icon

Je toto pohostenie na rodinnú oslavu dostatočné?

lusiasali
6. nov 2024

Ahojte čo poviete na takéto pohostenie na rodinnú oslavu.
Naplánovaná je na 15:00 ( rodina 13 dosp a 10 detí do 7 rokov), večer o 19:00 prídu ešte kamaráti (10-14 ľudí).

- cviklový šalát
- studená misa ( šunky, syry, atď) s nákladným camembertom, parížskym šalátom, k tomu trhaný cesnakový chlieb
- 2 nátierky - časť na jednohubky a časť voľne na natieranie
- lokše plnené kuracou pečeňou
- tortilly plnené kuracím mäsom, šalát, tatárska, rajčiny
- pizzové slimáky z lístkového cesta
- zeleninový šalát s olivovým olejom

- orechová roláda
- banánové jednohubky
- dobošky
- kokosové guľky
- laskonky
- 2x torta

Stále uvažujem, či robiť aj väčšiu "váru" alebo nie, problém je však ten, že stôl z jedálne presunieme do obývačky a naň plánujeme uložiť toto všetko, takže nám nezostane stôl, za ktorý by sa hostia mohli posadiť a najesť sa napr kapustnice.
Myslite, že toto pohostenie bude stačiť? Alebo nahradiť niečo či vyhodiť odtiaľ?

Strana
z2
nenne27
10. nov 2024

Mnam, znie to super.ten tvoj recept na cviklovy saat sem nemozes hodit? Dakujem

zara1357
10. nov 2024

@lusiasali ja by som namiesto tych jednohubiek všetkých zvolila" klasickú" varu - napr. rezeň, šalát vianočný a ryža( kačacie stehna, lokše, knedľa, kapusta)- na výber je mnoho variacií. A spravila by som na večer - chlebíčky, torta.
3x ročne mávame tieto oslavy a iba jednohubky, sú peklo na čas- keďže ich treba pripraviť veľa +skladovať niekde.

bielasovicka
10. nov 2024

@mamina7070 ved tam zrejme nikto nie je vegetarián.

bielasovicka
10. nov 2024

@nenne27 už sem dala recept

natall113
10. nov 2024

@zara1357 autorka píše že nechce žiadne jedlo, ktoré treba jet za stolom lebo by sa nemali kde najesť ale skôr preferuje veci do ruky

lusiasali
autor
11. nov 2024

@mamina7070 oslava je kvazi rozdelena na 2. Rodina sa nezdrzi dlho, zvycajne su tak 2 hodiny max 3. Takze ti vecer nebudu.

lusiasali
autor
11. nov 2024

Update damy.
Nakoniec sme to trosku zmenili, prenesieme stôl z terasy do obyvacky a v jedalni nechame nas jedalensky.
Bude nakoniec toto:
- cviklový šalát
- studená misa s nákladným camembertom, parížskym šalátom - na drevenej platni taka vacsia trochu
- trhaný cesnakový chlieb
- niekoľko obložených chlebikov
- 2 nátierky - časť na jednohubky a časť voľne
- pizzové slimáky z lístkového cesta
- zeleninový šalát s olivovým olejom
Okrem toho budu pagace, ovocna misa, zakusky, korbaciky, torty

A večer o 17 cca ponukneme nieco varene, najskor asi pecenu kuracinu s ryzou a hranolkami pre hladosov.
Ratam ze rodinna party skonci 6- pol 7 (zo skusenosti co mam, svokrovci sa zvyknu uz po 2 hodinach zberat prec a s nimi aj muzova strana rodiny co je teda drviva vacsina 😅).
A vecer o 19 pridu kamarati. Tam ak by bolo malo jedla si objedname este pizzu 😋

Recept na cviklovy salat mate medzi prvymi odpovedami.

danac46
12. nov 2024

@lusiasali ja by som namiesto tej večere o 17 normálne nachystala odrazu rezne nejaké mini reznikyna stoly nech sa aj chlapy troska zasýtia aj deti pojedia a až jej k tým šalátom niečo.Počas hostiny sa vám už asi nebudú chcieť smažiť hranolky

Strana
z2