Jednoduché recepty: Naučte sa variť mäsové pokrmy
Nejaké masové ľúbim všetky druhy masa akurát niesom dobrá kuchárka a presťahovala som sa od rodičov musím začať nejak
Kym ziskas nejaku zrucnost, tak hladaj recepty s videom, ak nemas moznost varit s niekym 🙂 kopec je na youtube, ale kopu pomerne lahkych receptov ma aj kuchyna lidla.
Ja stále varím podľa receptov :D všetko pekne postupne :D kuchyňa lidla ,tie recepty sa mne veľmi páčia
Ak zvládneš češtinu, Kuchařka pro dceru je pre začiatočníka, všetko pekne vysvetlené. Tu sú recepty s masom.
https://www.kucharkaprodceru.cz/tag/veprove-maso/
https://www.kucharkaprodceru.cz/tag/hovezi-maso/
https://www.kucharkaprodceru.cz/recepty-z-kurec...
Napríklad opražíš mäsko na cibuľke, okoreníš, dusíš, zahustíš (nemusíš), môže byť s ryžou, so zemiakmi. Alebo kuracie prsia, okoreníš a na troške olivového oleja prikryté dusíš 30 minút, tiež so zemiakmi. K jedlám zelenina, zaváraná uhorka, postrúhaná cvikla so soľou, cukrom a trochou citrónovej šťavy, alebo tepelne upravená mrazená zelenina. Bravčová panenka prešpikovaná cesnakom (alebo slaninkou), z prudka opražím, posolím, pridám cibuľu, trošku ju tiež opražím, podlejem a nechám dusiť. 🙂
pecene kura.. strcis kura do pekaca, posolis, podlejes trochou vody a das do truby.. pecies, az kym nie je upecene 😀 .. pocas pecenia ho mozes aj otocit aj na druhu stranu, ale nemusis.. lahsi recept uz nepoznam 😀
ja ked chcem niečo rýchle, tak nakrájam kuracie prsia na kocky alebo rezančeky,do toho si vytlačím tavený syr alebo nakrájam parenicu,pridám nejakú zeleninu napr rajčiny alebo paprika,pridám ešte kukuricu no prosze čo dala chladnička a čo lúbiš.Všetko pekne len na jednej panvici a k tomu bud ryža alebo hranolky.Mne to chutí🙂 Rýchle a zasýti to.Aj dneska som to varila tak narýchlo
Dnes som akurat robila velmi lahke telacie platky. Nakrajas telacinu na platky, na oleji kratko osmazis z obidvoch stran, trochu do hneda. Vyberies, do toho isteho oleja das nadrobno nakrajanu cibulku, nechas opat trochu skaramelizovat. Potom na minutku pridas nakrajany cesnak a potom vlozis naspat platky. Osolis a okorenis podla vlastnej chute, nesmie chybat sol a cierne korenie, ja vzdy davam aj majoranku, kmin obycajny alebo rimsky a paprikove vlocky (moze byt aj trochu mletej papriky), dnes som dala aj koriander, sumach, oregano a cierny kmin. Zalejes vodou a dusis domakka, pri telacine niekedy staci aj hodina, niekedy o nieco viac.
PECENE MÄSOVE JEDLA
Pecene kurca tu uz spomenute bolo.
Ja ho ale posolim a samozrejme ochutim grilovacim korenim/mleta cervevena paprika,praskovy cesnak a kmin/,
najlepsie je prerezat ho na polovicu a piect tak.
Podliat cca 2 poharmi vody.
Na 160°C ho pomsly upecies do chrumkava.
Po upeceni si tou vypecenou stavou polejes ryzu,ale mozes ju pouzit aj na dalsie varenie,ci ochutenie.
Rovnako pripravis aj bravcove plece alebo krkovicu,ale das ine koreniny.
Sol,kmin,prip.trosku korenia....podlejes vodou/mozes aj pivom,aj to kurca napr./
Pridas do pekaca 2-3 struky osupaneho cesnaku ,mozes pridat aj vetvicky rozmarinu,tymian,borievky-to uz bude mat taku divinovu chut,este ak to podlejes trochou cerveneho vina...
Pecies na 180 ale PRIKRYTE!!!!
Aby nevyschlo.
Ked bude mäkkunke,potom ak chces,si ho nechas trosku odokryte zapiect.
Takto mozes piect aj nakrajane mäso na platky-kotlety s kostou, ci bez kosti.
Alebo bocik v celku ci na platky...
Mozes takto piect aj inu hydinu.
Princip je rovaky,rozdiel je v koreninach ,ochutis si,ako mas rada a vzdy mas ine jedlo...
GULAS V RURE
Nakrajas na drobno cibulku ana troche oleja ju oprazis na panvici do mierne zlatista.
Pridas do pekaca.
Na panvici postupne poopekas bravcove alebo hovädzie mäso nakrajane na kocky,aby sa z kazdej strany zatiahlo.
Pridas do pekaca.
Panvicu vyplachni trochou vody a pridaj do pekaca.
Pridaj zo dve papriky-ideal kazdu inej farby,paradajkovy pretlak,sol ,cierne mlete korenie alebo stiplavu mletu papriku,sladku cervenu mletu papriku a trosku mleteho kminu.
Pridaj zemiaky nakrajane na kocky ,ja si okrem toho este zo 2 zemiaky krajam na uplne drobucke kococky,aby sa rozvarili a tak zahustia gulas..
Podlej trochou vody,prikry a vloz do rury na 180 °C.
Varis ,kym mäso a zemiaky nie su uplne mäkke.
Hotovy gulas dochutis cestvym cesnakom a trochou majoranky.
Ak by sa ti zdal husty,dolejes vriacu vodu,rozmiesas..
Okrem chleba si k tomu mozes dat cestovinu alebo knedlu.
Ak by si chcela MEXICKY GULAS,
Postupujes rovnako,len pred dovarenim pridas este konzervu kukurice a konzervu fazule.
Keď máš rada mäso, tak si sprav nejaké sote. Cibuľu osmaz na troche oleja, pridaj nakrájané kuracie mäso, osol okoren a pridaj mletú papriku, trochu podus a keď pusti stavu, ja vždy pridávam konzervu mexickej zmesi - kukurica a fazuľa. Var do zmaknutia a podavaj s ryžou alebo s čím máš rada.
Ďalší recept napríklad kuracie stehná v rúre. Osolit okoreniť mäso, kľudne grilovacie, čierne, papriku olej a sup do rúry asi na 190 stupňov na cca 25 minut. K tomu si vieš dat čokoľvek.
Rezne zvládneš určite, takisto spraviť akékoľvek medajlonky na prirodno. Ja recepty nachádzam na varecha.sk
Ja mma zaklad na omacku (uhorkova, hubova, koprova...aka kolvek ina)
Masko na koncky nakrajas, das na hlboku panvicu s troskou oleja alebo do hrnca s olejom len chvilku osmazit kym masko zmeni farbu na bielo, vyberes a do toho vypeku das nakrajanu cibulku na drobno, nechas do sklovita opiect a das pat to masko k cibulke, chvilku spolu premiesas, zalejes vodou (podla toho kolko chces omacky das teplej vody) na miernom ohni pod pokrievkou to varis asi 30 min a potom pridas dalsie suroviny ak uhorkovu pridas uhorky nakrajane, ak koprovu das kopor a na konci smotanu, ak huby tak pridas sampinony alebo hlivu, alebo len kukuricu mrazenu, alebo aj hrasok a mrkvu samozrejme sol korenie, papriku cervenu mletu a ja davam aj kurkumu vsetko podla chuti. Ak mas doma polievku vyvar davam tu namiesto cistej vody alebo kombinaciju. K tomu zemiaky, ryzu, cestoviny.
Ďakujem všetkým , ste úžasne ❤️❤️

Ideálne začať podľa video receptov.