Jedlo na narodeninovú oslavu bez cateringu
Ahojte, ake jedlo by ste pripravili na narodeninovu oslavu pre cca 20ludi a 6deti? Budeme ju mat doma. Planujem urobit chlebicky, objednali sme kolace a tortu.
Jedlo potrebujem dvojake, aj pre masozravcov, aj pre veganov.
Rozmyslam nad nejakym domacim vyvarom, pre vegansku cast kremovu brokolicovu. Ale druhe vobec netusim. Co by ste navrhli a navarili? Dakujem za tipy a rady. Catering objednavat nechcem.
@lindous vegani 6 a zvysok masozravci. Lasagne by mohli byt, dakujem 🙃
Lasagne napadli ako prvé aj mne. Sú také malé zapekacie misky, v tom by som to urobila. A pre masozravcov kľudne to isté.
Ja by som dala pre všetkých rovnakú polievku.
A druhe https://veganskaspolocnost.sk/recept/veganska-s... a ostatným s masom.
Pozývas aj na obed ? Lebo mne toto príde dosť zložité normálne jednu polievku tak urob brokolicovu a dajú si všetci a klasika by som spravila misu kuracie nugetky syrové nugetky šalát zeleninovy nakrájať chlebík a hotovo . Ono sa to zdá niekedy malo ale ver každý si dá kúsok a je plný .Nech s tej oslavy niečo máš aj ty a neotrocis pri sporáku .
@vsetkounas ano na obed, synovia maju narodeniny 1 a 5, obaja su majovi. Aj s tou jednou polievkou je to fajn napad. Dakujem 🙂
Manzel rad vari, takze on asi urobi maso, chcel madarsky gulas a knedlu, no neviem ci sa to hodi🙈 a ja uvarim nieco rychle veganske, kedze z mojej strany nejedia maso.
@kavasmliekom mnam, to vyzera super. Dakujem😍
My máme zajtra zrovna synovu oslavu a robila som už dnes hovadzí vývar a zajtra ráno idem piecť veľkú hus s domácimi lokšami a červenou kapustou a ešte sme dneska už navarili paprikáš a zajtra dorobím už len halušky. A taktiez som dneska robila domácu šunku a zajtra ráno z nej plánujem spraviť parížsky šalát a upečiem štangle + torta ... U nás síce všetci jedia len maso, ale už sme na oslave podávali aj madarsky guláš, prípadne sviečkovú, panenku s hubovým krémovym rizotom, pečené rebrá, koleno no fakt veľa toho, kedže oslavy máme často :D.. Mne príde pre veľkú skupinu členov praktickejšie navariť jedlo, ako prplať sa s chlebíkmi, kedze u nás su chlapi riadny a potrebovali by niekoľko ks, aby boli najedení vôbec :D ciže áno, hodí sa aj madarský a len oznámiš, že je to už akoby obed, vždy to tak robíme, tak nech predtým ľudia neobedujú doma
@nikoleta999 dakujem. Chlebicky som chcela len zopar, dat ich na stol ku kolacikom, salatu. A bude aj vareny chod. 🙂
Polievku urcite len jednu. Napr brokolicovy, hokkaido, hraskovy krem. A vegani su naozaj vegani alebo vegetariani? Lebo pises len, ze nejedia maso. Hlavne jedlo by som volila nieco, co sa da den vopred navarit. Napr aj segedin sa da spravit s tofu. Alebo chilli con carne a chilli sin carne (namiesto masa pouzit strukoviny). Odporucam na to zmes korenia od chillimarket.sk.
Mne sa skôr hodí rovnaké jedlo, mňa by mrzelo, keby ze mne dáš knedlik a maďarský a vegani budú mať lasagne napríklad, čo nie je veľmi sviatočné. Preto by som urobila ako vyššie v linku, tu svieckovu, bude to vyzerať rovnako, len s malou obmenou. 😊
@guudy vegani, nejedia nic zivocisne.
@kavasmliekom Ano aj mne sa pozdava ta svieckova.
Alebo ako vyssie spominaju chili con carne, aj ked nechceme varit nic pikantne.

Pre mäsožravcov by som v takomto počte ľudí (predpokladám, že ich je väčšina) upiekla naporcované kurence, k tomu pečené zemiaky/ryža/ zeleninový šalát alebo my máme radi aj len dobrý chlebík a kyslé prílohy.. a vegánov neviem koľko je, prvé mi napadli vege lasagne napr., že si to vieš nachystať a potom už len zapiecť...