icon

Kuracie prsia na prírodno

avatar
bubusik88
16. aug 2011

maminy viete ake kuracie prsia sa robia v restike na prirodno take chtne s takou dobrou omackou.nevite niekto ako sa to presne robi?

avatar
luciferova
16. aug 2011

myslis tu NHO (neidentifikovatelnu hnedu omacku)? to radsej ani vediet nechcem. ale domaca vyroba je domaca vyroba - skus do vypeku naliat trochu vyvaru a zahustit, mozno to bude ono 😉 alebo sa opytaj v restike, kde si to jedla 🙂

avatar
ela2710
16. aug 2011

@bubusik88 neviem ci myslime tu istu, ale mna by zaujimalo ako sa robi ta omacka, co ju v restikach davaju na kuracie prsia s ananasom, je totiz uzasna, a v ziadnom recepte som na taku nenatrafila 😒

avatar
marthuska
16. aug 2011

presne ako pise @luciferova. je to obycajny maglajz z metra, prasok zaliaty vodou a zmiesany s vypekom.
doma spravte kura na prirodno tak, ze ho obalte resp mierne popraste hl. mukou a bude super, oprazte na cibuli, kt. je nakrajana uplne najemno. zaroven to aj vypek mierne zahusti.

avatar
bubusik88
autor
16. aug 2011

@luciferova dobre soms a zasmiala na nho 🙂 ja to uz volako dnes skusim lebo ja mam rada masko na prirodno
@ela2710 celkovo tie omacky na tom masku v restauraciach su dobre ja som jedla prsicka na brusnicovej omacke to bolo vyborne doma ju tiez robievam ale nie je taka ista ani zdalekaaaaaaa ☹
@aha nad tou mukou soma j rozmyslala daco uz vymslim dakujem vam

avatar
nelynka18
16. aug 2011

ja ked robim kuracie prsia na prirodno,tak prsia obalim len v hl.muke,na oleji spenim cibulku a dam masko,vysmazim z oboch stran a nakoniec podlejem asi 2dcl kuracieho vyvaru....alebo namiesto vyvaru dam len trosku vody a lyzicku horcice...dochutim sol,korenie a hotovo.... 🙂 skus sa opytat v teme "co dnes varite?"tam su kdeake kucharky 🙂

avatar
anaxamon
16. aug 2011

@bubusik88 vies ako? zamiesaju hnusny praskovy sajrajt s kopou eciek a podobnych somarin s horucou vodou na panvici a naleju to na tanier, na zakaznik, ved ty aj tak nevies co to je a vsetky tie ecka ti aj tak budu chutit...

kym nemyslis restauraiu kde taka porcia stoji viac ako jednociferne cislo, nic ine ti na tanier nedaju...bohuzial☹(

avatar
iwikiwi
5. sep 2011

Ahojte, ja robim kuracie rezne naprirodno takto: vyklepane rezne obalim z jednej strany v hl. muke a z druhej strany okorenim a osolim a na oleji ich poprazim, aby zbeleli , dam ich do hrnca a do vypeku pridaam kecup, ta muka tam ide na zhustnutie, trosku to povarim a zalejem masko vypekom, este podlejem vodou, aby bolo dost stavy a potom varim kym nie je makke masko, potom uz len pridam trosku masla, chvilku este povarim a vypnem 🙂 Zatial to vsetkym chutilo tak veriiim , ze niekto vyskusate a bude vam chutit 🙂 Dobru chut 🙂 🙂 🙂

avatar
katja19
21. okt 2011

Ahojte,ja robim kuracie na prirodno casto,mam rychly a chutny recept: kuracie rezne si osolim a okorenim z jednej strany,trosku ich naklepem.Na panvicu si dam roztopit trosku masla a masko opeciem do biela,podlejem asi 2dcl vyvaru,alebo vodou,pridam stipku kari,stvorfarebneho korenia,soli a varim este asi 15min,kym masko nezmakne.Odstavim,podavam s ryzou a hranolkami.Dobru chut. 😀

avatar
bapi1
22. okt 2011

ja robím takto: kuracie rezne osolím, okorením, pridám kari, dám na panvicu s kvapkou oleja, osmažím z obidvoch strán, podlejem troškou vody a pri konci pridám sladkú smotanu. alebo podobný postup, ibaže nedám smotanu, ale dám ovocie z konzervy buď len ananas, alebo miešané (mango...)

avatar
burian69
4. nov 2012

pre marthuska: predstav si, že ja pracujem v Hotely a ten tvoj maglajz máš, len v tvojej hlave...možno tak rôzne bowlingy a puby majú podobné hospodárstvo..no aj tak väčšina to robieva stále ručne bez rôznych práškov...

avatar
mia111999
11. jan 2013

Robi sa to takto,videla som to robit kuchara v restike. Najprv mäsko trosku naklepal, posolil a okorenil z oboch sran. Obalil v hladkej muke a dal opiect na rozpalenej panvici. Potom ho vybral ,trosku pomukoval vypek a zalial zufankou kuracieho vyvaru.

avatar
198
16. jan 2013

aby bola omačka hneda cibulu popražíme do hneda a potom len voda ochutime a zahustime

avatar
natasha3
Odpoveď bola odstránená
avatar
kicoolienka2255
23. mar 2014

@ela2710 opeče sa mrkva, petržlen cibula až do spalena do čierna, potom sa tam daju kosti opiecť zaleje sa to červenym vinom a doleje vodou a necha sa to variť cca 6 hodin a precedi sa a da sa tam na zahustenie maslo🙂)) tadaaa som kucharka takto to robime v reštauracii🙂)))))

avatar
bejbinka
23. mar 2014

@kicoolienka2255 Prosim Ta a nevies, ze ake kosti sa pridavaju? A ma byt na nich viac masa, ked sa maju opekat?

avatar
kicoolienka2255
23. mar 2014

môžu byť aj bez mäsa, my robime zväčša z bravčovych, telacich,... pridavame do toho aj med, bylinky 🙂 je to skvele

avatar
mako5
21. feb 2016

no staci si pozriet ano sefe tu cesku relaciu a Remziho toho britskeho sefkuchara a hned budete vediet ako a z coho sa vari v restikach hoteloch 😀 niet nad domacu kuchynu 🙂

avatar
stevo1988
10. júl 2016

Ja som to robil nasledovne: nakrajal prsia na maedailoniky, z jednej strany okorenil a osolil, obalil v muke. Rozpalil som trochu oleja v hrnci, rychlo opiekol nedailoniky z oboch stran, vybral, do hrnca na vypek dal oprazit cibulku nakrajanu na drobno, ked sa oprazila do zlata, pridal som mrazenu zeleninu (hrasok, kukurica, mrkva, paprika) -cerstvu som nemal... k tomu 1,5lyzice horcice a chcilu miesal na ohni... podlial som to kuracim vyvarom a dusil pokial zelenina nezmakla. Potom som pridal opecene masko a varil asi 10 minut. Zahustil mukou, dochutil a povaril este 5min a hotovo...