Koľko mäsa je potrebné na 12 porcií gulášu?
?
Pri guláši rátam cca 200 g na osobu. Záleží aj od toho, či si budú nakladať sami, alebo dostanú porciu na tanier, zjedia a hajde preč. Ak je to nejaké posedenie tak by som kúpila 2,5 kg mäsa.
Tých 2,5 až 3 kila
A môžem po mixovať hovädzie s bravčovým?
@vasjar môžte
@vasjar do 3 kil mäso a určite budete spokojná
@markusrasford nevykaj na fore MK, je to proti pravidlam a hrozne sa to cita
@vasjar Ak budeš mixovať hovädzie s bravčovým, tak bravčové daj do varenia neskôr, lebo sa ti rozvari. Hovädzie sa varí dlhšie.
Jasne, mixovat môzes, len nie kuracinu,
ci morcacinu- suche mäso... cize ku hovädzine bravcovina, divina, niekto rad baraninu( ale tu som jedol len v samostatnom gulasi, neviem, ci ju aj miesaju)
Ja dávam 3 kg, guláš je vďačne jedlo, vždy si rád každý pridá.
Pokial nemas skusenosti s varenim gulasa,neodporucam miesat hovädzie a bravcove mäso.
Hovädzie - divina ano.Hovädzie mäso sa môze varit aj 3 hodiny a môze byt stale ako podrazka a bravcove bude rozvarene.Idealne mäso, je z bravcovej lopatky alebo hovädzie z krku.Samozrejme uvaris aj zo stehna alebo z hocicoho ineho.Budes potrebovat minimalne 10l hrniec.Receptov je na nete na mraky.Idealne,je dat minimalne tolko cibule,kolko mäsa.Tak ako pisu predomnou,3 kg mäsa by malo stacit.

ak rátam 150g/osoba, tak 1,8kg 😉