icon

Jete potraviny, ktoré obsahujú hmyz?

16. mar 2025

Ja som všetky posunula ďalej, jednoducho mi je z toho zle....ako napr. Kinder čokolada, lidlova nutela, Jacobs velvet káva či jahodový puding Dr. Otker, lidlove manuky a keksíky, balená šunka....Cele telo ma svbelo a nikto nič nezistil až raz mi niekto povedal že to môže byť z jedla ..stiahla som si aplikaciu Stop hmyzu a vyradila čo obsahovalo hmyz....svrbenie prestalo.

Strana
z6
miskaska
17. mar 2025

@mizoko určite do Coca Coly nejde Rajec. Prečo by tam dávali pramenitú vodu? Ide tam obyčajna voda, ktorá sa nasýti Co2.

miskaska
17. mar 2025

@vevesh sol nemoze byt menej slana. Ako ju mozes mat rozriedenu, ked sol, ktorú kupujes je cista sol a nie nejaky roztok? Ked odparis z roztoku soli vodu, tak ti ostane cista sol. Figel bude asi v tom, ako je namleta.

Dievcata, tu sa clovek dozvie take veci.

mizoko
17. mar 2025

@miskaska keď myslíš 😉

miskaska
17. mar 2025

@mizoko ako sa teda riedi sol a co obsahuje vysledny produkt?

mizoko
17. mar 2025

@miskaska ja som snáď povedala že sariedi soľ? Si si ma pomýlila 🤣 ja som odpisala na tú coca cola. Že sa plní vodou z vodovodu. Čo ja viem ide tam Rajec. Vraveli nám to na nejakej exkurzií. Ale hádať sa za to nebudem 😁

viestta
17. mar 2025

@miskaska na riedenie soli sa musis spytat inde

miskaska
17. mar 2025

@mizoko prepac.

miskaska
17. mar 2025

@mizoko tak ja to zhrniem. Coca Cola sa na Slovesku už nevyrába. Vyrábala sa v minulosti v obci Lúky. Dosť daleko od Rajeckej doliny. Výrobca Kofoly má v portfóliu a pramenitú vodu Rajec. A sídlia v Rajeckej lesnej. Napriek tomu veľmi pochybujem, že tam ide pramenitá alebo teda minerálna voda.

mizoko
17. mar 2025

@miskaska Rajec je pramenia voda pokiaľ viem. Možno som si to pomýlila s kofolou. Ako píšem nebudem sa hádať 😁🫶🏼 a sirup teda je všade iný? Lebo to sa mi nezdá. Veď to má mať jednotnú recepturu

rozculena
17. mar 2025

@miskaska pramenitá voda nie je minerálna.Rajec je pramenitá voda,čiže voda z vodovodu,dalo by sa povedať.
Alebo odkiaľ si myslíš,že sa berie voda vo vodovode?

https://www.kofola.sk/kariera/lokalita

miskaska
17. mar 2025

@rozculena OK. Rajec je voda pramenita/stolová. Myslela som si, že patrí medzi minerálne vody a preto sa mi nezdalo, ze sa pouziva na vyrobu Coca Coly. Každopádne do Coca Coly nejde. Ide ak tak
do Kofoly.

klotildabazarik
17. mar 2025

Jem iba hmyz a maso😂a este sushi

rozculena
17. mar 2025

@miskaska nám napríklad tečie z vodovodu IWA😉

miskaska
17. mar 2025

@rozculena na zdravie

hefo
17. mar 2025

@miskaska A ešte doplním, dnes väčšina obyčajnej fľaškovanej pramenitej vody pod privátnymi značkami (minimálne v Kauflande, Lidli a Tescu) je z prameňa (vrtu?) CC-2 v Lúke. A CC znamená Coca-Cola, z čias, keď sa tam ešte vyrábala (v tej fabrike sme boli kedysi zo strednej školy na exkurzii).

misanthropicdann
18. mar 2025

Vieš o tom ze všetky červené cukríky (bezohľadu na to aké) obsahujú hmyz lebo daná farba sa vyrába z chrobákov?

viestta
18. mar 2025

@misanthropicdann uz ani karmin sa nevyraba len z chrobakov. Nahradza sa umelymi farbivami a tie su povazovane za skodlive vo velkych mnozstvach. Cize prirodny karmin je v konecnom dosledku zdravsia alternativa, aj ked je z chrobakov.

adkacola
29. okt 2025
@anonym_autor

Dievčata prášok z lariev múčiara obyčajného ošetrený UV žiarením sa podľa najnovšej legislatívy môže pridávať do konkrétnych kategórií potravín. Je to napríklad chlieb, rožky, výrobky na báze cestovín, spracované zemiakové výrobky, syry a syrové výrobky, ovocné a zeleninové kompóty...atď. Akože jasne to mate všade napísane že to EU schválila tak ake či tomu verím.

@anonym_autor to je pravda červíky podľa zákona sa môžu používať v potravinách ,no čokoláda Kinder ich neobsahuje ani 1%

rozculena
29. okt 2025
@adkacola

@anonym_autor to je pravda červíky podľa zákona sa môžu používať v potravinách ,no čokoláda Kinder ich neobsahuje ani 1%

@adkacola čo trepeš,prosím ťa,od kedy sú v kinder čokoláde červíky.....jedine ak sa zle skladuje a vyliahnu sa tam

Strana
z6