Ktoré jedlo vám dvíha žalúdok?
Je jedlo ktoré ste nikdy nejedli, aj tak sa vám pri pomyslení naň dvíha žalúdok?
U mňa je to koložvárska kapusta. Nikdy som sa dokonca do jej blizkosti nedostala a mam k nej odpor aj tak, uz len k tomu názvu, zloženiu...
Okrem tej klasiky - morske plody, klobasky, huspeniny - nemozem ani citit mäsove gulky v paradajkovej omacke, to je pre mna neskutocny hnus..🤢
Granadír a dukátové buchtičky..
vareny zeler este za moje zuby nepresiel
Nevadí mi hmyz, nevadí mi surové mäso, milujem čokoľvek z mora. Ale spomienka na školskú jedáleň s vajcovou polievkou, pri ktorej mám pocit, že jem sople, ma bude prenasledovať do smrti.
Zemlovka
@lenkike ten zárodok sa je surový nie?
Dnes som robila huspeninu, mňam..a je veľmi dobrá na kĺby...čo nezjem sú ustrice
@marcellka32 nie, vajce so zárodkom uvaria ako normálne vajce na tvrdo. Chutí to vraj výrazne po vajecnom žĺtku, akurát to už má kosti, zobák, základ peria.
Surströmming
Rybacia polievka. Ked si predstavim ako tam vyvaraju tie hlavy z kapra a pod….ty vole, mne je mdlo!!!
hocijake jedlo s rascou, a teda specialne rascovo vajcova polievka. brr. obcas ju uvarim specialne pre muza v najmensom hrnci, lebo to je iba on.
hmyz , slimaky , morske plody.
a sladke robliznute jedla typu zemlovka, krupica, ryz. nakyp.
spominanu kolozvarsku robim prave na zajtra, vsetci ju milujeme.
mar rada aj granadir, spenat,kočoninu /huspeninu/
celkovo mäso, extra bravčové mäso, vnútornosti, výrobky z mäsa, kačacie, držky, segedínsky guláš, kolienka s vajcom, granadír, a normálne ma 🤮 z DRU tyčiniek a arašidových chrumiek... neznášam Píseckú tortu, Metrový koláč, Sloniu slzu...
mna napr. vseobecne napina aj z jedalenskeho pachu, ked to napr. ide z vetraku restauracie, alebo pach skolskej jedalne ci vyvarovne. Preto v restauracii jem takmer vyhradne v lete, kedsa da sediet vonku.
Nejem vnútornosti, rajčinová kapusta, šalátová biela polievka. To čo väčšina píšete ako fuj sú moje mňamky
segedinský guláš ani za milion brrr
Vianočný zemiakový šalát, kapusta v akejkoľvek forme, všetky druhy privarkov, strukoviny, mliečne polievky 🤢🤢🤢
Cokolvek z kozieho mlieka, baranina, kozlacina.
Z takých bežných jedál, nikdy som nejedla ani nebudem... Bryndzové pirohy, to už len pri písaní mi je zle. Aj keď bryndzové halušky zjem, ale toto ee. A ešte Údené športy s očami 🤣
A z takých čo nie je bežné, slimáky, chobotnica a mušle.
Koprova omacka, svieckova a tekvicovy privarok
Spenat.
Raz som pozeral takú súťaž, už neviem ako sa to volalo, ale je to známa súťaž, ľudia tam proste musia prejsť cez všelijaké nechutnosti, aby získali hlavnú výhru (napr. 50 000 dolárov) no a jedna zo súťažných úloh bola, že museli trafiť kôš basketbalovou loptou. Kto netrafil, pil koktejl. Ten bol čerstvo pripravený z rozmixovaných chrobákov.
Ja zjem všetko, ale hento by som do huby nedal.
Ako prvé mi napadli bryndzové halušky 🤢🤮
Mlieko
U mňa keď niekto povie ŠALÁTOVÁ POLIEVKA 😁 čo to preboha je?
Ja mlieko a syn salámu nezesie. Obaja len pri pohľade na to letíme....
@alickapusinka dnes som ho mal na obed 😂 dobre som si ho naložil 😃
Spargla, baranie mozgy a pohlavne organy, bravcove maso.
Ja zjem naozaj všetko 😅 jedla som už zabacie stehienka, slimáky, konské mäso a je toho veľa 😅 ale jedna vec ma naťahuje od malička 🤢 v jasličkách nám dávali rožky namočené v kakau 🤢 ešte teraz to vidím zivo pred sebou bleh. A zabudla som že som raz odmietla ochutnať vajcia od býka 🤢 to by som nedala. A kolozvarsku milujem 🥰

Mliečna polievka.
Šalátová polievka.