icon

Je bravčové mäso s bielymi bodkami v pohode?

17. máj 2025

Ahojte. Dnes som vytiahla z mrazničky bravčové karé a mám na ňom také biele bodky. Nie je slizké, ani nesmrdí, no s tými bodkami som sa ešte nestretla. Môže sa jesť?

Je bravčové mäso s bielymi bodkami v pohode?
avatar
sumegova
17. máj 2025

Ja by som ho radšej nejedla

avatar
petamich
17. máj 2025

Mne sa teda tiez nezda 😅

avatar
viestta
17. máj 2025

je v poriadku, tie skvrny su len "omrzliny" voda z masa sublimovala, lebo nebolo dobre zabalene

avatar
smejulcek
17. máj 2025

ja by som ho radsej tiez nejedla :D

avatar
evcagabi
17. máj 2025

Len z tej fotky je mi tazko

autor
17. máj 2025
@viestta

je v poriadku, tie skvrny su len "omrzliny" voda z masa sublimovala, lebo nebolo dobre zabalene

@viestta Tak to počujem prvýkrát. Ale vygooglila som si to a vyzerá to že máš pravdu.

avatar
t1nusa
17. máj 2025
@viestta

je v poriadku, tie skvrny su len "omrzliny" voda z masa sublimovala, lebo nebolo dobre zabalene

súhlasím s @viestta, tiež sa mi to párkrát stalo, keď som mala zle uzavretý obal mäsa, ale mäso bolo úplne v poriadku ☺️

avatar
tetapetra
17. máj 2025
@viestta

je v poriadku, tie skvrny su len "omrzliny" voda z masa sublimovala, lebo nebolo dobre zabalene

Ako píšu
@t1nusa @viestta

avatar
chrobak7
17. máj 2025

Tie fľaky sú vyschnuté miesta počas mrazu - asi bol zle zatvorený obal, alebo sa dostal vzduch do obalu. Lepšie je mäso pred mrazením vákuovo zabaliť .

Mäso je normálne konzumovateľné. Tí, čo tu píšu, že by ho radšej nejedli, asi nevaria z mrazeného mäsa.

Ale keď je ti to vizuálne odporné, tak to nejedz. Na chuť to nemá žiadny vplyv.

avatar
andreatytler
18. máj 2025

Iba uschnute. Stalo sa mi uz.
Podla mna rozoznat pokazene surove maso je velmi jednoduche podla vone. Ked nesmrdi, zjem.