Guľky z hovädzieho v paradajkovej omáčke: Recepty a tipy
19. jan 2025
Mám ich veľmi rada, ale ešte som to nevarila. Mám doma len mleté hovädzie, možem uch urobiť z toho? Poprípade celý recept by mi nedal na chutnú paradajkovú omáčku?
Jasne, môžeš. Ja omáčku robím tak, že upečiem paradajky, osolím ich, dám tam cesnak taktiež v šupke. Zakvapnem olivacom. Cca po 20 minutach vyberiem, cesnak vytlačím, dám rozmixovat aj s parajkami. Podľa chuti čierne korenie a ja dávam aj Parmazan. Ak je omáčka moc hustá (nebýva, paradajky pustia dosť stavy) zriedim ju s vodou. A podľa chuti dávam aj kokosový cukor. Takto jednoducho a milujeme ju. Maso robím jednoducho, nelubim veľmi korenené masa, mam radšej keď vynikne chuť mäsa. Čiže len soľ, čierne korenie, troska cesnaku. Urobím gulicky a dám do fritezy zapiecť.
Jasne, môžeš.
Ja omáčku robím tak, že upečiem paradajky, osolím ich, dám tam cesnak taktiež v šupke. Zakvapnem olivacom. Cca po 20 minutach vyberiem, cesnak vytlačím, dám rozmixovat aj s parajkami. Podľa chuti čierne korenie a ja dávam aj Parmazan. Ak je omáčka moc hustá (nebýva, paradajky pustia dosť stavy) zriedim ju s vodou. A podľa chuti dávam aj kokosový cukor.
Takto jednoducho a milujeme ju.
Maso robím jednoducho, nelubim veľmi korenené masa, mam radšej keď vynikne chuť mäsa. Čiže len soľ, čierne korenie, troska cesnaku. Urobím gulicky a dám do fritezy zapiecť.