icon

Koľko mäsa je potrebné na 12 porcií gulášu?

vasjar
5. apr 2024

?

fido69
5. apr 2024

ak rátam 150g/osoba, tak 1,8kg 😉

kazuso
5. apr 2024

Pri guláši rátam cca 200 g na osobu. Záleží aj od toho, či si budú nakladať sami, alebo dostanú porciu na tanier, zjedia a hajde preč. Ak je to nejaké posedenie tak by som kúpila 2,5 kg mäsa.

zuzubb007
5. apr 2024

Tých 2,5 až 3 kila

vasjar
autor
5. apr 2024

A môžem po mixovať hovädzie s bravčovým?

tenerifka
5. apr 2024

@vasjar ano mozes, dala by som do 3kg

markusrasford
5. apr 2024

@vasjar môžte

markusrasford
5. apr 2024

@vasjar do 3 kil mäso a určite budete spokojná

tenerifka
5. apr 2024

@markusrasford nevykaj na fore MK, je to proti pravidlam a hrozne sa to cita

fido69
5. apr 2024

@vasjar Mix mäsa je dokonca dôležitý = viacej chutí. Bravčové, hovädzie a divina. 😉

lilianka28
5. apr 2024

@vasjar Ak budeš mixovať hovädzie s bravčovým, tak bravčové daj do varenia neskôr, lebo sa ti rozvari. Hovädzie sa varí dlhšie.

hellwant
5. apr 2024

Jasne, mixovat môzes, len nie kuracinu,
ci morcacinu- suche mäso... cize ku hovädzine bravcovina, divina, niekto rad baraninu( ale tu som jedol len v samostatnom gulasi, neviem, ci ju aj miesaju)

margotka17
5. apr 2024

Ja dávam 3 kg, guláš je vďačne jedlo, vždy si rád každý pridá.

tundra
5. apr 2024

Pokial nemas skusenosti s varenim gulasa,neodporucam miesat hovädzie a bravcove mäso.
Hovädzie - divina ano.Hovädzie mäso sa môze varit aj 3 hodiny a môze byt stale ako podrazka a bravcove bude rozvarene.Idealne mäso, je z bravcovej lopatky alebo hovädzie z krku.Samozrejme uvaris aj zo stehna alebo z hocicoho ineho.Budes potrebovat minimalne 10l hrniec.Receptov je na nete na mraky.Idealne,je dat minimalne tolko cibule,kolko mäsa.Tak ako pisu predomnou,3 kg mäsa by malo stacit.