icon

Koľko mascarpone, bielej čokolády a šľahačky potrebujem na tortu?

14. feb 2025

Ahojte prosím Vás idem piecť tortu sestre len a chcem sa spýtať koľko cca mascarpone+ biela coko + šľahačka potrebujem na obter ? Klasika okrúhla torta.. do vnútra chcem dat pribinacik čokoládový krem ale obter ta klasika mascarpone šľahačka a biela coko, len netuším koľko čoho dat aby sa zbytočne potom nevyhadzovalo. Ďakujem

avatar
dobryden
14. feb 2025

avatar
lucia13022023
14. feb 2025

Ja dávam vždy 400g mascarpone, jedna šľahačka a jedna coko

avatar
dobryden
14. feb 2025

@lucia13022023 prosim Ta ,je ta plnka taka tuhá ze sa da s nou aj zdobit a vydrzi?Naprikld ruže a podobne.Lebo mne napr plnka mascarpone,šľahačka,tvaroch moc nedrzi na ozdoby a robim maslová krem.Prave ta šľahačka to skor este zriedi.

avatar
lucia13022023
14. feb 2025

@dobryden no ja s nou moc nezdobim, skôr ju dávam ako plnku. Ale záleží ako ju robíš. Keď som ju robila prvé razy tak som ju mala takú redsiu. Teraz vyshalam smotanu do tuha a potom pomaličky zamiesavam mascarpone a čokoládu ale fakt ze na tých najmenších obrátkach.
Pred tým som veľmi šľahala a bola riedka.

avatar
andaluzia12
14. feb 2025

Ja robím obter z 500g mascarpone a 200 g banovecka smotanova nátierka, bielu coko na obter nepoužívam .. torta s priemerom cca 21-22 cm… pri menšej dávam menej .. ak mi náhodou zvyšuje krém, rozotriem ho ešte po vrchu torty aby mi nič nezostalo … dnes budem obtierat tortu s priemerom 20 cm, na obter si nachystam 600 g hmoty ..

avatar
nikoleta999
14. feb 2025

Tak ja som vždy obtierala tortu mascarpone a šľahačkou, bielu čokoládu som tam nedávala a mne osobne sa s tým pracovalo zle ... Dneska zrovna obtieram tortu a išla som prvýkrát do swiss krému a ten teda drží ako beton :D Dávala som 150 g bielok 300 g masla a 300g cukru ... Mám ale vysokú tortu 20 cm a priemer 18 ... Čitala som, že najlepší je pomer 1:2:2 a stuhla teda rekordne rýchlo. Dávala som ju pod čokoládovu ganache a ani sa nepohla 🙂

avatar
vanilkovazmrzka
14. feb 2025

Podla recpetu. A najma podla velkosti korpusu ;)

avatar
jajanka31
14. feb 2025

Na 21 cm korpus davam 500g mascarpone 250 cokolady a 250 smotany 33%

avatar
jajanka31
14. feb 2025

@nikoleta999 kolkp vajec je cca 150g bielok?

avatar
camillaa
14. feb 2025

Záleží ako je torta veľká. Ja to teda vždy robím odhadom, urobím menšie množstvo z polovičnej dávky a prípadne prirobím.

avatar
andaluzia12
14. feb 2025

@jajanka31 môžu to byt 4 väčšie vajíčka

avatar
dobryden
14. feb 2025

@nikoleta999 a to je krem aj na zdobenie?

avatar
nikoleta999
15. feb 2025

@jajanka31 5 vajec mi to vyšlo 🙂

avatar
nikoleta999
15. feb 2025

@dobryden áno, tento krém sa používa aj na zdobenie, častokrát sa zafarbuje a zdobia sa s tým aj cupcake 🙂

avatar
dobryden
15. feb 2025

@nikoleta999 dakujem,skusim vyskusat hoci je to sost narocne sa mi zda.

avatar
nikoleta999
15. feb 2025

@dobryden

https://www.youtube.com/watch?v=st-5wlWjXlk

išla som podľa tohto receptu a je to pekne vysvetlené... Akurát som si nechala až príliš zmäknúť maslo, takže krém mi zredol a nevyšľahal sa dotuha ... ale dala som ho vonku na pol hodinu ochladiť a potom krásne zhustol 🙂

avatar
dobryden
15. feb 2025

@nikoleta999 dakujem,pozriem si to

avatar
snowflakenel
15. feb 2025

Ja robim mascarpone slahacka lebo , slahacka a tvaroh.a.do toho creme ole prasok vysypem.a zaslaham. Je to dost tuhe a drzi to.