icon

Mám šľahať vajíčka oddelene na punčovú roládu?

18. apr 2025

Ahojte, robím roládu podľa tohto receptu. Nemajú sa zvlášť vyšľahat bielka a žĺtka? V recepte nič také nie je napísané ale keď vyšľahám celé vajíčka, tak je cesto nejaké moc riedke.

denisa_deniska
18. apr 2025

Podľa receptu cele vajíčka, ide o roladu, tie časti nie sú úplne “vysoké”, nadýchané, ako pri klasickom punčaku, vyšľahala by som ich celé 🙂

autor
18. apr 2025

@denisa_deniska aj keď som to dala na plech, je to taká strašne tenká vrstva. No uvidíme teda čo z toho bude 😀

autor
18. apr 2025

A podľa tej prvej fotky je to jej cesto v miske o dosť nadychanejsie a pevnejšie ako to moje

denisa_deniska
18. apr 2025

Možno vajíčka nemali správu teplotu, alebo si len málo šľahala 🙂 no snáď sa podarí

deti95060810
18. apr 2025

1. záleží aký veľký plech použiješ.
2. všimni si , že autor receptu pečie 2 pláty. roláda sa skladá z dvoch plátov, ktoré preloží a z toho urobí jeden...
3. roláda NIKDY nebýva hrubá.

petulda333
18. apr 2025

Ja aj na tortu slaham cele vajcia s cukrom na plnej rychlosti a su krasne nadychane...

petulda333
18. apr 2025

A zalezi aky velky plech mas,ona moze mat mensi,preto ma vyssie cesto

autor
18. apr 2025

Asi som mala zle vyšľahane vajcia. Nakoniec teda robím normálny puncovy. Len som chcela robiť ešte jednu roládu, tak neviem co to mam skúsiť napraviť keď už asi viem kde bola chyba alebo aj k nemu nájsť inú možnosť 😀 viem, že robí 2 cesta, ale to moje jedno bolo takmer priesvitné. A veľkosť plechu mám rovnakú ako je v recepte

butterfly333
18. apr 2025

Tiež robievam podľa toho receptu a je fajnova.

alickapusinka
18. apr 2025

@butterfly333 ku komu sa dnes môžem pozvať.Vtipkujem určite nadherna a chutna ja jedna aj druha.

sticker
r91
18. apr 2025

@denisa_deniska bude to o teplote, pozor na ňu.

katica06
18. apr 2025

Mám podobný recept s tým rozdielom že dávam 6+4 vajec