Kupujete čerstvé pečivo každý deň?
Ahojte , kupujete čerstvé pečivo každý deň alebo zjete rožky , chleba aj na druhý deň ? Napadlo ma že sa spýtam na to ako to robia ostatní , bola u mňa na návštevu sestra s jej novým priateľom a on vraj nezje žiadny rožok z druhého dňa ale vyhadzujú to a bola som za divnu že som jej malému chcela dať chleba ktorý bol kupovaný včera a bol podľa nich úplne gumeny a nejedlý 😃 zaujmave že doteraz sa na to sestra tak nepozerala. 🤣
Kupujem čerstvé, rozok z druhého dňa nezjem ani ja , ale rožky kúpim raz za mesiac. Kupujem väčšinou kvaskovy chlieb a niečo , čo sa zje v ten deň.
Nie, nákup robím raz do týždňa, pečivo strčím do mraziaka a potom vyberám podľa potreby. Na ďalší deň zjeme ak nie je gumové tvrdé, a ak také už je ...tak ho spravím na Štýl chleba vo vajci, alebo žemľovku, alebo toast. Alebo dám len jednoducho usušiť a pomeliem na strúhanku. Neznášam plytvanie akéhokoľvek druhu.
každý deň ísť do obchodu sa mi pravdupovediac ani nechce, kúpim viac a dám zmraziť ak zostanú, tak urobíme toasty alebo vo vajíčku, čo sa už nedá zachrániť tak usušíme a robíme strúhanku.
Do mraznicky kupujeme. A vzdy to je ako cerstve. Neni sanca, aby sme chodili kazdy den do obchodu. Nato by ani cas nebol.
Rozky nekupujem uz roky,iba chleba a zemle ,begety.Davam do mrazaku ,robim desiatu kazdy a nechce sa mi chodit kvoli pecivu stale do obchodu.nevyhadzujeme,robime struhanku
väčšinou kupujem 1/2 chleba z pekárne. Ten vydrží čerstvý aj 3 dni. (myslím tak, že 1 deň kúpim + ďalšie dva dni) . rohlíky - keď mám čas, radšej si kúpim ráno a ak chcem robiť obložené rohlíky, tak kúpim deň pred tým. Ale tiež z pekárne. Tie sa dajú aj na druhý deň jesť. Ak náhodou zostane na 3 deň nejaký rohlík tak ide na krutony do polievky.
Ale tiež si robím zásoby rohlíkov do mrazáku - cca 8-10 ks každý týždeň a ráno vytiahnem, kým prídeme do práce sú rozmrazené.
Chleba nemrazím, ten muža nejako nafukoval keď bol z mrazáku.
Ja kupujem kvaskovy chlebík a dávam do vceloobalu kde vydrží čerstvý aj 3 dni ale ja kupujem len pol chlebíka a rohliky. Rohliky zjeme na raňajky a malý do školy a chlebík sa minie počas dňa ak sa nezje je vynikajúci aj na druhý deň. Takže každý deň kupujem len rohlíky.... chlebík podľa potreby.
A ak niečo predsa len zostane na tretí deň odkladám a nosím to babke ta to dáva sliepkam.
@lulupulu no veru 🫣 jeden rožok stojí 0.22 či 0.25€ 🙄 chleba takmer 3€. Treska vyše 4€ 🤷🏻♀️ to je tak, keď žije človek na dedine s cenami ako v Dubaji 😂 do mesta chodím na dvojtýždňové nákupy a drobnosti potom tú u nás. A to som zabudla šunkovú salámu 😂😅 S tou by som sa vyšplhala na 30€.
Nie, málo kedy.Ked sa doje alebo keď sa nestihne a je už pleseň tak sa kúpi nový..Ale vecsinou kupujeme toľko aby sa zjedlo všetko,prípadne usušiť a zajko si pochrume,keď je už starší (bez plesne)
Sestra a jej priatel su pre mna uplne cez ciaru. Vyhadzovat jedlo🤮.
Naco si to kupuju ked idu do obchodu kazdy den aj 2x? Su dvaja, snad vedia odhadnut co budu ranajkovat a vecerat.
@majlo1234 to vážne?My máme zabudovaný kávovar Bosch ale ráno si dám hneď moju Velvetku.Tú mi žiadny kávovar na svete nenahradí.Aj keď bol pekelne drahý.Kanvicou si zalejem Velvet a hotovo.Každý podla svojho gusta aj chlap si dá aj Velvet alebo z kávovaru,to je fuk.To sme skúšali rôzne kávy.
@majlo1234 ja by som kávovar doma ani nechcela. Zo zrnkovej má bolí žalúdok, takže si tiež zalievam nesku a je mi jedno kto si čo myslí. Kávu už nepijem každý deň a kvôli návštevám ktoré prídu z času na čas, kávovar kupovať nebudem.
@gabrielabydzo
@ibatanecnica
Baby, ja pijem nesku, keď mám zhon a keď sa mi nechce umývať frenchpress. Ale inak som prešla z toho kávového odpadu na kvalitnú kávu a veru jej už ani ja toľko nepijem, stačí mi menej. Ale teda ranný zhon často inak nejde, len s nejakou a konvicou za 10e 😂😂😂
@maaamiii mňa po zrnkovej bolí žalúdok, takže inú možnosť nemám. Ale už ju nepijem každý deň, prechádzam na kvalitné zelené čaje
Hnusný rožok ani ečkovy chlieb by som na druhý deň nezjedla. Kupujem kváskové chleby a dávam do mraziaka. Ten kváskový kľudne jem aj tri dni.
@dominikamacakova môjmu mužovi je z kváskového zle. A bohužiaľ aj z iných. Tento, ktorý kupujeme je jediný, ktorý toleruje 🤷🏻♀️
Mohol slusne kavu odmietnut. Tiez si susenu kavu nedam.
chlieb kupujeme len v piatok a máme ho na celý týždeň. A tak isto aj rožky, alebo iné pečivo. Max kúpime nejaké pečivo v nedeľu ale ďalšie až opäť v piatok. Ak vieme, že nestihneme zjesť , ide do mraziaku a bude na víkend.
@dominikamacakova nám kváskový vydrží týždeň.
@ibatanecnica samozrejme, to by som nerobila ani ja😂 ja ho mam kvoli sebe a svojej vysokej spotrebe. A este ked ti aj zle robi. Ja uz nefajcim, ani nepijem, kava ne posledne “zlo” ktoreho sa nemienim vzdat
@gabrielabydzo vazne, ved to chuti uplne inak. Ja naopak milujem tu silnu horku chut. A to nevravim ako nejaky naoko purista, ze nesca je fuj, proste to chuti uplne inak. Pokial mi ponuknu turka, neodmietnem, ale nescu si nedam. To je pre mna ako nahradit v tehotenstve kavu carom a tvrdit, ze je to to iste😂

ja mam obchod kde pecu najlepsie rozky v okoli po ceste zo skolky takze mi nerobi problem kupit denne. Pecivo hned mrazim a vytahujem ked treba, kvalita je takmer identicka aj po rozmrazeni