Je bezpečné konzumovať vajcia s plesňou?
Zdravím
Kúpila som dnes 60ks vajec v nemenovanom reťazci a po rozbalení som objavila na štyroch kusoch pleseň, čo som hneď vyhodila. Je podľa vás bezpečné zvyšné skonzumovať alebo ich radšej tiež vyhodiť? Niektoré z tých zvyšných boli akoby "orosené", tak som ich poutierala dosucha. Ďakujem za každú cennú skúsenosť a odpovede
Veď napíš aj z ktorého reťazca sú.
@mamickalisticka 😂😂😂 tiež som sa zľakla
Nie, nekonzumovat, chod vratit, nech ti vratia peniaze alebo tovar vymenia. Ak sa nemylim, ten retazec je "jednotka v cerstvosti"😁😛a ano, mam rovnaku skusenost
ja som takto videla v Bille plesnive vajca, aj tato take kupil, dokonca to doniesol domov, nevsimol si...Odvtedy vajca len z farmy...aj ked stoja 30c/kus
Tipujem lidl. Nedavno mi kamoska ukazovala ake vajcia kupil jej muz v lidli 🤮
@mamickalisticka Ja som tu tiež kvôli tomu. Povedal som si, že bude sranda 😂
A odpoveď autorke: myslím si, že aj tie vajcia, čo si vyhodila boli v poriadku. Vajíčko je v škrupinke dosť chránené. Ale osobne by som vyhodil všetky vajcia. Zicher je zicher. A do toho obchodu by som už asi len ťažko išiel nakupovať. To, že sa im na vajciach vyhodila pleseň (neveril by som, že napíšem takú vetu 😂), niečo svedčí o ich spôsobe skladovania potravín.
@lonely66 toto bola normalna plesen, aka aj na chleboch byva napriklad...uplne humus...ale raz sa mi stalo ze som volske oko robila z kupovaneho vajca, neviem co to bolo odkial a to vajco brutal smrdelo a pocas toho ako sa robilo uplne zozelenalo...to som ani nevedela vyvetrat niekolko hodin...
Inak nie si jediná, tiež som videla ako jedna pani na insta toto zbadala po kúpení vajec v lidli 🥹 jeden otras !

Bože, keď som videla pod názvom témy sekciu "recepty" dosť mi odľahlo 🫣 najprv som si kadečo pomyslela 🤐
Ja by som ich cele ako boli išla vrátiť. Nech vrátia plnú sumu alebo celé vymeniť za kus. Takto by som sa bála konzumovať.