Mám šľahať vajíčka oddelene na punčovú roládu?
Ahojte, robím roládu podľa tohto receptu. Nemajú sa zvlášť vyšľahat bielka a žĺtka? V recepte nič také nie je napísané ale keď vyšľahám celé vajíčka, tak je cesto nejaké moc riedke.
Podľa receptu cele vajíčka, ide o roladu, tie časti nie sú úplne “vysoké”, nadýchané, ako pri klasickom punčaku, vyšľahala by som ich celé 🙂
@denisa_deniska aj keď som to dala na plech, je to taká strašne tenká vrstva. No uvidíme teda čo z toho bude 😀
A podľa tej prvej fotky je to jej cesto v miske o dosť nadychanejsie a pevnejšie ako to moje
Možno vajíčka nemali správu teplotu, alebo si len málo šľahala 🙂 no snáď sa podarí
1. záleží aký veľký plech použiješ.
2. všimni si , že autor receptu pečie 2 pláty. roláda sa skladá z dvoch plátov, ktoré preloží a z toho urobí jeden...
3. roláda NIKDY nebýva hrubá.
Ja aj na tortu slaham cele vajcia s cukrom na plnej rychlosti a su krasne nadychane...
A zalezi aky velky plech mas,ona moze mat mensi,preto ma vyssie cesto
Asi som mala zle vyšľahane vajcia. Nakoniec teda robím normálny puncovy. Len som chcela robiť ešte jednu roládu, tak neviem co to mam skúsiť napraviť keď už asi viem kde bola chyba alebo aj k nemu nájsť inú možnosť 😀 viem, že robí 2 cesta, ale to moje jedno bolo takmer priesvitné. A veľkosť plechu mám rovnakú ako je v recepte
@butterfly333 ku komu sa dnes môžem pozvať.Vtipkujem určite nadherna a chutna ja jedna aj druha.

@denisa_deniska bude to o teplote, pozor na ňu.
Mám podobný recept s tým rozdielom že dávam 6+4 vajec


https://varecha.pravda.sk/recepty/puncova-rolad...