek,aj ja chceeeem 🙂

avatar
bibula
autor
7. nov 2008

😅 no u nas hriby eee- ok,vsetko dodrzim,,,,

avatar
sirinka
7. nov 2008

ja davam majoran aj s ostatnymi koreninami hned po cibulke, chvilku poprazim a tak tam pridam maso a nikdy nebolo horke 😉

avatar
titkovamiriam
7. nov 2008

ja davam ked prilejem vodu,

avatar
maruschka
7. nov 2008

bibula, tak majorán určite a u nás sa zahusťuje najmno nastrúhaným zemiakom-to je total originálny guláš...Ale zátrepkou z múky...A majorán až nakoniec,keď odstavíš,lebo horkne pri dlhom varení...

avatar
titkovamiriam
7. nov 2008

ja davam kolko masa tolko cibule a ta ked sa oprazi a potom ked sa rozvari tiez nieco zahusti a ked sa pridaju zemiacky je to mnam-mnam,muka by ma ani nenapadla 😀

avatar
sirinka
7. nov 2008

titkovamiriam taky tak...ja gulas nezahustujem.

avatar
skuli
7. nov 2008

Právě ho jdu vařit 😀 aby byl na zítra krásně uleželý.Majoránku dávám a hlavně hodně česneku.Zahušťuji moukou rozmíchanou ve vodě.

avatar
ejusa
7. nov 2008

Evuliki prepaaac 🙂 ,ja som to videla u Marselini 🙂

avatar
jablonka
7. nov 2008

ja varim dva druhy gulasov - taky kvazi kotlikovy, co jeme s chlebom, a ten zahustujem lecom a trochu rozrobenej muky s vodou...do tohto gulasu davam okrem masa zemiaky, susene hriby, fazulu, nocky... a druhy "madarsky", ten jeme s knedlou, a tam ide len maso a chutovo bohata stava zahusetna len lecom ...a vzdy varim len z diviny 😉

avatar
sirinka
7. nov 2008

jablonka ja tomu prvemu hovorim gulasova polievka... 😀 a v kotliku je najuuuzasnejsi....

avatar
jablonka
7. nov 2008

sirinka - gulasova polievka je ine, to sa urcite nezahustuje lecom 😉 ...robim tzv. slepy gulas, to je vlastne gulasova polievka, ale namiesto masa davam taku makku tenku cigarovu salamu, k tomu len zemiaky a hlavnym dochucovadlom je majoranka...tiez sa to je s chlebom...ale ako som spominala vyssie, ten prvy gulas robime aj v kotliku, vtedy je este chutejsi - oslahany ohnom a dymom 😀 ...ale tak isto ho mimo sezonu varime aj v klasika hrnci 😉

avatar
gedren
7. nov 2008

Majoranku nedavam, zahustovat se ma strouhankou z chleba, tu jsem nikdy nemela 🙂, a nebo proste tu mouku (kdyz das polohrubou, nebude tak hrudkovat jako hladka) a nebo ten skrob, no...

avatar
bibula
autor
7. nov 2008

no zemiacky sa dovaraju,mam nachystanu vodu s polohrubou mukou 😀 muco ma radsej hustejsie,tak zahustim...no zeleniny som dala kooopec,aj maska-co si muco kupil 😀

avatar
sirinka
7. nov 2008

jablonka no ved ja pisem, ze to iba tak volam... 😉

avatar
mouse
7. nov 2008

bibula, majoran davam do gulasu a zahustujem ak treba najemno nastruhanym zemiakom. Vacsinou vsak ak je cibule tolko ako masa a neprilejes vela vody, zahustovat netreba, rozvarena cibula zahusti dostatocne.

avatar
haluskacz
7. nov 2008

gulas zahustuju chlebem, strouham primo starsi chleba do hrnce. Majoranku davam, taky trosicku kecupu na zjemneni 🙂

avatar
expertka8
7. nov 2008

...u nas gulas fici so zahustenim ...leca....kecupu...rozne zmesy korenin...fantazia na plne gule 😀
...a zarucene zahustenie...do extra hrnca uvarit zemiaky....do makka...nasledne poriadne rozpucit a naliat do gulasa 😉
...prip./znie to mozno sialene/...ale zahustit domacimi hrubymi slizami... 😉

...iny kraj..iny mrav ci "recept" 😉

avatar
roasha
7. nov 2008

ja som muku ako zahustovadlo do gulasa nepocula 🤐 ...ale tiez beriem iny kraj,iny mrav. 😅
poprazi sa cibula,maso,korenova zelenina tu sa ako zahustovadlo tiez pouzivaju zemiaky/davaju sa vo dvoch varkach,jedna skor ta sa necha rozvarit-zahustuje/,tiez pred koncom davame leco,a majoran.
dokonca origos madari tam supnu aj fazulu! 😅 /taky feferoni my nie sme/ 😀
a to mame k HU hraniciam cca 30km. 😀

avatar
emjee
7. nov 2008

muku do gulasa? 😅 pocujem prvy raz, ale proti chuti ... 😉
my nezahustujeme alebo jedine nastruhanym zemiakom

Strana
z4