icon

Je hovädzia pečienka zdravá na konzumáciu?

22. jan 2024

Čo hovoríte na jej konzumáciu? Jej názory sa rôznia

patka06
22. jan 2024

Pečienka je pečené mäso.
Ty asi myslíš hovädziu pečeň - teda vnútornosť.
Som jednoznačne za jej konzumáciu - je to skvelá a výživná pochuťka
Neodporúča sa vo väčšom množstve jedine ženám v 1.trimestri kvôli veľkému obsahu vitamínu A

simca06022011
22. jan 2024

@patka06 ako kde, u nas je pecienka pecienka, pecene maso je pecene maso :D

simca06022011
22. jan 2024

my jeme vsetky druhy, nie len hovadziu

viestta
22. jan 2024

Jedz co ti chuti v primeranom mnozstve. Hovadzia pecen nie je o nic skodlivejsia ako hocijaky iny druh masa.

patka06
22. jan 2024

@simca06022011 u nás to tiež tak bolo, rozdiel v pomenovaní som zistila až na niektorých jedálnych lístkoch.

simca06022011
22. jan 2024

@patka06 v jedalnych listkoch je to tiez kadejako, netreba to vobec prezivat, dokonca aj v tom linku co si dala je to pecienka... vidis napr. aj v obchodoch "kuracie pecienky" atd..
a u nas veru pecienka nie je pecene maso, myslim, ze ot bude cechizmus, z "pečeňe".
Ale to je samozrejme jedno, nechcem tu nejak vyryvat alebo tak 🙂)

luciaruz
22. jan 2024

Hovädzia pečeň je úžasné nutrične nadupané jedlo. Neviem z kade máte, že sa "názory rôznia". Treba sa pýtať odborníkov.

slavomira236
22. jan 2024

Ja milujem pecen ak kuracie pecienky. Len u nas to deti do ust nevezmu tak robim len sebe fajne restovane na cibulke pochutka

autor
23. jan 2024

@luciaruz že to obsahuje aj odpadové látky ….

luciaruz
23. jan 2024

No a o tomto hovorim. Je to blud, v peceni sa toxiny neuskladnuju. Od kial to mate? To nie je pravda, pecen takto nefunguje😆

malinovka333
23. jan 2024

@patka06 s tymto maju u naa v robote chlapi vecny problem pecen a pecienka. Objednaju si znojemsku pecienku a myslia si ze je to pecen.len niekedy to napisu aj na jedalnicek tak ze sa z toho ani sam kucgar nevyzna. Ale je pravda ze vsade sa vsetko inak vola. Napr tu pecienku my volame pecene maso a muz z dediny 4km tam to volaju pecienka . Ja to poznam az od neho.