Je sladká vôňa bravčového mäsa znakom pokazenosti?
Ahojte, prosím vás myslíte že je pokazené? Nebolo po dátume spotreby ale vonia tak zvláštne na sladko a je takej žiadne farby, také do siva.. dakujem
Pri akomkoľvek mäse platí, že ak zmení vôňu, farbu alebo začne mať slizký povrch, tak radšej vyhodiť ako riskovať otravu jedlom. Dátum spotreby nie je mantra. Mäso mohlo mať porušený obal, cez ktorý unikol dusík, ktorý sa zvykne používať na to aby čerstvé mäso vydržalo dlhšie. Baktérie potom urobia svoju robotu bez ohľadu na dátum spotreby.
@bambulka98765
@mojemenonikto ďakujem..uz som ho vyhodila..ako som ho začala restovat tak smrdel na sladko celý dom..otravu jedlom nebudem riskovať..
mlete maso sa kazi velmi rychlo, ja som napr mlete maso v obchode nikdy nekupila. je to velmi prakticke, ale radsej si raz za cas pomeliem maso doma, ako kupit taketo, kde ani nemas 100% istotu, co tam pomleli
Ja keď kupujem akékoľvek mäso v obchode... vákuovo balene, tak ho normálne otvorím troška a čuchnem či nesmrdi....ak nie tak si zoberiem to otvorené....ak smrdí...tak normálne dám predavačke aby ho dala z regala preč.... už sa mi viac krát stalo že bolo v záruke a už smrdelo

podla mna by smrdelo, daj foto,
ono niekedy oxiduje z tych tacok kovovych v masiarnach kde ho skladuju....