icon

Jednoduché recepty na polievky. Inšpirácia a tipy

7. dec 2025

Ahojte prosím poraďte jednoduché polievky. Budem rada za každý nápad 🥰

minenkaa
7. dec 2025

Paradajková,brokolicova ,zeleninová s krúpami ,hrachiva,

autumn1
7. dec 2025

Existuju ak komplikovane polievky? Ja nahadzem do horucej vody zelelninu z ktorej chcem polievku, varim kym zmakne, okorenim, do niektorych pridam niekedy smotanu ku koncu (spenatova, brokolicova, z hokaido tekvice...), ked chceme kremovu rozmixujem a vsetky su do 20min hotove. Len vyvar trva dlhsie ale len kvoli masu aby sa poriadne pomaly prevarilo, nic komplikovane tam nie je.

autor
7. dec 2025
@autumn1

Existuju ak komplikovane polievky? Ja nahadzem do horucej vody zelelninu z ktorej chcem polievku, varim kym zmakne, okorenim, do niektorych pridam niekedy smotanu ku koncu (spenatova, brokolicova, z hokaido tekvice...), ked chceme kremovu rozmixujem a vsetky su do 20min hotove. Len vyvar trva dlhsie ale len kvoli masu aby sa poriadne pomaly prevarilo, nic komplikovane tam nie je.

@autumn1 napríklad šošovicová, alebo hrstkova mi prídu také 😆

minenkaa
7. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor preco sosovicova ,veď to nič nemusis robiť ,zemiaky iba odkrabat

biba_18
7. dec 2025

@autumn1 samozrejme sú aj komplikované polievky ☺️

bolarazjedna
7. dec 2025

Vodu z uvarených zemiakov nevylievam do drezu, ale dám do hrnca olej a mletú papriku a zalejem to horúcou vodou, v com sa varili zemiaky. Potom už len dosolím a keď to vrie, uvarím do toho písmenká. Takto uvaris zemiaky ako prílohu a rovno máš aj polievku. My to máme radi.

autumn1
7. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor čo na tom nie je jednoduché? Akurát včera som robila šošovicovú a nič náročné sa mi na tom nezdalo.

kavasmliekom
7. dec 2025

Za mňa je každá polievka jednoduchá. Jedine, ak myslíš na čas varenia.

siska53
7. dec 2025

@anonym_autor brokolicova, porova, tekvicova, sosovicova .tie su jednoduche...

A este polievky zo sacku 😅. Tie su uplne najjednoduchsie 😁.

Inak okrem vyvaru, lebo za mna je s nim najviac roboty a mozno cesnacky - cesnak aa zle cisti 🙂 , su vsetky ostatne dost lahke.

bolarazjedna
7. dec 2025
@autumn1

@anonym_autor čo na tom nie je jednoduché? Akurát včera som robila šošovicovú a nič náročné sa mi na tom nezdalo.

@autumn1 no musíš preberať šošovicu. Potom ja napr dávam do toho aj mrkvu, petržlen, to treba očistiť, nakrájať na kocky. Potom krájať parky. Potom nakrájať cibuľu, tú opražiť, pridať múku, miešať to, aby neprihorelo, potom prilievat k šošovici...vela úkonov a musíš pri tom čiastočne stáť a miešať. Avšak určite sú aj iné, menej náročné recepty na šošovicovu polievku.

autor
Včera o 07:00
@bolarazjedna

@autumn1 no musíš preberať šošovicu. Potom ja napr dávam do toho aj mrkvu, petržlen, to treba očistiť, nakrájať na kocky. Potom krájať parky. Potom nakrájať cibuľu, tú opražiť, pridať múku, miešať to, aby neprihorelo, potom prilievat k šošovici...vela úkonov a musíš pri tom čiastočne stáť a miešať. Avšak určite sú aj iné, menej náročné recepty na šošovicovu polievku.

@bolarazjedna no napríklad moja svokra robí taku skôr omáčku šošovicovu a vari ju asi 100 hodin 😨😀

autumn1
Včera o 09:04
@bolarazjedna

@bolarazjedna tak ja ju zmyjem poriadne a zalejem teplou vodou, kým odpočíva si nachystám zeleninu a v hrnci základ s cibuľou, potom tam pridám šošovicu so zeleninou a nechám variť. To, že čas od času ju premiešam, okorením, na konci pridávam smotanu nevnímam ako náročnú činnosť. Ani to, že zeleninu musím ošúpať, umyť a pokrájať. Do hodiny je vždy hotová.

bolarazjedna
Včera o 13:16
@autumn1

@bolarazjedna tak ja ju zmyjem poriadne a zalejem teplou vodou, kým odpočíva si nachystám zeleninu a v hrnci základ s cibuľou, potom tam pridám šošovicu so zeleninou a nechám variť. To, že čas od času ju premiešam, okorením, na konci pridávam smotanu nevnímam ako náročnú činnosť. Ani to, že zeleninu musím ošúpať, umyť a pokrájať. Do hodiny je vždy hotová.

@autumn1 rozumiem, no pre mňa hodina času na prípravu polievky je veeela, takže chápem autorku 🙂

autumn1
Včera o 13:21
@bolarazjedna

@autumn1 rozumiem, no pre mňa hodina času na prípravu polievky je veeela, takže chápem autorku 🙂

@bolarazjedna tak ale to potom preferuješ rýchle polievky, pokiaľ ti ide o čas. Jednoduchosť sa týka náročnosti, rýchlosť dĺžky prípravy. Ja autorke nevidím do hlavy, čo myslí. Vidím len čo napísala.

maryetta
Včera o 13:21

Polievky su to najlahsie. Jedine co mam problem uvarit je vyvar. Nikdy sa mi nepodari uplne podla predstav.
Ale inac paradajkova. Brokolicova. Tekvicova. Hrstkova. Francuzska. Cesnacka. Mrkvova s mrvenickou. Zeleninova s hraskom.

bolarazjedna
Včera o 13:54
@autumn1

@bolarazjedna tak ale to potom preferuješ rýchle polievky, pokiaľ ti ide o čas. Jednoduchosť sa týka náročnosti, rýchlosť dĺžky prípravy. Ja autorke nevidím do hlavy, čo myslí. Vidím len čo napísala.

@autumn1 aha, na zo som ani nemyslela, ja som automaticky pochopila tak, že jednoduché =rýchle. Máš pravdu, pokiaľ sa jedná o náročnosť prípravy, tak nepoznám polievku, ktorá by bola zložitá.

autor
Včera o 14:10
@bolarazjedna

@autumn1 aha, na zo som ani nemyslela, ja som automaticky pochopila tak, že jednoduché =rýchle. Máš pravdu, pokiaľ sa jedná o náročnosť prípravy, tak nepoznám polievku, ktorá by bola zložitá.

@bolarazjedna prepáčte asi som to napisala zle. Nie som extra kuchárka, nejake krájanie a tak mi nevadi ide mi o to aby som polievku nepokazila :/