Čo uvariť pre robotníkov okrem klasiky?
Ahojte, ake jedlo by ste navarili? Nieco rychle uz bol segedin, pecene kuracie stehna, ci rezne, fasirky. Zatepluju a nechcem im robit to iste.
Dakujem za rady.
Tak ak treba variť, mňa napadli pirohy. Vieš kúpiť veľké balenie mrazených, len uvaris cca 15min a na to smotana a opečené slaninka. Alebo takisto halušky, ja kupujem to cesto čo sa zmieša s vodou a pretlačí cez ten haluškovač, to tiež so slaninkou, klobáskou alebo ako strapacky s kyslou kapustou.
Ja som takto robotníkom doniesla kvalitnú klobasu, pecen chleba, pikantnú nátierku, nieco na pitie, na večer pivo, lebo variť nebolo kde, kuchyňa neexistovala. Vykladam to a oni nachystané to svoje - celozrnný chlebík, kilo hrozna, čaj a pod 😅
A to boli chlapi jak hora a makali ako draci 👍 tak už som si potom netrúfla nic nosit. Aj to ich šéf vlastne vopred hovoril, o jeho chlapov sa netreba starať, oni tam idú na robotu.
upiecť krkovičku alebo iné mäso k tomu ryžu alebo zemiaky
Rezne oklepem. Okorenim-teda sol a cierne korenie mlete. Tak dam do struhanky. Vajicko. A sprudka na panvici. Z panvice potom (ja davam do janskeho skla) ale mozes ci uz na pekac alebo plech hlboky.
A potom este do toho vypeku co je. Panvici sprudka cibulu. Grilovacie korenie. Horčicu. Vodu alebo vyvar. A zalejem to masko. A dam este zapiect. Zalezi od masa. Ale cca pol hodka.
Tu mas podobny recept:
https://dobruchut.aktuality.sk/recept/76060/obr...
Už som si po čítaní tých komentov zo začiatku myslela, že som divná, že keď k nám príde niekto robiť, že mu ponúknem max vodu alebo čaj, kávu ale ze im nedávam jedlo. Príde mi to blbé vyvarat robosom, lebo však sú v práci, a aj ja si do prace riešim vlastný obed, ale aj preto, že ja by som hocikde nejdzedla hocičo, a ani neviem variť také tie klasiky.
Paprikas, perkelt, pečené zemiaky a mäso nakrájané na kúsky, ochutis a upeces na panvici
kapustnicu
fazuľovú s údeným
rezeň
Stroganov s ryzou, moze byt s hovadzim masom alebo len so sampinonmi. Tekvicovy privarok a vajicko.

@juliet86 moc dakujem