Jedlá v jednom hrnci
Ahojte, poraďte mi nejaké plnohodnotné jedla v jednom hrnci/ v rúre. Ďakujem
Ja robievam skôr sedliacke zemiaky s mletým mäsom. Zemiaky si ale varím v šupke. Viac mi chutia a z mlet. mäsa si spravím dusenú zmes s tým čo dom dal. napr. šampiňony, klobáska, kyslá uhorka, pasírované paradajky, hrášok, kukurica.... A tak to vrstvím. Samozrejme potom zalejem mliekom s vajíčkom a na vrch syr.🙂
Inak môj oco podnes, sestry i manžel niekedy vrstvia do pekáča cibuľu, mäso, zemiaky a kapustu.... Manžel má rád cibuľu aj vo francúzskych zemiakoch.... Možnosti a variant je veľa 🙂
A niečo na varič?
@hipuska super tema. Ja velmi rada robim zapekane jedla. Je tu vela inspiracie.
Leniva Erika: Vrstva surovej ryze, vrstva nakrajanej surovej cibulky, vrstva kukurice a hrasku. Zaliat vodou aby bolo ponorene. Posilit, okorenit. Na vrch poukladat posolene a okorenene kura (stvrtky, stehna). Zakrit alobalom alebo vrchnakom a piect.
Pastierova torta: Vrstva uduseneho mleteho masa s korenovou zeleninou a hustejsou omackou. Na to vrstva zemiakovej kaze, posypat postruhanym syrom a zapiect.
@panelacikova cca 45 minut
@majkappp a zemiačky dávaš naspodok úplne surové alebo mierne predvarené?
@h2 mne zase chutia prave tie varene v supke, aj ked varim zemiaky na salat napr, tak si dva odlozim pre seba. Pre mna su prave francuzke len zo zemiakov varenych v supke. Zo surovych su len zapekane zamiaky, nevravim, ze take nerobim, ale nehovorim tomu francuzske. Ale kazdy ako ma rad 😉
@janci05 mnam kolozvarska 🙂
Viacere pisete kolozvarsku, vy si to mlete maso nedusite zvlast? Nejak sa mi nezda, ze by sa to stihlo prepiect, mate to odskusane?
@hipuska ja rada varim v jednom hrnci kelovy privarok, zemiaky, hovadzie maso...
Alebo v rure kyslu kapustu, pecene kura, zemiaky...
Francuzske zemiaky jedine zo surovych zemiakov maju uplne inu chut a preco je z nich neporiadok?ved na jednej doske nakrajam cibulu, slaninu, vajce ja nedavam klobasu a zemiaky rovno krajam do jenskej misy s uz len zalejem smotanou.Rada ich varim.vela jedal co pisete vobec nevarim aspon sa inspirujem
Ale casto robim napriklad file ci tresku so zemiakmi ci grilovanou zeleninou v rure
Alebo mini fasirky v rure a zemiaky
@hipuska ja mam velmi rada kuracie kridla zapekane so zemiakmi a kyslou kapustou,kolozvarsku👌,zivanska na plechu tiez nie je odveci,mozes si urobit aj ligh verziu,nemusi byt slanina a klobasa,ja davam.sampiony,papriku,kur.prsia vopred napacovane,cuketu,bataty,co len chces je to vyborne🤤
@thoughtfulweirdo mne to napriklad zo surovych chuti viac,nie je to suche
Na dnes si už asi navarila, ale prípadne sa niekedy hodí 😁 oskrabane zemiaky na kocky, mäso bravc.na kocky, soľ, korenie, a Moravanku aj so šťavou,všetko zmiešame a dáme upiecť.Hotovo😊
@tncka File al.tresku okorenim korenim na ryby, cesnak pretlacim a dam do sklenenej misy vytretej s maslom, alebo olivovym olejom a vedla dam na tenko zemiaky a vedla grilovanu zeleninu prikryvam alobalom a potom opekam
Alebo mozes este aj spenat prihodit k zemiakom, alebo sestra robi file a k tomu da leco
...alebo deckam rybu a ja si tam nakrajam halloumi syr ci nejaky ostiepok vsetko robim na jednom plechu, alebo hermelin, plesnivec,ked mas rada syry

@nelca84 ja tak po koložvarskej aj 😁... Tiež kopa riadov