icon

Je toto začínajúca pleseň?

30. dec 2024

Je toto začínajúca pleseň?

Je toto začínajúca pleseň?
avatar
majlo23
30. dec 2024

Charakteristická biela tenká vrstva na kôrke klobásy je usadenina pozostávajúca zo soli a bielkovín, keď tieto zložky kryštalizujú, t. j. počas skladovania v chladničke. Najjednoduchším testom je vytiahnuť salámu alebo klobásu na pracovnú dosku - po niekoľkých okamihoch by povlak mal začať miznúť. Veľmi často sa povlak dá dokonca zotrieť prstom.

avatar
albi12
30. dec 2024

@majlo23 pravda, pýtala som sa mäsiarky.

avatar
eliska13
30. dec 2024

Môžeš ju použiť nabudúce nie do chladničky, ale ak máš špajzu sucho a chlad

avatar
misslilac13
30. dec 2024

Nie pleseň na zle vyudenej klobase sa tvorí skôr v takých kruhoch. Toto len vychádza soľ z nich