icon

Guláš. Dávate doň majorán? Čím ho zahusťujete?

bibula
7. nov 2008

potom to kludne presunte,ale ja ho mam na sporaku a potrebujem surne radu.-)

davate don majoran?
a druha-gulas s knedlami sa cim zahustuje? este som nerobila-dakujem 🙂

😅

Strana
z4
jasumat
25. apr 2009

kijonkova, určite neoľutuješ 😉 😉 😉 a budeš v dobrom spomínať na koníka 😀 😀 😀
Dobrú chuť 😉

netmona
27. apr 2009

😀 jaj,,dievčata,,,slinky sa mi zbiehaju

kijonkova.k
28. apr 2009

jasumat 😀

jasumat
28. apr 2009

My varíme v sobotu. Tááák sa teším, už mi chýbal taký nefalšovaný, kotlíkový. 😝

kijonkova.k
29. apr 2009

Holky,tak vařím guláš a zkusím ho teda poprvé zahustit tím bramborem.Jsem zvědavá,jaké to bude a hlavně,jestli manžel pozná rozdíl 😉

saska.t
29. apr 2009

hlavne ho obcas miesaj aby sa ti nastruhany brambor nepripiekol zo spodu hrnca 😉

kijonkova.k
29. apr 2009

No,jsem blbá,bo jsem si nepřečetla tady,že se má dávat ten brambor hned na začátku a já ho tam dala až před chvilkou 😖 Nechám to ještě vařit a uvidím,co to udělá,snad to nějak zachráním 😠

peppapig
29. apr 2009

Tak ja jsem na jemno nastrouhany brambor pridala asi 10 minut pred odstavenim, bylo to vyborne. Jinak to podle me nema smysl a jeste se to pripali, ja bych 2h u hrnce nestala 😝

kijonkova.k
29. apr 2009

No,mě to zatím zhoustlo jen trošku,nevím,jestli jsem ho tam dala dost.Uvidím,snad jo.Příště budu chytřejší 😉

peppapig
29. apr 2009

kijo...ja myslim, ze ti to ani nezhoustne, musis to pridat az pridovarovani (misto mouky), jinak bude mit gulasek cca jak bramborovou kasi. Neboj nic neni ztraceno 😉

jasumat
30. apr 2009

Ja to tiež dávam až tesne pred dovarením- cca 10 min. A tiež sa stalo, že mi to prismahlo od spodu ☹ keď som sa venovala niečomu inému 😀 😀 😀 A tých postrúhaných zemiakov treba dať dosť. Ja dávam na 8 l asi 4 strednej veľkosti.

adec01
8. okt 2010

SAMBAL GULÁŠ

Príprava:
Na rozohriatom oleji si opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita. Pridáme na kocky nakrájané hovädzie mäso, 1-2 lyžičky dochucovacej pasty Sambal Badjak a ešte spolu popražíme. Pridáme gulášové korenie a posolíme. Zmes zalejeme vodou. Pridáme polovicu zemiakov nakrájaných na drobno a necháme variť pokiaľ mäso nezmäkne. Počas varenia občas premiešame a pridávame vodu podľa potreby. Uvarené zemiaky môžeme rozpučiť, čím dosiahneme hustotu guláša. Keď je mäso mäkké, pridáme zvyšné zemiaky pokrájané na kocky a uvaríme ich do mäkka. Na záver pridáme lečo a dochutíme. Podávame s čerstvým pečivom.

Suroviny:
400-500 g hovädzieho mäsa,2-3 veľké cibule,8-10 ks stredne veľkých zemiakov,Sterilizované lečo,Olej alebo bravčovú masť,Soľ,Gulášové korenie,1-2 lyžičky dochucovacej pasty Sambal Badjak,Príloha: Chlieb alebo pečivo

ZDROJ: http://www.dochutsito.sk/recepty/sambal-gulas.html

janetta30
8. nov 2014

Ani ja som este nepocula guláš zahustit mukou maďarský guláš nezahustujem ničím 🙂

Strana
z4