icon

Jednoduché pohostenie do práce

3. apr 2025

Ahojte, potrebujem nejaké nápady na pohostenie do práce pre manžela "príchodné". Je ich veľa 🤯 čiže niečo jednoduché čo mi nezaberie dva dni pripraviť.

sundew
3. apr 2025

NIC! Nech kupi cukríky a hotovo

slavkadi
3. apr 2025

U nás sa zvykne koláč ako bublanina, jablcnik, perník, a ak niečo slané - tyčinky, pizza slimáky z lístkového cesta, alebo obľúbená (hlavne u chlapov) je aj uvarená klobáska nakrájaná na kolieska, uhorky a pečivo. Ale bolo už aj že doniesli nejaký čokoládový dezert alebo Celebration bonboniéru a každý si zobral kúsok.

lalenka33
3. apr 2025

Ako radia ženy vyššie najjednoduchšie je naplniť lístkové cesto, nakrájať a upiecť. Alebo aj tortily. Natrieš nátierkou, obložíš zeleninou, šunkou, proschutom, údeným lososom, syr, zroluješ, nakrájaš. Rýchle a chutné. A k tomu by som max kúpila rôzne ovocie a dala na stôl.

A niektoré komentáre len ukazujú silu internetu.
To, že vy ste o takom niečom nepočuli a u Vás sa to nerobí predsa neznamená, že také niečo neexistuje a inde sa nerobí. Mimo Vašej bubliny existuje aj iný život a iné zvyky

To, že sa žena ponúkne, že niečo spraví pre muža, neznamená, že je chudera. Znamená to, to, že jej na ňom záleží a chce mu pomôcť. To, že autorka komentára vživote svojmu mužovi nepomohla a asi ani on jej skôr hovorí o tom, že oni sú chudáci, ktorí niesú mamželmi, ktorí si pomáhajú, ale len spolubývajúcimi, kde si každý sám varí, nakupuje, upratuje.

larinka552
3. apr 2025

Ked chcete zaposobit, tak by som radila objednat kolace a chlebicky. Dnes su casto ludia nevdacni. Raz som doniesla do prace na rozlucku kolac, moje oblubene Londynske rezy, s ktorym som sa trapila niekolko hodin, este aj orechy som domace cistila. Potom som zistila, ze kolac nechali v chladnicke splesniet. Povedala som si koniec. Druhy raz maximalne nejake keksy kupim a dovidenia. A to odporucam aj tebe. Keksy, chipsy a pepsi ako pre psi 😅😂

nenne27
3. apr 2025

Sokujuce je, ked je zena, ktora nieco chysta muzovi do prace oznacena za chuderu.mne sa to zda prave naopak.ak pre cloveka, ktoreho lubim nedokazem nic urobit a tvarim sa, ze je to v pohode, tak nie, nie je to normalne.to je potom co za manzelstvo?kto z koho?to musi byt fakt zufale...nechcela by som zit taky strasne smutny zivot, ked si ludia nepomahaju a nepodporuju sa navzajom..
Priskocne sa niekde nosi,tak tiez komentare typu, ze je to vtierave, su od veci.proste niekde to je zvyk normalna vec

lula313
4. apr 2025

Je to mily zvyk. Natierky jedine natrieť na bagetky (pozor na rybacie, vajickova, z ktorých je smrad). A niečo sladke, napr muffiny, pernik, bublanina

1sally12
4. apr 2025

@elzena2 akoze ona len oznamila ze priniesla koláče, ale dala ich hned do chladnicky keďže bolo leto..no potom ich už nevytiahla🤷‍♀️ neviem asi bolo blbé pýtať no daj, alebo si ich rovno z tej chladnicky "ukradnúť" 😁

simca06022011
4. apr 2025

60 ľuďom prichodne? Ako ste ok? Za mňa tento.zvyk je neskutočný prežitok. Jedna vec je doniesť už do zabehnutého kolektívu naprnkolac a ponúknuť ľudí okolo, nechať v kuchynke ale robiť tam teatro pre ľudí v objeme svadby je smiešne. A okrem toho veľa firiem na takéto veci ani nemá čas. Ja som rada v oraci keď si vezmem kavu stolu a fľašu vody. Nový zamestnanec je hneď zaucany a pracuje a nelieta okolo neho.cely kolektív. S niektorými sa stretne kľudne aj po dňoch/týždňoch...
Nie nič by som nerobila a ani neobjednávala. Nehovorím ze je to od teba "nemile" a tak, iste nehejtujem. Ale je to prostr už dávno mimo.

autor
4. apr 2025

@simca06022011.. už som opakovane písala, že je to u nich zaužívané. Hovoril mu to aj nadriadený aj kolega, s ktorým je v kancelárii ( ten napr, nastúpil minulý rok a rovnako po pár dňoch niesol občerstvenie )Nie je to firma, sú to policajti. Už prvý deň s ním nadriadený pobehal väčšinu kolegov, ktorý boli v práci. Predstavil ich. S niektorými sa už poznal.. Priestor na to majú, je to u nich zvyk tak nevidím dôvod, prečo sa hrať na dôležitého a nenosíť nič. Aj na oddelení kde pracoval predtým sa to tak robilo. Občas som chodila zaskakovať za ich upratovačku a viac krát som tam videla podonášané jedlo, čo doniesli najmladšie kolegyne keď nastúpili.. a to boli baby po škole, ktoré len nastúpili, neprestupovali... Sú rôzne kolektívy, nefunguje to všade ako u vás.

majka35
4. apr 2025

@tenerifka týmto príspevkom si sa sama pasovala za chuderu, emocionálne vyprahnutú

milanemila
4. apr 2025

Ja by som asi pre tolko ludi spravila pizza slimaky z listkoveho cesta a nejaku bublaninu s ovocim. Alebo kludne iba tu bublaninu ku kave alebo babovku. Je to rychle jednoduche a myslim ze nie je vela ludi, kt by take vylozene nemali radi a aj by to prezilo prepravu mojho muza 😂 Alebo pripadne taky kysnuty kolac s ovocim a mrvenickou.
Ja nevidim na tom nic zle, ked toto ma “na starosti” manzelka. Moj muz jednoducho varit nevie (par jedal a aj tie varim lepsie ja 🤷🏼‍♀️) a pecie 2 kolace, takze ked treba nejake pohostenie tak to primarne robim ja. On ale kym ja som doma s dietatom zarobi, nakupi a poriesi riad, takze nie ked mu upeciem jeden blby kolac do prace, tak sa necitim ako chudera 🙂

0silvia0
4. apr 2025

ja odporučím cesnakové slimáky, u nás sú veľkým hitom, minulý mesiac som ich priniesla do práce, mala som narodeniny a nezostal ani jeden:
https://varecha.pravda.sk/recepty/juhoslovanske...
Z koláčov možno šariššký jablkový a tvarohový krémeš.
A objednala by som nejaké chlebíčky, pre 60 ľudí treba toho veľa.

zuzinka888
4. apr 2025

Robit veci pre druheho a za druheho je znakom zdraveho vztahu. Chapem, ze to niektore nepoznaju. Autorka na tak velky pocet kolegov by som urobila zaviny, muffiny, ci slane pizza slimaky- nieco co chytis do ruky a zjes.

malaopicka
4. apr 2025

Pre Kristove rany, zase sa zišiel kurín. Načo analyzujete kto, čo, načo, prečo? Čo vás do matere do toho? Otázka bola jasná, nevŕtajte sa v tom ako nenormálne. Odpovedajte na otázku alebo choďte znepríjemňoval život niekomu inému.
Ja by som spravila tiež nejaké pizza slimáky, jednohubky a napríklad nejaká bublanina alebo jablkové pité. Väčšina ľudí má takéto veci rada a nie je to časovo ani finančne príliš náročne na prípravu a taktiež transport je jednoduchší ako napríklad s nátierkami a pod.

lusilla
4. apr 2025

Aj u nas je zvykom priniest male pohostenie aj ked je to dobrovolne a ked sa neprinesie je to v poriadku. Ak su tak zvyknuti tak to nie je nic zle. Ja by som isla osobne do natierok viac druhov a nakrajane pecivo, to je vdacne pre tak vela ludi, nie je to na hlavu robene. Vdacne su slimaky z listkoveho cesta to je relativne rychlo a mas vela kusov. Plus ked mas listkove tak vies spravit strudle, to sa ti zmesti tri na jeden plech a vies to rozkrajat na vela kusov. Pripadne vdacne ako sladke su kolace na plech kde vies vela nakrajat, taky klasicky struhany tvarohovy tym nic nepokazis, alebo pite alebo brownies ak vies dobry. Takze kombo slimaky plus strudle, alebo natierky plus kolac na plech je dobry za mna. Dva baliky chipsov dve koly a jedna vinea a si vybavena. Co ti tu radia mufiny alebo cupcake, pomoc len to nie, neviem ale ja mam plech na mufiny na 12 kusov, si zober kolko plechov musis spravit pre 60 ludi, pri cupcake este aj musis zdobit, za mna masaker a do toho by som nesla.

kamatopo
4. apr 2025

Moja dnešná rýchlovka. Kúpené lístkové cesto, čo ladička dala a z jedného 12 kuskov😉.

oliviabb
4. apr 2025

@pribinak myslim, ze uz ani velmi nie. Ale napr. v mojom zamestnani (nie na vsetkych oddeleniach) sa to preferuje, a ked niekto nedonesie este donho vyrypuju, ze nic. Mne sa z toho dviha zaludok.

pribinak
4. apr 2025

@oliviabb chápem že keď odchádzam po rokoch zo zamestnania tak urobím nejakú good bye party ale toto nosiť akože “prískočné” je za mna prežitok
Príde mi to že niekto chce stoj čo stoj chlastat

bonboniera
4. apr 2025

@nynia hlavne ze mas taký nudný život ze mas potrebu písať do diskusie do ktorej nemáš ako prispieť. Znudena chuderka🙂

Nechápem to analyzovanie načo prečo začo a to ze ste to vy nezažili keď robíte 20 rokov v jednej firme to neznamená, ze sa to nerobi nikde.

Autorka myslím ze baby vyššie ti tu poradili dobre, pizza slimáky, pagáče, muffiny, viem ze niektorí nosia aj chlebíčky a neboj, 60 ich nemusí byt 🙂

nynia
4. apr 2025

@bonboniera pytala sa v prvom komentari co sme my alebo kolegovia doniesli tak kedze som o tom nepocula tak logicky som nic neniesla lebo bolo by mi to trapne 🤣

majka35
4. apr 2025

@pribinak ak by niekto chcel stoj čo stoj chlastať, tak by jednoducho chľastal. Autorka sa pýtala na pohostenie, čo sa týka jedla, alkohol nespomenula

oliviabb
4. apr 2025

@pribinak presne tak

autor
4. apr 2025

@oliviabb
@pribinak by ma zaujímalo kde vy dve pracujete, že tam počas pracovnej doby chľastáte ...

Dievčatá, ďakujem za rady k veci. Nakoniec som sa rozhodla pre bábovky a tie juhoslovanské koláče. To som napríklad ani nepoznala a vyzerajú fakt super.

0silvia0
4. apr 2025

no tie juhoslovanské koláče aj sú super. Len najlepšie sú samozrejme čerstvé ako všetko kysnuté cesto. Keď som ich niesla do práce, tak som robila deň vopred, nechala vychladnúť a dala do mrazničky. Také zamrazené som ich zobrala do práce, dala na taniere a oni sa za pár minút rozmrazili.

autor
4. apr 2025

@0silvia0 to nie je zlý nápad 🤔 Asi to tak urobím .

evaachesa
4. apr 2025

Keď tak nejaké malé jednohubky alebo muffiny. Ako mne osobne to príde čudné pokiaľ tam už nejakých ľudí nepozná, možno ďalší týždeň by som to riešila. Sama si neviem predstaviť že by som v prvý deň nakráčala s obloženými misami, ale ok. 🫣😅
Mužovi som 2x piekla muffiny keď mal narodeniny a to som sa sama ponúkla. Kolegovia že sa veľmi potešili a dali si ku káve.
Nechápem tie nenávistné komenty čo tu dali hneď na začiatku poniektoré. Nejak vám tým ublížila? Totálne odveci reakcie, nehnevajte sa na mňa. Toto je na nejakú tabletku minimálne! 🤷

bg92
4. apr 2025

fuh priskocne je podla mna velky prezitok a este pre 60 ludi uff... pre tolko ludi by som uricte nepiekla ale v pekarni kupila krabicu mini pagacikov - oskvarkove, syrove a pod.
ja napriklad od ludi v praci doma robene kolace vobec nejem :( pride mi to take meh, neviem sa premoct jest od cudzich. ak su kupovane, dam si. ale to som ja 🙂

pribinak
4. apr 2025

Ty dosť nepochopila môj príspevok….ja sa práve tomu dosť čudujem
Ale
Nevadí

pribinak
4. apr 2025

@majka35 ty nevieš citat? Dosť mimo odpoved na môj príspevkom

jana_eyre_2
4. apr 2025

@pribinak no autorka to zrejme myslela tak, ze asi ťažko by niekto priskocnym chcel stoj čo stoj chlastat, keď v práci sa chlastat nesmie 😉 aspoň teda legálne nie..