Je rozdiel medzi Herou a Palmarínom?
Ahojte… prosim vas, ktory z tychto dvoch sa vam osvedcil viac na pecenie?
Info pre alergikov na mliečnu bielkovinu :
Pokiaľ máte alergiu na mliečnu bielkovinu, do niektorých receptov môžete pokojne dať husaciu alebo bravčovú masť/medovníky/, pracovať sa dá aj s ghee/prepusteným/ maslom, kakaovým maslom alebo v nepečených koláčoch s kokosovým tukom. Náhrady ako alsan alebo rôzne vegánske maslá/vegablock/ používajú väčšinou rafinované tuky, pokiaľ v zložení nachádzame podiel tukov s obsahom polynenasýtených mastných kyselín.
Info je z článku, ak niekoho táto téma viac zaujíma https://horecka.sk/zdravsie-pecenie-nielen-na-v...
@guiseppinka smotanove natierky (goldessa, banovecka...) Urcite nie tavene syry, to je zas plno chemie
@3009 ja som piekla krehke ako napr.linecke, išelské a pod. roky s maslom, ale drobilo sa to cele. presla som na Heru aj ked viem, ze je to sajrajt🙂 ako viete z masla upiect nieco co sa nelame? v dobrom, lebo mne to neslo
@dkethe ja som teda vynimka,milujem maslo vsade, dokonca ho casto davam do varenia namiesto oleja velmi casto, plnky len maslove. roky som piekla s maslom aj krehke, no nebolo to ono ako s Herou, tak som presedlala spat. linecke, išelské a pod. už len s Herou, s maslom to malo inú chuť, neviem, a konzistencia tiež nic moc.

@h2 tak neviem,asi som mantava,nedari sa mi to aj jed si to vytiahnem skôr,a po upečení je to tiez nejaké čudné 😃