icon

Je bezpečné uchovávať mäso s ryžou 4 hodiny?

1. sep 2024

Ahojte, môžem mať podľa vás mäso s ryžou v doze po dobu 4 hodín pri izbovej teplote ? 🤔

avatar
patka06
1. sep 2024

úplne v pohode môžeš

avatar
thirstymonk
1. sep 2024

Mozes ho mat v doze aj 4 tyzdni, kto ti v tom zabrani? 😅

avatar
michaela329
1. sep 2024

Bežne tak mavam, ešte mi nič nebolo 😀 U nás nemáme chladničku. Ale mám aj termo obedar - tiež fajn.

avatar
pluss
1. sep 2024

ja si na ryžu s mäsom dávam obrovský pozor už...presne vďaka tejto kombinácii nechanej pár hodín mimo chladničku som skončila s otravou.... .tak to radšej potom aspoň poriadne prehrej

avatar
ina2405
1. sep 2024

@pluss tam prehriatie nepomôže, ten toxin ktorý vyprodukuje bacillus cereus v ryži sa varom nedá zničiť.

autor
1. sep 2024

@ina2405 presne z tohto mam taký rešpekt, zároveň neviem kde je tá hranica, kedy je to už príliš dlho mimo chladničku. Bežne doma nechávame od obeda dosť dlho vonku jedlo a nikdy sa nam nič nestalo 🤔
@pluss koľko hodín si to mala asi vonku ?

avatar
pluss
1. sep 2024

Tiež to boli nejaké 3-4 hodinky a presne toho bacila čo Ina spomína mi povedala lekárka....odvtedy ja nejem ani deň starú ryžu...už nikdy viac to nechcem zažiť..

avatar
ina2405
1. sep 2024

Ja som čítala nedávno, že 4h to môže byť pri izbovej teplote v pohode. A aj doma to už dodržiavam, aj keď sa priznám, že my sme nikdy nemali vracanie ani keď bola ryža na sporáku 6-7h. Ale teraz sa už bojím.

avatar
evansova
2. sep 2024

Studena voda do drezu, vlozit do nej nadobu na cca pol hodiny, utriet nadobu a šup do chladnicky. V tychto horucavach chladim vsetko po uvareni, radšej neriskovať.