icon

Kde nájsť formu na laskónky?

18. dec 2024

Zienky viete poradit daky taky obchod ktory je dostupny takmer vsade a maju tam tuto formu?

simik22
18. dec 2024

Tescoma?

viera77
18. dec 2024

Orion

luliu
18. dec 2024

Tescoma

nevenka
18. dec 2024

V Orione isto maju. Len ja nie som spokojna s tymi formami. Kupila som si na formickaren.sk, take velke na cely velky plech, s tymi sa mi dobre robi, srdiecka mam a esteskusim aj ovaly asi.
Mne sa tie z Orionu nadvihuju a nemaju rovnaku hrubku potom tie laskonky. Ale mozno s tym len neviem robit.

nikha2809
18. dec 2024

Kinekus má tiez

januska20
19. dec 2024

@nevenka aký recept máš na laskonky? Ja som robila prvýkrát, no neviem, nebola som veľmi spokojná. Po naplnení na druhý deň zmäkli.

nevenka
19. dec 2024

@januska20 skusala som viacero, vzdy to nejak dokombinujem. Zle sa mi to susi, aj som sa tu radila a k nicomu som sa nedopatrala, nechapem, ako to niekto moze mat vysusene za 30 minut, az hodinu ☹.
No a zmaknu po naplneni vzdy, lebo natiahnu vlhkost z kremu. Mne mamina hovorila, ze mam davat len maslo a cukor a pripadne daku prichut, len nie pudingovu varenu plnku. Skusim teraz asi spravit len maslo, cukor a karamelovu pastu na ochutenie. Ja si asi v nadobne necham plnku a naplnim priebezne, nie vsetky naraz, mam ich vela 🙂.
Este chcem skusit z jednej davky pusinky, dcera bude mat zaciatkom januara narodky, tak na ozdobenie na tortu.
Ale najlepsi recept mi pride taky, kde das na vahu bielok 2x tolko cukru. Napriklad 200g bielkov, 400 cukru, ale das 1/3 slahat do robota s bielkami a 2/3 s trochou vody rozpustit na sirup, merala som teplotu, mal by mat 118 stupnov a taky vriaci vslahavat pomaly do tej hmoty a slahat do vychladnutia. A potom vmiesat orechy alebo kokos. Este som niekde citala, ze pridat pol lyzicky octu a 1 PL skrobu. A to susenie, nazorov jak maku a furt sa mi dlho susia alebo ich nakoniec pripeciem 🤪