Jedia vaše deti McDonald's?
Dávate jesť deťom jedlo z McDonald's? A ak áno, ako často? Mám 8 ročnú a vraj sa jej deti smejú že neje McDonald's, že ho nikdy nejedla
doma máličko, ale v zahraničí to patrí k najlacnejším a najdostupnejším jedlám, čiže ak cestujeme na/z dovolenky zvykneme jesť v McDonalde
Jasne, ze chodime s detmi. A hlavne je to nase jedlo na istotu na cestach, kde nie som "doma"- hlavne kvoli hygienickym standardom . A kedze som aj vo fastfoodoch robila za studentskych cias, viem si vypytat cerstve (a nie odstate produkty) a takisto veci vraciam, ak nie su podla zelania ci maju chyby (napriklad ten obschnuty salat by uz siel spat- v com su ovela priatelskejsi a ustretovejsi ako v restikach.... a casovo tak 2x do mesiaca -a ano beriem to ako cast plnohodnotneho jedla, vsak to ma tiez kalorie a je to menej skodlive, ako tie lacne "somarinky" z pepca, kiku a spol., ala chemicky koktejl lacnych surovin...
Ja chodim aj som chodila s detmi do mcd ked ideme od lekara, k lekarovi, mame to blizko. Ja tu nejdem fujkat a grcat, mne to normalne chuti. Nechce sa mi vysedavat v restikach, v tychto pripadoch mi tento druh fast foodu vyhovuje.
Mam kamosku, ktora hovorila, ze oni to nelubia, oni to jest nebudu. Vozila som Jej syna na treningy a z treningu sme sa stavili na rychle jedlo aby vydrzsli domov, bola este cesta pred nami. Zazracne mu to chutilo a nefrflal. Zjedol skor ako moj. 🤣
@diewcatqoo oni majú dobrý marketing. Vedia ako deti nalákať. Dostane hracku, majú detsky kútik. Moja dcéra má 13 a tiež ju to tam vždy lákalo. Chodili sme tam raz alebo dva krát do roka za odmenu, ale ako malá skoro nic nezjedla. Neskôr začala jest tie ich burgre alebo nugetky, ale sama skonštatovala, že nič moc. Teraz ak má chuť na burger, ide radšej do KFC. Tam dostane aspoň poriadny kus mäsa, nie mletý polotovar.
@matabb73 pri vyjadreniach " tam dostane poriadny kus masa a nie polotovar" sa zakazdym dobre bavim. Vies o tom, ze maju rovnakeho dodavatela a teda tie "masa" su vsade rovnake, len na poziadavku inac nagramovane? Rozdiel su omacky a sposob pripravy masa- kfc a meki maju platne, burger king ma grill...
Moje deti (6 a 3 roky) nevedia, ze existuje mcdonld 😂 ja mam 32 a bola som tam 2x, aj to hadam aj 20 rokov dozadu
Moja tak chodí na zmrzlinu s nami tak 2x za leto😁 vie ako chuti riadny hamburger takze tie zemlicky ju nelakaju. Kuracie nugety ani nechce 😂 videla niekde ako aa vyrabaju takéto fastfood jedla a nechce to. Navstevu McDonald's mozete spojit teda aj s niecim iným... Raz za uhorský rok kava a muffin, zmrzlina a vybavene 😁 teda ak je to problém. Moja vnutri mcdonalds bola asi 2x za život...
fúha, podľa mk to vyzerá, že tam nikto nechodí s deťmi (max. 1 ročne), hlavne, že sú vždy mekáče natrieskané, kopec rodín s deťmi v nich. :D ale jasné, treba hrať formu, v lepšom prípade sa tu fanúšikovia mekáča boja ozvať. 🙂 ...nám tam chutí, dieťa má rado hranolky a nugetky, 1-2x za 2 týždne máme odtiaľ večeru.
No len aby ešte take detske parky neboli horsie ako samotný McDonald 😅 možno ma tu niekto ukameňuje ale ja mekac zbožňujem a keď idem a dam si hranolky tak mojej malej ich zopár dam ( ma 18m) 🙈 keď vidí že jem a vypýta si tak si myslím že tých 5 hranoliek jej nič neurobí. A ako píšem , take údeniny .. šunky parky plne ecok sú pomaly oveľa horsie. Ľudia majú zafixované v hlave že mekac = niečo straasne nezdrave , ale keby dopodrobna preskúmate potraviny ktoré bezne svojim deťom dávate a vzeraju na prvý pohľad dobre .. tak by vam až zle prišlo čo všetko to obsahuje .
ahoj, ano normalne. pokial to nie je denne, nevidim na tom nic zle, nechapem tie ofuky co sa okolo toho robia. v lete ked niekam cestujeme, tak sa zastavime, alebo ked cely den chodime po nakupoch, dcera dostane hracku, mame z toho taky rodinny den. tych burgrov je tam fakt vela druhov a tiez mi nie vsetky chutia, kuraci mc chicken je na urovni kuracieho rezna.... ja napriklad nemam rada pizzu, cestoviny a zapekanu brokolicu a nefujkam zato, ze nechodim do restauracie. tradicna domaca slovenska kuchyna podla mna tiez nie je extra zdrava, nechapem ako niekto moze jest kazdu nedelu vyprazane rezne, alebo teraz sa blizia vianoce a ked vidim tie udene masa, klobasy a kvanta kolacov, tak radsej sa vzdam tradicii.
U nas casto...este nikdy nam z toho nebolo zle a je vyhoda ze vzdy to chuti rovnako, ci tu alebo v inych statoch, popravde chodime tam na istotu. Ked boli decka male a nechceli na dovolenkach miestne speciality tak mekac to istil. Davame si aj salaty, na pitie vodu...teraz su v ponuke napriklad super kridelka 👍
PS a vzdy ma pobavi ako tam nikto nechodi a vzdy je tam plno, a najradsej mam ked tam niekoho stretnem a ze "...joj vies co vynimocne sme dnes tu, inak nechodime..." akoby to bola neviem aka hanba.
@tykat no inak presne, dobre socialku na mna nemenovana osoba nevolala ze s dcerou v mcdonalde cakame 😂 ale potom ju vzali na nejaku fastfood gebuzinu do shopping centra a na pitie tie umelé guľôčky v presladenej šťave co boli chvilu in 😂
@vevesh ja viem, že ani KFC nie je ukážka zdravej výživy, ale to mäso je úplne iné. Chuťovo určite. Aspoň v tom burgri, čo jeme my. Tam je normálny kus kuracieho mäsa. Je pravda, že iné veci tam nejem, takže tie posúdiť neviem. Nič to nemení na tom, ze v Mc Donald nám to jedlo nechuti. Kupacie nugetky maju divnú chuť. Akoby okolo kurčaťa ani nechodili. Hranolky pokial viem namáčajú v nejakej tekutine, aby boli chrumkavé.
My McDonald's v okoli nemame. Obcas si s muzom objedname hamburger z jednej pizzerky, robia tam vyborne, ale detom nechutia.
Určite ani jej spolužiaci tam nejedia každý deň my sme boli s malým raz tiež chcel vyskúšať 😁 nemyslím si ze toto je dôvod na paniku ved ju tam zober nič sa jej nestane možno jej to ani nezachuti. Deti pojedia všeličo aj v škole ponúkajú si desiate sladkosti cukríky čo si nosia z domu...v škôlke deťom robili cestoviny s grankom to som nechápala také niečo mu spravím po obede ako maskrtu 😁 radšej by som mu dala do ruky burger a hranolky raz za čas sa nič nestane
Ma 4 roky a boli sme raz, boli sme vedla v kadernictve a videl tam hranolky. Ani my s mužom nechodíme, keď burger tak niečo lepšie. Alebo robíme doma, aj hranolky aj nugetky aj burger, ak bude chcieť chodit s kamošmi občas aj do fastfoodov, nebudeme mu brániť, doma mu stravu riešime, keď sme na návšteve, oslave, výlete, dovolenke,. ..nema obmedzenia ale už sam vie, ze si neda desať kolacov pred obedom, nepije sladené nápoje, radšej ma ryžu ako hranolky,...takže sa nebojím, všetko s mierou
@matabb73 vobec sa nic nenamaca- je urcene urcite mnozstvo hranoliek na urcite mnozstvo oleja, aby boli chrumkave- to ti povie aj jamie olivier😀 to know-how v koreninach a omackacv, aby to chutilo odlisne, kedze kazdy z tychto fastfoodov maju svoje jedla patentovane, robi ten rozdiel v chuti. A je okej, ze ti mekac nechuti- ale nie je to o nic horsie a ani lepsie ako kfc🙈🙉🙊
Po tejto diskusii som dostala poriadnu chuť na poriadny hamburger 🍔. Tak to vidím, že si bud objednáme, alebo urobíme doma.
A môj názor na McD, možno raz tam vezmem našu dcéru, ... ale keď už bude mať zdravé stravovacie návyky osvojene a bude mat dosť rozumu na to, aby vedela, že toto nie.
Ja ako dieťa som bola asi 2x na nejakej oslave a pamätám si hlavne ten detsky kútik a hracku z tej krabičky a tu úžasnú šmýkačky ktorú nikde inde nemali. Takže oni na deti presne vedia ako maju ísť.
Určite nebudem moje dieťa ucit, že toto je akože v pohode. My sa nestravujeme ani v restauraciach. Výnimočne si objednáme pizzu, alebo činu. Nam už ani nikde inde nechutí.
A hranolky som nejedla možno vyše 15rokov. Minule to kúpila kamoška synovi na kupalisku, vzala som si jednu a nepochopím, čo na tom vidíte?
Ved ju tam raz vezmi, nech nie je dcera mimo. Maju vyborne zakusky (mc cafe), horucu cokoladu, kavu, wrap plneny zeleninou a kuracim masom,zmrzlinu. A ked si da jeden zakladny cheeseburger, bude vediet ake to je. Ja mam deti male a mcd v meste aj tak nemame, takze toto u nas asi tema nebude. No raz za cas ked pojdeme na nakupy (ked budu skolaci) s tym nemam ziadny problem. Hranolky si robime obcas aj teraz, v lete zmrzlinu tiez mali. Stravujeme sa v globale dost zdravo, tak tolko je zase ok
Jasne,ze jedia. Co zijeme v Bangladesi,aby neochutnali MC Donald? Par rokov sme zili v USA. Co sa tyka jedla, vyskusali sme kadeco. Moje deti jedia aj sushi,aj mexicku kychynu, aj morske plody a ryby, aj KFC,aj Mc Donald, aj Burger King.
Neviem o co je nutricne lepsi napr. domaci mastny rezen, majonezovy salat alebo bryndzove halusky so slaninou?

@luci310 nepotrebujem nobl podnik, mojim najoblubenejsim je obycajna mala dedinska pizzeria, kde robia aj denne menu.. 🙂
ale vadi mi ten pohyb ludi v mc, neutulne prostredie, hluk..