icon

Hodí sa tortová kombinácia čokolády, mascarpone a banánu?

19. dec 2025

Ahojte chystám sa piecť tortu na narodeniny. Chcela by som čokoládový korpus a krem mascarpone + slahacka + čokoláda. Rozmyslala som ale že by som tam doplnila medzi jeden korpus ešte plnku čo ide do krtkovej torty a banán. Myslite že by sa taka kombinácia hodila?
Pripadne aka by isla ku tej plnke z krtkovej?

martinmmartin
19. dec 2025

vsak si to poskladaj na lyzicku a otestuj

andrejka2424
19. dec 2025

Najobľúbenejšia torta môjho syna je čoko korpus a krém mascarpone, šľahačka a zopár lyžíc nutely + banány. Oni dosť rýchlo tmavnú, ale nerobím veľkú a do druhého dňa ani väčšinou neostane, je veľmi fajn.

anonym_722382
19. dec 2025

Jasne. Ja by som urobila parizsky krem s bananmi.mnam.abo visnami.

anonym_0ee299
19. dec 2025

@anonym_autor áno, je to dobrá kombinácia, môžeš dať ešte pod ten mascarpine krém džem menej výraznej chuti, napr. marhuľový. Nedávala by som do tej istej torty aj krém, čo sa dáva do krtkovej, alebo jeden, alebo druhý. Ale robila som obidve variácie, obidve sú dobré. Korpus navlhči, bude výborná. Ak máte radi maliny, môžeš do jednej vrstvy krému dať banány, do druhej maliny.

autor
19. dec 2025

Pozerám že mi prepísalo nadpis, pôvodná otazka bola či sa hodi ten mascarpone krem a plus na dalsi korpus krem z krtkovej torty+banany

anonym_974f3f
19. dec 2025
@anonym_autor

Pozerám že mi prepísalo nadpis, pôvodná otazka bola či sa hodi ten mascarpone krem a plus na dalsi korpus krem z krtkovej torty+banany

@anonym_autor určite

tinka3435
19. dec 2025

Áno čokoláda a banán idú k sebe a raz som robila mascarpone s nutelou bolo to fajn

20erika07
19. dec 2025

Určite dobra kombi, kľudne chod do toho.

johanka21
20. dec 2025

@anonym_autor Ja si myslím, že áno, pretože už sa mi zbiehajú slinky 😉

merlinja
20. dec 2025

Neznášam banány, daj višne. Kombinácia čoko+maskarpone+višne je za mňa lepšia

autor
20. dec 2025
@merlinja

Neznášam banány, daj višne. Kombinácia čoko+maskarpone+višne je za mňa lepšia

@merlinja len banany dam kvôli tej plnke čo sa dáva do krtkovej torty

zub_casu