Je bezpečné použiť mozzarellu po dátume spotreby?
Ahojte, 5.4.koncila spotreba, chcela by som ju dat na pizzu, ale neviem... Hmm?
Isto bude veľa názorov - za mňa osobne takéto mliečne produkty ešte deň dva po dám, ale neskôr už nie - nechcem sa kvôli ušetreniu jedného produktu 💩, to mi za to nestojí 😁
Ak nesmrdi použila by som ju
Ak nesmrdí a ak nechutí tak horko, v pohode daj 🙂
Je to minimálna spotreba,nie maximálna. Ako píšu baby, otvor, ovoňaj a uvidíš
Po nie prilis dobrych skusenostiach s mliecnymi vyrobkami po zaruke, kedy som si odsedela svoje na zachode, tak ja by som takuto mozzarelu urcite nepouzila. Aj ked sa teda dava piect, ale od 5.4. je to za mna uz dlha doba a za posranie mi to nestoji.
Keby bola pokazená zistíš to po otvorení. A to platí pri všetkých chladených produktoch.
Čo sa mliečnych výrobkov týka, ja som opatrná... Viem, že je to minimálna spotreba, ale nezjedla by som ju už, to je predsa uz týždeň. Ešte deň -dva áno, aj jogurty, no toto sa mi zdá dosť 🤷
Vďaka baby, radšej nedám. Budú to jest aj deti, tak nebudem riskovať.
Ja som si všimla ze keď je pokazená nafúkne sa obal.
Nedala by som raz som takto po mozarellle co bolo týždeň po záruke a nevšimli sme si skončila dva dni na wecku. Myslela som ze umrem. A nesmrdela tak mozarelu si dávam pozor
nieco ine by sa teoreticky dalo, ale mliecne vyrobky (syry, jogurty) ani sunky by som neriskovala, ked je uz 12eho.
ja som tak vcera otvorila sunku 3 dni po napisanom datume a uz nebola ok, ani na pohlad
Ved je zabalena neotvorena ako jasne ze by som ju ovonala a kusok ochutnala, no nemyslim si ze by jej nieco malo byt.
No mne keď niekto povie, ze mam niečo ovoniat, ci je to dobre, tak hneď sa mi to zdá zle, takto v tomto sa sama na seba nemôžem spoľahnúť 🤷♀️ Otvorila som, a ešte predtým som vedela, ze budem cítiť inú vôňu. Nevadí, aj tak vďaka za rady aj skúsenosti 😊
Tá mozzarela bude v pohode, ak bola celý čas v chladničke. A na pizzu sa už vôbec nemáš čoho báť. Tam sa upečie pri vysokej teplote.😉
Neskutočne ma zduva rozmýšľam co som jedla. Osliznutu mozzarellu co este ma záruku asi týždeň.

Otvor ovonaj ochutnaj či nie je cítiť skysnute
Oni veľa krát dávajú kratšiu lehotu ako to reálne vydrží. Vela x aj tvaroh ci iné potraviny nám vydrzi dlhšie ako je tam zaruka. Biely jogurtaj mesiac po záruke sme otvorili a nič tomu nebolo.