icon

Kostičky v mrazených nugetkách pre deti

dsc
21. sep 2023

Pekný deň všetkým, len malé upozornenie. ☺️

Kúpila som “Vodňanské Kuře Do 15 minut Kuřecí safari smažené 400g” a naštastie som to nakoniec nechala len do wrapu dospelákom, lebo som tam natrafila na celkom veľkú kostičku. Pochopiteľne, aj trochu ostrú, kedže bola rozseknutá.

Tak si dávajte pozor, ak by ste kupovali nugetky, kedže to vraj môže mať fatálne následky. 🤷‍♀️

Kostičky v mrazených nugetkách pre deti
Strana
z2
isadoraisa
21. sep 2023

@dsc stane sa

h2
21. sep 2023

@dsc Ja sa čudujem, že toto niekto vôbec kúpi a ešte deťom!

slavomira236
21. sep 2023

@dsc to nie su nugetky a okolo kuraciny to ani neslo..raz som to kupila a letelo to do kosa

bora0123
21. sep 2023

@dsc asi by bolo lepsie nabuduce skusit celosvalove nugetky, tam to nie je pomlete to maso, idealne v teplovzdusnej friteze nech to je o nieco zdravsie 😊

@h2 zase autorka nepise kolko maju deti rokov 😅 a raz za cas treba dopriat aj nieco sladke alebo menej zdrave aby si to potom v dospelosti/puberte nesnazili vynahradit
Moja mamka mi prehnane prikazovala co mam jest a co nemozem ze je to nezdrave a potom som sa nacpavala blbostami celu pubertu 🙃

hiro
21. sep 2023

@slavomira236 "a okolo kuraciny to ani neslo"
Hmm, toto som nasiel na internete... Vyzera ze kuracinu to obsahuje 🙂

akiana
21. sep 2023

@dsc Viem, ze deti miluju nugety, ale sprav im normalne z kuracich prs v trojobale na troche oleja. Nebudes tam mat kosti, ale hlavne ani ten nechutny masokombinat s pomletych zobakov a liter masti. Aj ked zvieratka neviem, ci vykrojis😁

akiana
21. sep 2023

@hiro Nie som z tych, co trpia nejakou iracionalnou panikou z “chemie”, ale v tom zlozeni mas kuracie koze, chrupavky, vazivo (to je ta kategoria “strojne oddelene”), a to by som ozaj nejedla.

hiro
21. sep 2023

@akiana Tu som prave dal fotku zlozenia, 71% kuracieho masa a 4% mleteho. Myslim ze to nie je zle na takyto vyrobok.
Vklude to mohli spravit tak za 70% mleteho a 5% normalneho a aj tak by to ludia kupili...

akiana
21. sep 2023

@hiro Proti gustu ziaden disputat, ale pre mna 🤮

hiro
21. sep 2023

@akiana A co koze ci chrupavky su zle? Ja ked upeciem kuru tak pojem aj koze aj chrupavky.
A tych 4% chrupaviek (aj ked v tych 4% je zaratane nekvalitnejsie maso) je ale malicko.

akiana
21. sep 2023

@hiro Ved dobre, ze ty pojes, ale u nas doma sa chrupavky neserviruju 😁 ja robim nugety z kuracich prs

h2
22. sep 2023

@bora0123 Ja nie som striktne proti menej zdravému, môj syn má aj sladkého, aj vyprážaného celkom dosť. Ale je rozdiel, urobiť si kuracie nugetky doma z kvalitného mäsa, než kúpiť tento umelý spracovaný výrobok.

h2
22. sep 2023

@hiro Dovoľ mi, aby som ti to vysvetlila. Podľa toho zloženia to obsahuje 70% nie kuracieho mäsa, ale kuracej mäsovej zmesi. A z tej je 71% mäsa. Ak dobre počítam, tak z celkového objemu je to 49,70% mäsa. A mechanicky separované kuracie "mäso" nie je mäso, ale odpad. Okrem toho, na obale nie je nikde uvedený pôvod mäsa, čiže nerobím si ilúzie, že by používali bio mäso z hydiny s voľným výberom z fariem. Bude to najlacnejšie mäso pochybnej kvality, ani si nechcem tipnúť, z ktorej časti sveta. Dobrú chuť.

hiro
22. sep 2023

@h2 Skoro dobre ratas (lebo ta masova zmes 70% ma 71% masa + X% kozi + 4% toho strojneho). Ale obycajne ta zaujima obsah masa v "mase" 🙂 Napriklad co ja viem potom taky pizza rozok co tam ma 1% mleteho masa na povrchu by bol este 49x horsi oproti tomuto, ci? Ratat pecivo ci obalovaciu zmes do pomeru obsahu masa je trosku divne...

h2
22. sep 2023

@hiro Nerátala som to do obsahu mäsa, ale do obsahu celého výrobku. Ale teda, keď sa zameriame len na obsah mäsa v "mäsovej zmesi", toho tam je 71%. Podľa mňa, na zmes, ktorá má byť mäsová, celkom bieda. Očakávala by som, že ak 30% obaľovaného mäsa tvorí obaľovacia zmes, tak tých zvyšných 70% bude už 100%-tné mäso. Napríklad šunku s obsahom mäsa 71% by som nekúpila.

hiro
22. sep 2023

@h2 Ako som uz pisal, 71% masa + dalsie 4% separovane v masovej zmesi je na takyto vyrobok super.
Pozri napriklad ine vyrobky ktore pouzivaju separovane maso:
Šalatová saláma | Cimbaľák s.r.o. - mäsovýroba
https://www.cimbalak.sk › salatova-salama
makka salama od www.cimbalak.sk
Zloženie: 27 % hydinové mechanicky separované mäso, ... + 73% inych smakociniek 🙂

h2
22. sep 2023

@hiro Ja vôbec tieto veci nekupujem. A ešte raz: separované mäso nie je mleté mäso. Nie je to vôbec mäso. Sú to šľachy a chrupavky. Tiež poznám ľudí, ktorí to majú radi, napríklad z pečeného kuraťa obhryzú kosti úplne do čista. Ale úprimne, mne sa z toho dvíha žalúdok. A to nie som vôbec vyberavá v jedle, zjem naozaj hocičo. Ale toto fakt nie. A nie som ani žiadna eko bio neviem čo. Môj syn miluje vyprážané, robievam aj kuracie nugetky. Ale kúpim si na to normálne mäso.

dsc
autor
22. sep 2023

Účel príspevku: v dobrej viere poskytnúť informáciu, že tento produkt cielený na deti môže byť zdravie ohrozujúci. Písala som aj výrobcovi, jediné, o čo mi ide, je zabrániť zraneniu, kedže ja som také niečo kúpila 1x a proste ma to prekvapilo.

Aká mama toto kúpi? No napríklad aj taká, ktorá si je kvalitnými potravinami a zložením stravy svojej rodiny taká istá, že vie, že nemusí dostať hysterický záchvat, ak jej dieťa dostane diabolskú nugetku. 😄 Teda… predtým, než som zistila, že tam môžu byť kosti, to je hneď iný príbeh.

Hodia sa sem tematicky určite príspevky o podobnej skúsenosti či iné varovania. Na príspevky “Som lepšia ako všetci ostatní a aj keď o nej nič neviem, treba jej dať najavo, že je otrasná, lebo nie je ja”, je potrebné založiť samostatnú diskusiu.

Ďakujem za pochopenie a prajem všetkým pekný deň, plný zdravého jedla a láskavého správania. ☺️

dsc
autor
22. sep 2023

@bora0123 ja som to piekla nasucho, menej roboty s riadom. 😄

akiana
22. sep 2023

@hiro Separat fakt nie je maso, ani sa tak nesmie oznacovat. Je to odpad vzniknuty pri spracovavani masa, teda koze, chrupavky, kosticky (ako vidis v prispevku), atd. Ako netreba mat pravdu za kazdu cenu, proste zhodneme sa, ze separat nie je ziadna smakocinka, a ked je ho niekde trebars aj malo, naco to vobec jest. Navyse v tychto mrazenych nugetach je okrem kvanta oleja aj vela soli, skoro 2g na 100g vyrobku. To je pre dospeleho viac nez tretina odporucaneho denneho mnozstva soli, nie to este pre dieta. Ovela lepsie je, vyrobit si to doma.

h2
22. sep 2023

@dsc Asi narážaš na mňa, tak sa vyjadrím. Reagujem slušne, nepovyšujem sa, nerobím sa lepšou, ani som si nič také nevšimla v príspevkoch iných diskutujúcich. Ty si poskytla informáciu, ja som poskytla informáciu. Je na každej z nás, ako s ňou naloží.
Želám krásny deň aj tebe.

maialeo
22. sep 2023

Juj zas plno moralistov a po víkendoch plné mekáče 😀 dobre, že také deťom kupuješ... aspoň tu táto ekonomika neskape

akiana
22. sep 2023

@maialeo Nie, budes prekvapena, ale nechodime ani do Mekacov. A to nijak nemoralizujem, iba vysvetlujem, co je separat pri masovyrobe, a preco to nejem.

maialeo
22. sep 2023

@akiana nejedz... niekomu inému to chutí 😀

akiana
22. sep 2023

@maialeo Ved vravim, ze v pohode, ak to niekto je. Ono to bolo skor o tom, ze v tychto “masovych” vyrobkoch nie je az tak vela masa.

maialeo
22. sep 2023

@akiana veď to je jedno... vo všetkom je niečo. Ja s tým bordelom občas tiež zhreším a ako dobre 😀 Aj tie hranolky z mekáča, smažené v 8 druhoch *oleja* 😀 No nedaj si dvojitú porciu... 😀

akiana
22. sep 2023

To mi pripomina toto srandovne video (prosim dopozerat do konca) 🤣

https://www.youtube.com/watch?v=mKwL5G5HbGA
hiro
22. sep 2023

(inak ako citam tak ta kosticka vyzera ze sa tam dostala popri odrezavani toho kvalitneho masa - v separatoch sa vyskytuju kosticky tak vo velkosti 0,8mm nie centimetrova)

bora0123
22. sep 2023

@h2 napisala som radu ze existuju aj celosvalove tam ziaden masokombinat nie je
No celkovo ako autorka hovorila, ze len upozornila na nieco a ludia ju tu idu zlyncovat ze "na co to vobec mala doma"
Toto forum je na to aby sme zdielali skusenosti a pomahali si, ak take doma nemas good for you, ale niektora mamina mozno ma a pomohlo jej to 🤷‍♀️

bora0123
22. sep 2023

Ja som sem tiez isla napisat ze puncovy rez co som si objednala (pre seba) online v obchode mal zelezne piliny zospodu 🙈 ale normalne sa to tu bojim uverejnit lebo pridu komenty typu "PUNCOVY REZ OBSAHUJE ALKOHOL TY NEZODPOVEDNA MATKA CO TAKE VECI JES" alebo "PRECO SI NEROBIS PUNCOVY REZ DOMA NO FUJ" 😂

Strana
z2