Je hovädzia pečienka zdravá na konzumáciu?
Čo hovoríte na jej konzumáciu? Jej názory sa rôznia
@patka06 ako kde, u nas je pecienka pecienka, pecene maso je pecene maso :D
my jeme vsetky druhy, nie len hovadziu
Jedz co ti chuti v primeranom mnozstve. Hovadzia pecen nie je o nic skodlivejsia ako hocijaky iny druh masa.
@simca06022011 u nás to tiež tak bolo, rozdiel v pomenovaní som zistila až na niektorých jedálnych lístkoch.
@patka06 v jedalnych listkoch je to tiez kadejako, netreba to vobec prezivat, dokonca aj v tom linku co si dala je to pecienka... vidis napr. aj v obchodoch "kuracie pecienky" atd..
a u nas veru pecienka nie je pecene maso, myslim, ze ot bude cechizmus, z "pečeňe".
Ale to je samozrejme jedno, nechcem tu nejak vyryvat alebo tak 🙂)
Hovädzia pečeň je úžasné nutrične nadupané jedlo. Neviem z kade máte, že sa "názory rôznia". Treba sa pýtať odborníkov.
Ja milujem pecen ak kuracie pecienky. Len u nas to deti do ust nevezmu tak robim len sebe fajne restovane na cibulke pochutka
@luciaruz že to obsahuje aj odpadové látky ….
No a o tomto hovorim. Je to blud, v peceni sa toxiny neuskladnuju. Od kial to mate? To nie je pravda, pecen takto nefunguje😆
@patka06 s tymto maju u naa v robote chlapi vecny problem pecen a pecienka. Objednaju si znojemsku pecienku a myslia si ze je to pecen.len niekedy to napisu aj na jedalnicek tak ze sa z toho ani sam kucgar nevyzna. Ale je pravda ze vsade sa vsetko inak vola. Napr tu pecienku my volame pecene maso a muz z dediny 4km tam to volaju pecienka . Ja to poznam az od neho.

Pečienka je pečené mäso.
Ty asi myslíš hovädziu pečeň - teda vnútornosť.
Som jednoznačne za jej konzumáciu - je to skvelá a výživná pochuťka
Neodporúča sa vo väčšom množstve jedine ženám v 1.trimestri kvôli veľkému obsahu vitamínu A