icon

Korpus mi nenarástol a krém nezhustol. Kde som spravila chybu?

avatar
dievcatko01
9. jún 2013

Robila som presne podla postupu z knihy Pecieme s Jozkou. Ale korpus bol uplne nizucky a krem mi vobec nezhustol. Vsetko som robila presne podla knihy. kde mohla byt chyba?

avatar
bublina83
9. jún 2013

@dievcatko01 Tazko poradit, ked neviem o aky recept a postup sa jedna. Takto odhadom moze byt dovodov aj 20.

avatar
mita9
9. jún 2013

@dievcatko01 napr. zmiesala si OPATRNE bielka s cestom?

avatar
hyta
9. jún 2013

Chýb môže byť viacero. Mala ste pred pečením vyhriatu rúru? Nezabudla ste na kypriaci prášok, vyšľahať sneh? Krém, záleží aký ste robila, skúste napísať viac.

avatar
cerez
9. jún 2013

Rovnako záleží aj od veľkosti plechu. Niekdy sú recepty skvelo napísané, ale neuvedú rozmery plechu.

avatar
dievcatko01
autor
10. jún 2013

@mita9 to asi nie.
@hyta - asi ta truba nebola vyhriata. takze to bola chyba. Dakujem velmi pekne
@cerez - ano v knihe bola torta srdce a my sme robili kruh. myslíte ze to bola ta chyba?
ďakujem za rady. Nabuduce si uz dam na to pozor.

avatar
hyta
10. jún 2013

Ešte jedna rada, počas pečenia neotvárať rúru, aby cesto nekleslo, až keď vyzerá už upečené, skúsim vždy do neho pichnúť, či je to hotové.

avatar
cerez
10. jún 2013

@dievcatko01 Možno objemovo bola tvoja väčšia. Ináč, ja keď pečiem korpus tak si vyšľahám žĺtka s cukrom mixérom a potom preosiatu múku s práškom do pečiva po lyžiciach zašľahávam ručne varechou. Rovnako pozor pri bielkach. Sneh z bielok keď sa dávajú nakoniec tak veľmi pomaly a zľahka a krátko zašľahať opäť varechou. Len tak prevzdušniť.