Koľko zaplatiť za suroviny za vianočné zákusky?
Poprosím kamarátka mi piekla vianočné zákusky také miešané aj aj prevládajú väčšina suchšie je toho asi 3kg nechce nič .. chcem jej dať aspoň za suroviny ..ale vôbec neviem koľko ..poradíte mi prosím nechce ani za svet povedať ďakujem pekne 💕
Svoje som nevazila, asi 1kg suchých a krabica plnenych, vyše 50 eur.
Za 3 kg minimálne 50 eur.
50 eur
Moje vian.kolaciky stali 1kg 30e
Maminine 1kg 23e
Dohodli ste sa dopredu alebo to spravila sama od seba a doniesla Ti to bez toho, aby si si objednala? Minimalne 50 EUR by som jej dala. Druhykrat sa vopred dohodnite na cene. Lebo aj suroviny stoja rozne, niekto dava muku z retazca najlacnejsiu, iny si kupi drahu, tiez niekto prave maslo farmarske, dasli da len tuk. Tak isto cukor, vajcia, med a tiez do toho treba zaratat aj jej cas, elektrinu co minula na pecenie, cistiace prostriedky, to je rezia. Kazdy kto pecie vie, ze co kolko stoji aj okolo toho.
@zdena1990 tiež som za 50 eur
@anonym_7e1db8 ďakujem pekne 💕 tak som si aj ja myslela že dám 50 len som chcela že či to nie je málo ...
@zdena1990 myslím, že nie je, Keby ti ich chcela predať, ako cudziemu, tak áno, ale ak nechce nič, tak je to primerane. Predpokladám, že si nebude chceť zobrať ani to, potom by som kúpila kvalitnú 52% čokoládu, nejaké džemy v tej hodnote
Keď je to kamarátka a nechce vôbec nič, dala by som jej max 30€. Za 50€ kupiš u bežnej cukrárky.
To si robíte srandu, že 50€ za suroviny 3 kg prevažne keksov? Tak nech je to kilo múky, kilo čokolády, pol kila masla a pol kila orechov - 1+15+4+7.. 27€. Polovica toho, čo vravíte...
To si robíte srandu, že 50€ za suroviny 3 kg prevažne keksov? Tak nech je to kilo múky, kilo čokolády, pol kila masla a pol kila orechov - 1+15+4+7.. 27€. Polovica toho, čo vravíte...
@any_soj hej elektrika a tá práca ktorou strávila tri dni bude zadarmo že? Typické slovenské, vidím ako ty by si sa zadarenko babrala, dala by som 50 eur alebo, keď nechce riadny darčekový kôš s kadečím
@any_soj a energie a práca sú zadarmo?
@any_soj a energie a práca sú zadarmo?
@zuzubb007
@anonym_78a1ea
Mala som pár necitatelnych preklepov a nešlo upraviť, tak som zmazala a ešte raz 🙂
otázka bola na SUROVINY. Áno, keď mi kamarátka niečo vyrobí, daruje, tak jej neplatim za energie a už vôbec nie prácu. A teda väčšinou keď mi niekto niečo daruje, tak neplatim ani za materiál. Lebo je to dar. Samozrejme autorka môže zaplatiť za suroviny. Ale otázka bola na suroviny. Nie na to, za koľko sa predávajú koláče na čiernom trhu.
A ja sa zadarenko babrem. Napríklad som zorganizovala 8 žien a spoločne sme piekli pre nocľaháreň pre bezdomovcov. Babrem sa zadarenko, moja práca je niečo iné. Kto to má ako prácu, tak má k tomu hádam aj normálne cenu a živnosť.
@any_soj neviem, aké zákusky si piekla ty, ale zabudla si na cukor, vajíčka, kakao, možno med, možno mak, možno džem, či mlieko s pudingom - aspoň ja som použila toto všetko na medovníky, linecké, makové linecké s citrónovým krémom a medové kolieska so slivkovou povidlou. Ak sa bavíme iba o suchých 'keksoch'. Niečo na potretie plechu, voda na umývanie riadu, elektrika - piekla som na tri popoludnia. A vieš prečo si ľudia nechávajú piecť u iných? presne pre to, aby v kuchyni nestrávili hodiny. Nik tu nehovorí o čiernom trhu. Reč je o revanšovaní sa kamoške 😉

@zdena1990 ved daj koľko uznáš za vhodne. Je jednoduché nájsť cenník cukrárni a od toho sa odraz.