icon

Hľadám recept na banánovú kocku.

avatar
lienocka_a
20. okt 2019

Dobry vecer. Nema nahodou niekto recept na tuto bananovu kocku alebo aspon na ten krem? V ponuke cukrarne bolo napisane ze ide o vanilkovy krem ale nezdal sa mi chutovo taky pudingovy. Nie som zdatna kucharka preto ocenim kazdu radu. Dakujem 🙂

Hľadám recept na banánovú kocku.
Strana
z2
avatar
kikinda201
20. okt 2019

@lienocka_a ja by som povedala mozno ze je to puding s mascarpone (mozno so slahackou) a ten hnedy krem je pravdepodobne parizsky krem a na spodku neviem ci je piskotove cesto a medzi nim dzem? Neviem ci pisem dobre, ale vyzera fantasticky.

avatar
h2
21. okt 2019

@lienocka_a Ahoj, ten hnedý krém je karamelový. Poznám tento zákusok, ale recept neviem. Google nič nenašiel?

avatar
148terka148
21. okt 2019

Mam presny recept lebo som robila v cukrarni

avatar
eliskadad1
21. okt 2019

@148terka148 tak nám ho sem napíš, aby sme si ho vedeli upiecť aj my 🙂 🙂

avatar
veroonikadan
21. okt 2019

tam ide aj rum nie? 🙂

avatar
evita2222
21. okt 2019

@148terka148 aj mňa by potešil recept

avatar
dskjhfdlkdjhl
21. okt 2019

@148terka148 aj ja poprosim receptik, lebo to vyzera mimoriadne chutne😉

avatar
79viktoria79
21. okt 2019

@148terka148 nepodelis sa o recept?

avatar
148terka148
21. okt 2019

Napisem ho ked budem mat trocha cas. Momentalne nestiham. Bude to tak do dvoch dni

avatar
dskjhfdlkdjhl
21. okt 2019

@148terka148 fajn, takze na vikend vsetci pecieme bananove kocky😉

avatar
79viktoria79
21. okt 2019

@148terka148 keby chces,tak ho sem das,da sa to aj odfotiť,ale chváliť sa ze mam a nedam to je take slovenské....

avatar
lovely5
21. okt 2019

@148terka148 super, moj muz sa potesi vyzera to strasne dobre 😋

avatar
lovely5
21. okt 2019

@79viktoria79 tak nie kazdi ma cas byt nonstop na koniku 🙈 na co su dobre tieto hejty 🙈

avatar
veronika3184
21. okt 2019

Mnam

avatar
79viktoria79
21. okt 2019

@lovely5 v dnešnej dobe mobilov,chytim odfotim a je,ale to by sa niekomu muselo chciet,pisat je urcite zdlhavejsie,ja som tu tiez neni cely den

avatar
lovely5
21. okt 2019

@79viktoria79 oh toto je fakt neuveritelne.. snad netaha so sebou vsade kucharsku knihu. ak da tak sa vsetky potesime, ak nie svet sa nezruti. vsak trosku empatie a nie hned odsudzovat

avatar
148terka148
21. okt 2019

79viktoria79 ja sem vies chodim iba rano a vecer ked zaspavam ja sa nezastavim cely den...toto je az odporne co robis...

avatar
dskjhfdlkdjhl
21. okt 2019

@79viktoria79 ale ved v dnesnej dobe mobilov si ho vygoogli a neobuvaj sa tu do
@148terka148 .

avatar
79viktoria79
21. okt 2019

@148terka148 chváliť da vie kazdy,googlit viem,ale podla obrazku som recept nenasla,az taka sprosta som neni

avatar
eva_eva
22. okt 2019

Aj ja sa už teším na receptík 🙂

avatar
148terka148
22. okt 2019

Ahojte, nechcela som vas natahovat len ja robievam do 22h a potom domov a spat..a tak fungujem 5krat do tyzdna..uz mi to ani neda aby som vam nenapisala velmi sa tesim ze idete piect takze receptik:
Ja si recepty pisem rucne
Piskotove cesto zalezi aky plech napr.(6vajec 6lyzic krys cukru vyslahat a 5lyzic pol.polohrubej muky kypriaci prasok do peciva) naliat vymasteny plech vlozit vyhriatej rury 150°C upiect. Nechat vychladnut. Natriet bud malinovym alebo ceresnovym lekvarom prekrojit banany na polky a naukladat na ten lekvar.
Krem...vanilkovy puding uvarit po uvareni nechat vychladnut uplne na studeno a zaslahat maslo. Na 500ml mlieka ide 150g masla
Nakonci vyslahat parizsku slahacku. A navrch postruhat horku cokoladu.
Snad aspon takto som vam pomohla. Ja uz recepty robim od oka. A tu zalezi na aky plech tento recept je na velky plech.
Kludne sa pytajte pokusim sa vam odpovedat.

avatar
lovely5
22. okt 2019

@148terka148 dakujeme pekne 🙂

avatar
lienocka_a
autor
23. okt 2019

wooow dakujem velmi pekne 🙂 ja som tu teda od pridania prispevku nebola, tiez mam toho vela. a teda tiez som skusala googlit niekolkokrat aj po par mesiacoch aj samotny krem, ale nic. takze 148terka148 si uzasna dakujem este raz. ked pride priatel, tak ho prekvapim 🙂 on ten kolacik zboznuje a ked ho v cukrarni nemaju, iny si ani nechce dat, a ked si aj da, tak po prvom suste povie, ze to nie je take dobre ako bananova kocka :D krasny vecer vsetkym

avatar
148terka148
23. okt 2019

pocuj ale trocha rozmyslajte v tom mozstve ja to robim uz ako ma napadne..ale neviem kazdy ma rozne plechy..ja napriklad som teraz len s muzom tak peciem uplne male plechy..ale doma u rodicov sme zas pouzivali velke plechy...trocha porozmyslajte hlavou...mnozstvom co som napisala nemusi to pasovat uplne ako som to napisala...toto je 100% postup lebo robila som priamo na urovni v cukrarni ..

avatar
lienocka_a
autor
23. okt 2019

@148terka148 ja robim na velkom plechu, teda takom klasickom. Ale uvidim, kolko to bude cesta aj kremu, tak radsej spravim podla tohto receptu, a ak bude vela, tak nedam vsetko a nabuduce spravim menej 🙂 ale este sa chcem spytat k tomu kremu - ide tam vanilkovy puding alebo zlaty klas? a maslo zaslahat mixerom alebo rucne? asi hlupe otazky, ale naozaj nemam az take velke skusenosti, co neviem, to mi poradi mama, ale my sme kremove kolace doma nerobili, tak nevie ani ona

avatar
148terka148
23. okt 2019

Uplne v pohode. Ja davam vzdy co mam doma bud vanilkovy alebo zlaty klas...nevidim v tom rozdiel aj ked som to chutnala. Nikdy som v tom nevidela rozdiel. Tam ten vanilkovy krem nemusi byt vysoky lebo este na to ide slahacka. Staci tenka vrstva.

avatar
148terka148
23. okt 2019

Vychladne ti husty puding (ako kasa) a zaslahas maslo. (Hera.rajo...ake budes mat)

avatar
lienocka_a
autor
1. nov 2019

@148terka148 tak sme to dnes s mamou vyskusali vsetko islo uplne lahko ale zostala som troska zmatena z tej parizskej slahacky. Lebo nam vysla pomerne tenka vrstva oproti tomu v cukrarni. Z kolko slahacky to treba robit? My sme robili z pol litra. Dakujem 🙂

avatar
148terka148
1. nov 2019

Treba si precitat navod (parizska slahacka) a ja som to pisala velmi vseobecne..lebo ja mam asi 4rozne druhy plechov ako rozmery..Neviem do akeho velkeho plechu ste to robili? (Rozmery) a niekedy mam aj problem odhadnut mnozstvo..

avatar
lienocka_a
autor
1. nov 2019

@148terka148 cca 43x28. Ale je to ledva pol cm hruba vrstva. Citala som vela receptov a tie pomery sa opakovali 250ml smotany 33% a 50-100g cokolady. Nic viac.

Strana
z2