Je bravčové mäso s bielymi bodkami v pohode?
Ahojte. Dnes som vytiahla z mrazničky bravčové karé a mám na ňom také biele bodky. Nie je slizké, ani nesmrdí, no s tými bodkami som sa ešte nestretla. Môže sa jesť?

Mne sa teda tiez nezda 😅
je v poriadku, tie skvrny su len "omrzliny" voda z masa sublimovala, lebo nebolo dobre zabalene
ja by som ho radsej tiez nejedla :D
Len z tej fotky je mi tazko
je v poriadku, tie skvrny su len "omrzliny" voda z masa sublimovala, lebo nebolo dobre zabalene
@viestta Tak to počujem prvýkrát. Ale vygooglila som si to a vyzerá to že máš pravdu.
Tie fľaky sú vyschnuté miesta počas mrazu - asi bol zle zatvorený obal, alebo sa dostal vzduch do obalu. Lepšie je mäso pred mrazením vákuovo zabaliť .
Mäso je normálne konzumovateľné. Tí, čo tu píšu, že by ho radšej nejedli, asi nevaria z mrazeného mäsa.
Ale keď je ti to vizuálne odporné, tak to nejedz. Na chuť to nemá žiadny vplyv.
Iba uschnute. Stalo sa mi uz.
Podla mna rozoznat pokazene surove maso je velmi jednoduche podla vone. Ked nesmrdi, zjem.

Ja by som ho radšej nejedla