icon

Jedlá v jednom hrnci

hipuska
12. jan 2021

Ahojte, poraďte mi nejaké plnohodnotné jedla v jednom hrnci/ v rúre. Ďakujem

vlabe
12. jan 2021

@nelca84 ja tak po koložvarskej aj 😁... Tiež kopa riadov

janci05
12. jan 2021

Ja robievam skôr sedliacke zemiaky s mletým mäsom. Zemiaky si ale varím v šupke. Viac mi chutia a z mlet. mäsa si spravím dusenú zmes s tým čo dom dal. napr. šampiňony, klobáska, kyslá uhorka, pasírované paradajky, hrášok, kukurica.... A tak to vrstvím. Samozrejme potom zalejem mliekom s vajíčkom a na vrch syr.🙂

jajka71
12. jan 2021

Inak môj oco podnes, sestry i manžel niekedy vrstvia do pekáča cibuľu, mäso, zemiaky a kapustu.... Manžel má rád cibuľu aj vo francúzskych zemiakoch.... Možnosti a variant je veľa 🙂

hipuska
autor
12. jan 2021

A niečo na varič?

andreatytler
12. jan 2021

@hipuska super tema. Ja velmi rada robim zapekane jedla. Je tu vela inspiracie.
Leniva Erika: Vrstva surovej ryze, vrstva nakrajanej surovej cibulky, vrstva kukurice a hrasku. Zaliat vodou aby bolo ponorene. Posilit, okorenit. Na vrch poukladat posolene a okorenene kura (stvrtky, stehna). Zakrit alobalom alebo vrchnakom a piect.

Pastierova torta: Vrstva uduseneho mleteho masa s korenovou zeleninou a hustejsou omackou. Na to vrstva zemiakovej kaze, posypat postruhanym syrom a zapiect.

majkappp
12. jan 2021

@panelacikova cca 45 minut

panelacikova
12. jan 2021

@majkappp a zemiačky dávaš naspodok úplne surové alebo mierne predvarené?

nelca84
12. jan 2021

@h2 mne zase chutia prave tie varene v supke, aj ked varim zemiaky na salat napr, tak si dva odlozim pre seba. Pre mna su prave francuzke len zo zemiakov varenych v supke. Zo surovych su len zapekane zamiaky, nevravim, ze take nerobim, ale nehovorim tomu francuzske. Ale kazdy ako ma rad 😉

elizabet173
12. jan 2021

@janci05 mnam kolozvarska 🙂

nelca84
12. jan 2021

Viacere pisete kolozvarsku, vy si to mlete maso nedusite zvlast? Nejak sa mi nezda, ze by sa to stihlo prepiect, mate to odskusane?

luccija
12. jan 2021

@hipuska ja rada varim v jednom hrnci kelovy privarok, zemiaky, hovadzie maso...
Alebo v rure kyslu kapustu, pecene kura, zemiaky...
Francuzske zemiaky jedine zo surovych zemiakov maju uplne inu chut a preco je z nich neporiadok?ved na jednej doske nakrajam cibulu, slaninu, vajce ja nedavam klobasu a zemiaky rovno krajam do jenskej misy s uz len zalejem smotanou.Rada ich varim.vela jedal co pisete vobec nevarim aspon sa inspirujem
Ale casto robim napriklad file ci tresku so zemiakmi ci grilovanou zeleninou v rure
Alebo mini fasirky v rure a zemiaky

luccija
12. jan 2021

@nelca84 urcite ano ved rura ide na 180 st minimalne

luccija
12. jan 2021

@nelca84 ved aj fasirku na panvici nerobis dlho a ta je hrubsia ako vrstva masa v kolozvarskej

nelca84
12. jan 2021

@luccija skor som myslela dlzku pecenia, lebo ryzi staci 30-35 min. a maso sa mi nezda, ze sa za polhodinu prepecie, preto ma to zaujima

tncka
12. jan 2021

@hipuska ja mam velmi rada kuracie kridla zapekane so zemiakmi a kyslou kapustou,kolozvarsku👌,zivanska na plechu tiez nie je odveci,mozes si urobit aj ligh verziu,nemusi byt slanina a klobasa,ja davam.sampiony,papriku,kur.prsia vopred napacovane,cuketu,bataty,co len chces je to vyborne🤤

luccija
12. jan 2021

@hipuska este mas na jednom plechu neviem ci niekto pisal sampinony plnene mletym masom ci nejakou mozarellou podliate smotanou nemusi byt...a zemiaky

tncka
12. jan 2021

@luccija prosim ako robis to file so zemiakmi v rure a zeleninou?

nelca84
12. jan 2021

@luccija neviem ci toto sa da porovnavat, predsa na panvici mas priamo na zdroji tepla, v mise pod vrstvou ineho, tiez suroveho jedla... a ty to teda robis so surovym masom?

luccija
12. jan 2021

@nelca84 ale ved pisem🙂fasirka je hrubsia a tiez ju na panvici nerobis dlhsie ako 35 minut

tncka
12. jan 2021

@nelca84 ja ho dusim zvlast,robim iba z mletej hovadziny a ochutim maso,podusim asi pol hodinku. Kedysi som aj kapustu robila zvlast,preddusila,teraz sa mi uz nechce. Ryzu si uvarim vopred ,davam 2sacky

tncka
12. jan 2021

@thoughtfulweirdo mne to napriklad zo surovych chuti viac,nie je to suche

nelca84
12. jan 2021

@tncka ja tiez robim z hovadzieho, to si troska podusim, potom uz dojde v rure, ryzu davam surovu, gulatu ta sa spravi v masovej stave bez problemov. Ale maso som si este netrufla dat surove, mozno raz vyskusam 😉

tncka
12. jan 2021

@nelca84 dakujem,skusim tu ryzu,este som doteraz nenasla odvahu☺️

zontik
12. jan 2021

Na dnes si už asi navarila, ale prípadne sa niekedy hodí 😁 oskrabane zemiaky na kocky, mäso bravc.na kocky, soľ, korenie, a Moravanku aj so šťavou,všetko zmiešame a dáme upiecť.Hotovo😊

tncka
12. jan 2021

@zontik mnamka,to moze byt dobre,este som o tom nikdy nepocula,skusim

luccija
12. jan 2021

@tncka File al.tresku okorenim korenim na ryby, cesnak pretlacim a dam do sklenenej misy vytretej s maslom, alebo olivovym olejom a vedla dam na tenko zemiaky a vedla grilovanu zeleninu prikryvam alobalom a potom opekam
Alebo mozes este aj spenat prihodit k zemiakom, alebo sestra robi file a k tomu da leco
...alebo deckam rybu a ja si tam nakrajam halloumi syr ci nejaky ostiepok vsetko robim na jednom plechu, alebo hermelin, plesnivec,ked mas rada syry

nelca84
12. jan 2021

@tncka ryzu kludne daj surovu, to mam 100x overene, hned o jeden hrniec menej 😀 ja to dokonca robim tak, ze ked podusim masko, zamiesam do neho surovu ryzu a tuto zmes na pekaci prekladam kapustou. Ryza potom natiahne tu stavu z maska 👍

luccija
12. jan 2021

@zontik co je Moravanka?🙂)

tncka
12. jan 2021

@luccija super,dakujem,skusim

zontik
12. jan 2021

@luccija zmes zeleniny, kúpiš bežne v potravinách 😉(uhorka, mrkva, hrášok,feferon,zeler sterilizované) ale tuším bola i ľudovka, ale tá bola asi Moravjanka😁 nepomylit si, asi by to bolo tvrdé mäsko😉🙃