Je toto začínajúca pleseň?
30. dec 2024
Je toto začínajúca pleseň?

Môžeš ju použiť nabudúce nie do chladničky, ale ak máš špajzu sucho a chlad
Nie pleseň na zle vyudenej klobase sa tvorí skôr v takých kruhoch. Toto len vychádza soľ z nich
Je toto začínajúca pleseň?

Môžeš ju použiť nabudúce nie do chladničky, ale ak máš špajzu sucho a chlad
Nie pleseň na zle vyudenej klobase sa tvorí skôr v takých kruhoch. Toto len vychádza soľ z nich
Charakteristická biela tenká vrstva na kôrke klobásy je usadenina pozostávajúca zo soli a bielkovín, keď tieto zložky kryštalizujú, t. j. počas skladovania v chladničke. Najjednoduchším testom je vytiahnuť salámu alebo klobásu na pracovnú dosku - po niekoľkých okamihoch by povlak mal začať miznúť. Veľmi často sa povlak dá dokonca zotrieť prstom.