Lacné nápady na pohostenie pre kolegov v novej práci
Začala som pracovať v novej práci od júla a budúci týždeň mám národky. Kolegovci sa už pýtali, respektíve mali narážky, že sa tešia na raňajky, a že čo pripravím a pod. No úprimne nevyhovuje mi to momentálne po finančnej stránke, ale tak nechcem na začiatku sa zle "zapísať" máte pre mňa nejaké "lacné" recepty? Nápady?
Autorka, u nás zvyknú doniesť nakrájanú klobásku, zeleninu, pečivo. Alebo za plech jednoduchého koláča, ako už vyššie spomínali perník na plech, bublaninu. V lete nanuky alebo zmrzlinu, prípadne záhradné ovocie, melón. Potom oslávenec napíše kolegom krátky mail, že nech sa ponúknu v kuchynke a že tým považuje gratulácie za vybavené. A sú spokojní všetci. Jedine okrúhle výročia sa skladáme na darček a oslávenec potom robí väčšie pohostenie kde sa všetci zídeme.
Ja by som sa normalne opytala niekoho s kym si v praci rozumies, ze co zvyknu ludia nosit, nech mas predstavu ako to tam chodi….ja by som upiekla ovocnu bublaninu (to je taky nezavadny a aj jednoduchy a lacny kolac) a spravila by som slane slimaky syrovo sunkove 🤷🏼♀️
Pripadne ak zvyknu nosit nieco viac ranajkove, tak nejake 2-3 druhy pomazanok (nech si kazdy natrie co lubi, napr bryndzova/vajickova) a k tomu by som nakrajala zeleninu…
Ja nenosim nic ani sa od nikoho neponukam. My sa v praci strasne smejeme na tom, ze nas sef, co zaraba tisice EUR mesacne na svoje meniny kupi 1 melon a to rozkraja. Dobre citate, 1 melon.
My sa ale nikomu na nic neskladame ani k meninam ani narodeninam. Takze kazdy spravi ako chce.
Niekto prinesie, niekto nie, kolega nosi roky rokuce chipsy, dzusy a marlenku, lebo zije sam a piect nevie. Co je podla mna OK, ked chce, tak prinesie takto.
Ak by ma vyzyvali a mali provokacne reci, tak by som tam svihla plech nejakeho kolaca, ze nech sa paci, tu mate ranajky by som si pomyslela. Je skoda, ze nevies, co nosia ostatni. Ze ci nahodou to nie je tak, ze oni tam daju len balik chipsov a jedny keksy a od niekoho, kto nastupi chcu ranajky. To je tiez diskutabilne, ze co tam chcu, ci studene misy, kanapky z restiky alebo draheho cateringu, sendvice, bagety alebo co.
Priskocne u nas zauzivane nie je.
z listkoveho cesta slimaky alebo škvarokové pagače . tiež toto neznášam a naštastie sa u nás toto prestalo riešit
lebo vkuse skladanie , stačil aby jeden odmietol že skutočne nemá , ale fakt baba nemala však bola na ryži na obed , nevychadzala im hypoteka a to bolo tak 15 r . dozadu , bola čierna ovca alebo stačilo začat a potom sa pridali, normalne povedala že proste skutočne nema a ma vypočitané všetko aj to ešte chyba
Autorka
Vzťahy sú základom úspechu v živote človeka. Môžeš byť akokoľvek múdra ak nevieš správne komunikovať a vychádzať s ľuďmi, nikam sa v živote neposunies.
Nič nie je lepšie ako dobrý pracovný kolektív, ja taký mám. Pomazanku a bagety ešte nikoho nezrujnovali. Nemusíš riešiť chlebíček na zavolanie.
Robíš to pre ľudí s ktorými budeš tráviť tretinu dna
z listkoveho cesta slimaky alebo škvarokové pagače . tiež toto neznášam a naštastie sa u nás toto prestalo riešit
lebo vkuse skladanie , stačil aby jeden odmietol že skutočne nemá , ale fakt baba nemala však bola na ryži na obed , nevychadzala im hypoteka a to bolo tak 15 r . dozadu , bola čierna ovca alebo stačilo začat a potom sa pridali, normalne povedala že proste skutočne nema a ma vypočitané všetko aj to ešte chyba
@sara07 presne skladanie sa. U nas to predtym bolo na okruhle narodeniny, ale ludia nemali zaujem prispievat. Tak to bolo zrusene, lebo ked z 20 ludi dalo 5, nemalo to vyznam. A zase sa nebudem na kolegynu alebo kolegynu skladat po 20-30 EUR. Preco? Teraz po vela rokoch to bolo zas obnovene, lebo 2 mali 40tku. Dopadlo to tak, ze sa vyzbierala slusna suma (300 EUR vzdy najmenej), kupili sa im veci co chceli resp. co sme si mysleli, ze by chceli a oni nam nedali ani kusok kolaca. Proste nedoniesli nic. A to uz mi pride drze. LEbo ani jeden z nich nie je na tom financne tak, ze by nevedel kolac doniest a par slanych hluposti.
@sara07 presne skladanie sa. U nas to predtym bolo na okruhle narodeniny, ale ludia nemali zaujem prispievat. Tak to bolo zrusene, lebo ked z 20 ludi dalo 5, nemalo to vyznam. A zase sa nebudem na kolegynu alebo kolegynu skladat po 20-30 EUR. Preco? Teraz po vela rokoch to bolo zas obnovene, lebo 2 mali 40tku. Dopadlo to tak, ze sa vyzbierala slusna suma (300 EUR vzdy najmenej), kupili sa im veci co chceli resp. co sme si mysleli, ze by chceli a oni nam nedali ani kusok kolaca. Proste nedoniesli nic. A to uz mi pride drze. LEbo ani jeden z nich nie je na tom financne tak, ze by nevedel kolac doniest a par slanych hluposti.
@muchotrafka298 u nás sa kupovali ešte blbosti totálne o ktoré si ani nestala ,najhoršie na tom ,celu procesiu tam viedli tri baby a aj tak to vyzeralo, lebo tak je zvykom , vybavené a čo klepov narobili ale na narodeniny meniny sa išli od priatelstva snad aj rozpustit
@muchotrafka298 u nás sa kupovali ešte blbosti totálne o ktoré si ani nestala ,najhoršie na tom ,celu procesiu tam viedli tri baby a aj tak to vyzeralo, lebo tak je zvykom , vybavené a čo klepov narobili ale na narodeniny meniny sa išli od priatelstva snad aj rozpustit
@sara07 toto som tiez zazila.....ze pretvarka jak hrom. Zrazu kamosky, dostala som nejaku hlupost, co by som ani nechcela a kvety pripadne, na ktore som bola alergicka....
Aj u nas v robote sa nosia ranajky ale robime si salaty,kto nevie robi pomazanky😊oblubeny co robime ja parizsky a neni ani drahy a je ho dost
https://www.mimibazar.sk/recept/38467/domaci-pa...
Najlepšie sa je spýtať, čo zvyknú nosiť, ja som v jednom zamestnaní doniesla obložené chlebíčky a v druhom chceli zákusky a kávu, ale bola som aj na takých, kde bola obložená misa alebo šalát alebo pomazánky.
@tetapetra u nás jedna kolegyňa si normálne zapisovala do diára kto kedy má🤦♀️
@muchotrafka298 asi dba na vašu líniu 🤣vybhned za tým vidíte,že je držgroš 😉
@1sally12 upppps
@muchotrafka298 asi dba na vašu líniu 🤣vybhned za tým vidíte,že je držgroš 😉
@1sally12 upppps
@tetapetra my ho praveze pozname, od neho by sa mohol Stryko Drzgros z tej rozpravky este ucit :D Takze doniest melon je nadvykon 😂
@tetapetra my ho praveze pozname, od neho by sa mohol Stryko Drzgros z tej rozpravky este ucit :D Takze doniest melon je nadvykon 😂
@muchotrafka298 tak si to vážte 🤣🤣
Kysnuté cesto v sladkej i slanej verzii je na raňajky v tomto teple veľmi dobrý výber.Osie hniezda na spôsob pizze pre tých,co sladké nemusia.Sladke môže byť osie hniezdo so škoricou/ta je lacná ako. ochutenie/V prípade, že máte jabĺčka, alebo niekto v rodine,idealny je jablkový závin.V prípade,ze v špajzi nájdete nejaký lekvár ,pokojne ním naplňte pečené buchty.Ak Vám zamestnávateľ nezabezpečuje nápoje, nezabudla by som na čaj, kávu, kapučíno,mlieko a aj nejakú jemnú minerálku.Znie to ako veľmi náročné a drahé,ale v podstate nápoje Vás vyjdú lacnejšie, než keby ste kupovali sladené vody.Naplne do kysnutých kolacov Vám tiež veľa z rozpočtu neuberu....ale kolegovia sa naranajkuju a pri peknom naservírovani to bude vyzerať bohato.Priblem by mohol byť len ak niekto má nejakú potravinovú intoleranciu, ale ak o nej neviete, dotyčný pochopí.Ja sama som na gluten a lactofree diéte a poteší ma,ak na mna oslavenec myslí,ak nie,tak zdvorilo poďakujem, ale nekonzumujem
@sara07 ...u nás to máme dávno vyriešené.Skladame sa cca 1x počas roka po 10-15€ do fondu na kvety.Tie dostane len oslavenec, ktorý má okruhliny.V prípade bežných narodenin ,ak má niekto k oslávencovi bližšie, tak ho obdaruje nejakou maličkostou,inak len poprajeme všetko naj.Skladame sa však,ak niekto odchádza na iné pracovisko,na materskú, na dôchodok.
To je ake drze takto sa dozadovat zranice? By som im povedala ze bohuzial moja viera mi zakazuje oslavovat narodky 😁
Ja by som nedoniesla nic a hotovo, je to môj sviatok a oslavim ho v kruhu rodiny.
Urcite mi som neplnila zaludky cudzich ludi na môj ucet, rovnako sa k tomu staviam ked ma sviatok kolega, nic neprijimam / nic nedavam a mam pokoj a kľud.
To je ake drze takto sa dozadovat zranice? By som im povedala ze bohuzial moja viera mi zakazuje oslavovat narodky 😁
@tykat je a teraz kto si pustil usta na spacir? sef ci ona sama autorka?
datum narodenia sa predsa neuvadza pri zoznamovani....skoda noo skodaaaaaa
Urobila by som skvarkovu a tuniakovu pomazánku s bagetkou, na vrch ozdobiť olivovou, syrom, paradajkou a k tomu ovocnú bublaninu či bábovku. To sa na raňajky hodí plus ☕, kakao a dobrý čaj. To tá nevyjde draho. U nás by také raňajky boli vítané 👍
Lievance a pagáče majú na pracovných raňajkách veľký úspech.
Ja najbližšie plánujem spraviť mini langoše a wafle
Ja som tiež v robote, čo sa každé meniny a narodeniny niečo prinesie, ešte aj priskocne a odskocne 😂 a niekedy sa prinesie zákusok len tak. Ale tam sa to zasa všetko zje. Chlapi zjedia všetko.
Odporúčam tieto miniburgríky https://www.varime.blog/jednohubky-z-listkoveho...
Robila som ich väčšie ako v recepte a dávala som ešte aj uhorku a paradajku. Z jednej dávky (2 lístkové cestá na sebe) vyšlo približne 12-16 kusov, záleží od gramáže cesta.
V práci zožali veľký úspech. Robila som približne 160ks, pre cca 40 ľudí 🙈
Odporúčam tieto miniburgríky https://www.varime.blog/jednohubky-z-listkoveho...
Robila som ich väčšie ako v recepte a dávala som ešte aj uhorku a paradajku. Z jednej dávky (2 lístkové cestá na sebe) vyšlo približne 12-16 kusov, záleží od gramáže cesta.
V práci zožali veľký úspech. Robila som približne 160ks, pre cca 40 ľudí 🙈
@alca85 dobre pracne, si obetava kolegyna, verim ze ocenili. inac dobry napad. hocico sa tam da dat
@wolf_ veď ani mňa osobne nepoteší jedlo od kolegov, nakoľko nerada jem od druhých (nepoznám hygienu, čerstvosť surovín) a predovšetkým sa snažím dávať pozor na váhu a pohostenie býva často "nezdravé" , ale tu sa bavíme o kolegoch, ktorí to čakajú a evidentne poteší 😃
A je rozdiel keď ty, asertivna osoba si si to takto dohodla, a nenosila ty, ani nejedla donesené. Ale na chúďa autorku to v skúšobnej dobe hneď "vybalili", že čakajú, a tak je v rámci dobrých vzťahov lepšie upiecť jeden koláč ako "rebelovať" a riskovať možné konflikty
Ja by som nedoniesla nic a hotovo, je to môj sviatok a oslavim ho v kruhu rodiny.
Urcite mi som neplnila zaludky cudzich ludi na môj ucet, rovnako sa k tomu staviam ked ma sviatok kolega, nic neprijimam / nic nedavam a mam pokoj a kľud.
@kernel teba musia mať určite radi
@alca85 dobre pracne, si obetava kolegyna, verim ze ocenili. inac dobry napad. hocico sa tam da dat
@balerina2025 tak bolo to výnimočne na moju 40 🙂

Autorka, zbytočne to hrotíš. Veď ak nemáš finančné prostriedky nemusíš hneď objednávať najlepší catering 😃 to by potom od teba inak už čakali stále 😃
Urob tak, ako ti tu radili - plech koláča zo sezónneho ovocia a nejaké nakrájané bagetky. Vybavené.
Inak, bolo od nich dosť drzé niečo také od teba očakávať keď ešte si len v skúšobnej dobe, ale stalo sa.
Neprídu mi v poriadku tie rady, že má ísť proti prúdu a nedoniesť nič. Toto môže napísať len "mizantrop", ktorý má 100% HO, lebo ten evidentne nevie, aké dôležité je mať dobré vzťahy na pracovisku, alebo si jednoducho predstaviť, že človek má kolegov naozaj rád a chce im urobiť radosť dobrými raňajkami 😉