icon

Krájate mäso v rukaviciach alebo bez nich?

5. dec 2024

Ahojte možno zvláštna otázka ale napriek tomu sa opýtam 😃.
Keď krájate mäso, krájate ho v rukaviciach? Mali sme nato debatu s priateľkou a nedopátrali sme sa k odpovedi. Na mäse je predsa koľkokrát aj krv tak môže hroziť infikácia nejakou chorobou. Zároveň si ale spomínam, že som neraz videl manipulovať napríklad predavačou za pultmi s mäsom len tak bez ničoho.

Strana
z2
sszuzu8
5. dec 2024

Všetko robím rukavicami (nepoužívam na všetko tie isté 😃) aj ovocie zeleninu umývam riad krajam mäso upratujem.. Holými rukami nič sa bridím tých štiav a kadečo 🤢

sszuzu8
5. dec 2024

@domak2 toto presne 😭😭

konikmodry111
5. dec 2024

Som kucharka a nekrajam teda maso v rukaviciach 😂 nepouzivam ich vobec, jedine ked robim nieco v trojobale aby som nemala zalepene prsty 😅 treba si umyvat ruky 🙈

kikazoe
5. dec 2024

všetko v kuchyni robím v rukaviciach.... teda okrem zaliatia čaju 🙂

konikmodry111
5. dec 2024

@kathhii veru v niektorych prevadzkach ich musia nosit ale to skor koli hostom väčšinou keď robia v otvorenej kuchyni. Len mnohi kuchári si žiaľ myslia že stačí mat jeden pár rukavíc na smene 🤢 ja vždy hovorím že radšej bez a umývať si pravidelne ruky ako s a potom s tým dochytaju rad radom všetko 🤦🏼‍♀️

vreckovka2
5. dec 2024

Pouzivam rukavice. Ja som sa pred par rokmi nakazila z kurata a skoncila na infekcnom. Uvarene bolo dost, muselo to byt z manipulacie s masom. Pricom pozor som si vzdy davala, dodrziavala hygienu a predsa. Tak som pridala este aj rukavice.

rozculena
5. dec 2024

@deti95060810 zubár bez rukavíc??Hnus.

rozculena
5. dec 2024

s rukavicami iba ryby.

bielasovicka
5. dec 2024

Nie nekrajam v rukaviciach. Načo....

januelik
5. dec 2024

Ja sa mäsa rukami bez rukavíc ani len nedotknem. Vadí mi to.

luckajozko21
5. dec 2024

Na netflixe je taky dokument, nespomeniem si teraz, ci to bolo Gut Health alebo nieco ine ...2 sestry tam pripravuju ku koncu jedlo. Predtym ako prisli do tej kuchyne, tak im maso potreli nejakou 'germ visible' latkou. Po dovareni im ukazali pod UV lampou, kde vsade bola kuchyna kontaminovana. Smakocinka...

1ryba
Odpoveď bola odstránená
marianarem
5. dec 2024

Nekrajam v rulaviciach a ani po mase nejako specialne nedezinfikujem. V rukaviciach jedine chili papricky cistim, lebo ked si clovek po takom cisteni nahodou utrie oci, tak to je zazitok 🙂

muchotrafka298
8. dec 2024

Ja si davam rukavice vzdy, ak nieco miesam rukou, bez ohladu na to, ci je to cesto alebo zmes na fasirky. Nemam rada ten pocit ulepenosti na rukach.

Strana
z2