icon

Jahody - sezóna, džem

avatar
vasjar
28. jún 2023

Možno téma mimo receptov, ale skusim
Chcem spraviť jahodový džem, a chcem sa spýtať, sezóna jahôd už končí ci to ešte trvá? A zároveň, dajte fajnový recept na dzem

avatar
simik22
28. jún 2023

Jahody ešte sú, teda.sezona. ja robím " od oka" 🤣 len jahody a cukor, žiadne konzervanty, lyžičku citrodeka Max.

avatar
simsalabim
28. jún 2023

@vasjar ja robim v pekarnicke. Davam jahody, zelirovaci cukor 2v1 alebo 3v1. Zapnem a potom len plnim pohariky.

avatar
stellarstar
28. jún 2023

Ja nič extra jahody, balenie bourbon vanilka, bal vanilkový cukor a žel cukor 2:1 alebo 3:1
Varím 15 m, zmixujem a plním do pohárov a zakryté dekou nechám 24 h vychladnúť

avatar
4stanka4
28. jún 2023

Ja som robila v pondelok, jahody ešte su-okolie Zilinyeste predávajú ale už budú vraj končiť (hovorilo mi to viac predajcov) Ja robím tak ze na 1kg jahôd dávam 500g cukru a 1/4 čl kyseliny citrónovej. Varím na panviciach-rýchlejšie sa odparuje, zlievam do veľkého hrnca. Keď mám všetko uvarené tak v hrnci ešte prehrejem aspon na 75°C, naplním do fliaš, dám hore dnom a nechám pod dekou vychladnúť.

avatar
vasjar
autor
28. jún 2023

@4stanka4 a nestirilizujete?

avatar
lenocka2222
28. jún 2023

Ja robim vsetky dzemy rovnako. Cukor, gelfix a troska vody

avatar
4stanka4
29. jún 2023

@vasjar nie netreba, keď je dzem horúci tak viečko pekne chyti