icon

Je bezpečné konzumovať vajcia s plesňou?

9. aug 2024

Zdravím
Kúpila som dnes 60ks vajec v nemenovanom reťazci a po rozbalení som objavila na štyroch kusoch pleseň, čo som hneď vyhodila. Je podľa vás bezpečné zvyšné skonzumovať alebo ich radšej tiež vyhodiť? Niektoré z tých zvyšných boli akoby "orosené", tak som ich poutierala dosucha. Ďakujem za každú cennú skúsenosť a odpovede

mamickalisticka
9. aug 2024

Bože, keď som videla pod názvom témy sekciu "recepty" dosť mi odľahlo 🫣 najprv som si kadečo pomyslela 🤐
Ja by som ich cele ako boli išla vrátiť. Nech vrátia plnú sumu alebo celé vymeniť za kus. Takto by som sa bála konzumovať.

jakubrianka
9. aug 2024

Veď napíš aj z ktorého reťazca sú.

lakebabe
9. aug 2024

@mamickalisticka 😂😂😂 tiež som sa zľakla

user62056819
Odpoveď bola odstránená
lonely66
Odpoveď bola odstránená
ludkka0407
9. aug 2024

Nie, nekonzumovat, chod vratit, nech ti vratia peniaze alebo tovar vymenia. Ak sa nemylim, ten retazec je "jednotka v cerstvosti"😁😛a ano, mam rovnaku skusenost

pink_lady
9. aug 2024

ja som takto videla v Bille plesnive vajca, aj tato take kupil, dokonca to doniesol domov, nevsimol si...Odvtedy vajca len z farmy...aj ked stoja 30c/kus

nelca84
9. aug 2024

Tipujem lidl. Nedavno mi kamoska ukazovala ake vajcia kupil jej muz v lidli 🤮

lonely66
Odpoveď bola odstránená
mojemenonikto
9. aug 2024

@mamickalisticka Ja som tu tiež kvôli tomu. Povedal som si, že bude sranda 😂
A odpoveď autorke: myslím si, že aj tie vajcia, čo si vyhodila boli v poriadku. Vajíčko je v škrupinke dosť chránené. Ale osobne by som vyhodil všetky vajcia. Zicher je zicher. A do toho obchodu by som už asi len ťažko išiel nakupovať. To, že sa im na vajciach vyhodila pleseň (neveril by som, že napíšem takú vetu 😂), niečo svedčí o ich spôsobe skladovania potravín.

pink_lady
10. aug 2024

@lonely66 toto bola normalna plesen, aka aj na chleboch byva napriklad...uplne humus...ale raz sa mi stalo ze som volske oko robila z kupovaneho vajca, neviem co to bolo odkial a to vajco brutal smrdelo a pocas toho ako sa robilo uplne zozelenalo...to som ani nevedela vyvetrat niekolko hodin...

mamickalisticka
10. aug 2024

Inak nie si jediná, tiež som videla ako jedna pani na insta toto zbadala po kúpení vajec v lidli 🥹 jeden otras !