icon

Jedlo na narodeninovú oslavu bez cateringu

31. jan 2025

Ahojte, ake jedlo by ste pripravili na narodeninovu oslavu pre cca 20ludi a 6deti? Budeme ju mat doma. Planujem urobit chlebicky, objednali sme kolace a tortu.
Jedlo potrebujem dvojake, aj pre masozravcov, aj pre veganov.
Rozmyslam nad nejakym domacim vyvarom, pre vegansku cast kremovu brokolicovu. Ale druhe vobec netusim. Co by ste navrhli a navarili? Dakujem za tipy a rady. Catering objednavat nechcem.

lindous
31. jan 2025

Pre mäsožravcov by som v takomto počte ľudí (predpokladám, že ich je väčšina) upiekla naporcované kurence, k tomu pečené zemiaky/ryža/ zeleninový šalát alebo my máme radi aj len dobrý chlebík a kyslé prílohy.. a vegánov neviem koľko je, prvé mi napadli vege lasagne napr., že si to vieš nachystať a potom už len zapiecť...

autor
31. jan 2025

@lindous vegani 6 a zvysok masozravci. Lasagne by mohli byt, dakujem 🙃

lucia13022023
31. jan 2025

Lasagne napadli ako prvé aj mne. Sú také malé zapekacie misky, v tom by som to urobila. A pre masozravcov kľudne to isté.

kavasmliekom
31. jan 2025

Ja by som dala pre všetkých rovnakú polievku.
A druhe https://veganskaspolocnost.sk/recept/veganska-s... a ostatným s masom.

vsetkounas
31. jan 2025

Pozývas aj na obed ? Lebo mne toto príde dosť zložité normálne jednu polievku tak urob brokolicovu a dajú si všetci a klasika by som spravila misu kuracie nugetky syrové nugetky šalát zeleninovy nakrájať chlebík a hotovo . Ono sa to zdá niekedy malo ale ver každý si dá kúsok a je plný .Nech s tej oslavy niečo máš aj ty a neotrocis pri sporáku .

autor
31. jan 2025

@vsetkounas ano na obed, synovia maju narodeniny 1 a 5, obaja su majovi. Aj s tou jednou polievkou je to fajn napad. Dakujem 🙂
Manzel rad vari, takze on asi urobi maso, chcel madarsky gulas a knedlu, no neviem ci sa to hodi🙈 a ja uvarim nieco rychle veganske, kedze z mojej strany nejedia maso.

autor
31. jan 2025

@kavasmliekom mnam, to vyzera super. Dakujem😍

nikoleta999
31. jan 2025

My máme zajtra zrovna synovu oslavu a robila som už dnes hovadzí vývar a zajtra ráno idem piecť veľkú hus s domácimi lokšami a červenou kapustou a ešte sme dneska už navarili paprikáš a zajtra dorobím už len halušky. A taktiez som dneska robila domácu šunku a zajtra ráno z nej plánujem spraviť parížsky šalát a upečiem štangle + torta ... U nás síce všetci jedia len maso, ale už sme na oslave podávali aj madarsky guláš, prípadne sviečkovú, panenku s hubovým krémovym rizotom, pečené rebrá, koleno no fakt veľa toho, kedže oslavy máme často :D.. Mne príde pre veľkú skupinu členov praktickejšie navariť jedlo, ako prplať sa s chlebíkmi, kedze u nás su chlapi riadny a potrebovali by niekoľko ks, aby boli najedení vôbec :D ciže áno, hodí sa aj madarský a len oznámiš, že je to už akoby obed, vždy to tak robíme, tak nech predtým ľudia neobedujú doma

autor
1. feb 2025

@nikoleta999 dakujem. Chlebicky som chcela len zopar, dat ich na stol ku kolacikom, salatu. A bude aj vareny chod. 🙂

guudy
1. feb 2025

Polievku urcite len jednu. Napr brokolicovy, hokkaido, hraskovy krem. A vegani su naozaj vegani alebo vegetariani? Lebo pises len, ze nejedia maso. Hlavne jedlo by som volila nieco, co sa da den vopred navarit. Napr aj segedin sa da spravit s tofu. Alebo chilli con carne a chilli sin carne (namiesto masa pouzit strukoviny). Odporucam na to zmes korenia od chillimarket.sk.

kavasmliekom
1. feb 2025

Mne sa skôr hodí rovnaké jedlo, mňa by mrzelo, keby ze mne dáš knedlik a maďarský a vegani budú mať lasagne napríklad, čo nie je veľmi sviatočné. Preto by som urobila ako vyššie v linku, tu svieckovu, bude to vyzerať rovnako, len s malou obmenou. 😊

autor
1. feb 2025

@guudy vegani, nejedia nic zivocisne.

@kavasmliekom Ano aj mne sa pozdava ta svieckova.

Alebo ako vyssie spominaju chili con carne, aj ked nechceme varit nic pikantne.