Keď varíte polievku, robíte aj hlavné jedlo?
ahojte dievčatá, keď varíte polievku (nie na víkend), robíte aj hlavné jedlo? ja to zvyknem robit tak že ked robim polievku, robim na viac tanierov, mame chlieb a niečo sladké (palacinky, ryzovy nakyp atd) pre mna je to normalne, vyrastala som s pracujucou mamou, ale priateľ bol prekvapený
a povedal že je ešte hladný 🤷🏼♀️
My nie sme polievkove typy, u nas sa polievky jedia minimalne. A ja nemam taky objem zaludka, aby som zjedla polievku a hlavne jedlo. Mne je potom zle, neznasam ten pocit prezratia a plneho zaludka. V praci si nikdy neobjednam k hlavnemu jedlu polievku.
Priatel ked je hladny, nech si nieco urobi jest, nejaky oblozeny chlieb snad zvladne. Odporucam to tak neprezivat. Nech sa aj priatelia staraju o svoje hladne brucha
Na obed je v prvom rade vždy hlavné jedlo a to polievka nie je. A tiež nie je hlavné jedlo palacinky, ryžový nákyp, dukátové buchtičky a podobne. Môj muž je mäsožravec, čiže z obedu bez mäsa sa nenaje. Ale našťastie ja tiež polievky a sladké jedlá ako hlavný chod neberiem. A tiež som vyrastala tak, že boli bežné obedy len polievka a k tomu nejaké sladké. Práve preto tak teraz nežijem. Ja mužovi rada uvarím každý deň mäso. On zase pre mňa robí veľa vecí. Neviem si predstaviť variť tak, ako to vyhovuje iba mne, nie obom.
My stale polievka + hlavne jedlo ..polievku nerobim len ked varim halusky
Cez týždeň sa stravujeme v jedalni v robote, tam je samozrejme vzdy polievka a hlavne jedlo. Cez víkend varim polievku i druhe. Moj muz polievky az tak nemusi, ale naucila som ho 😎. Keby bolo na nom, tak mu staci kopa masa s prilohou. Sladke tak maximálne na veceru, aj to veľmi vynimocne. Ja mam polievky rada.
Ja to robím práve naopak...keď mám jedlo napr. mäso s omáčkou plus nejaká príloha,tak polievku sa mi nechce robiť cez týždeň, keď robím sýtu polievku napr. Fazuľová,guláš,nejaká kremova atď....tam už je mäso,alebo je sytejsia, tak robím napr len niečo ľahké ako palacinky,cestoviny.....u nás je skôr druhé jedlo to hlavné,polievka nemusí byť....ako muž by sa z polievky nenajedol ani náhodou, možno z takého gulášu,atď ....ale hlavne jedlo musí byť ...deti aj keď malé,by tiež len o polievke nevydržali a vyjedli by všetky sladkosti,jogurty atď....
Podla toho aká je to polievka. Ak je zo strukovín a obilnín, taká dobrá hustá, alebo guláš, kapustnica,.. tak druhé jedlo nie je. Ak má polievka vodový charakter, tak druhé jedlo musí byt.
Ja polievky nevarím vôbec🤷
@deniska14 z haluskovej vody je vyborna cesnacka, najlepsia aku som kedy jedla
https://www.mimibazar.sk/recept/3648/bryndzaky-...
bohuzial z vody z bezlepkovej muky uz nie je taka dobra, ako z klasickej muky, takze nerobievam

Ano ale nie vzdy. Niekedy ostane z predosleho dna. Mensie porcie cca 2L polievky. U nas pol rodiny pyta polievku a druha polka by najradsej jedla iba udene 🤣.