Maminy poradia: Aké jednoduché koláče na Vianoce?
Ahojte potrebovala by som poradiť. Toto budú naše prvé Vianoce kedy budeme sami a ja neviem čo napiecť. Potrebovala by som vedieť, ktoré koláče sú chutné ale hlavne JEDNODUCHÉ pretože som ešte toho veľa nenapiekla priznávam takže zložitejšie recepty by som asi pokašľala😅
Pre kazdeho je chutne nieco ine. Mne stacia grilazky a som vybavena- nic viac k " vianocnemu" stastiu nepotrebujem a ani nemam rada.
ja pečiem medovníky, ale mám také špeciálne jednoduché cesto, nechutia ako klasické medovníky ale mne chutia. Jednoduché, a sú mäkké a potom robím roládu z BB keksov. Tesne pred Vianocami 1-2 dni. A burizonové guľky, alebo kúpim gaštanové pyré a z toho gulky, alebo banán v piškote. Nepečené, rýchlo urobené.
Čo ste doma robievali? Vyber 2-3 druhyz toho čo vám chutí.
Ahoj, my medovníky,linecké ,také orechové košíčky a ja zvyknem bratislavské rožky makové
Ja mam rada vanilkove rozky a linecke pecivo, nemas co pokazit, total jednoduche, akurat pred pecenim davam plech s kolacikmi na chvilu do chladnicky. Grilazky milujem, ale to uz je trosku vyssia skola, nie kazdy vie robit s karamelom. A tento rok chcem vyskusat marlenkove gulicky, niekde som videla recept na nete, nepecene, spatles dohromady a mas😂
kocky dakujem vam za napady velmi pekne
Kúp Marlenku 😃 aj ja kúpim, lebo manžel má veľmi rád. Ja tento rok budem piecť iba medovníky a lávový koláčik, ale mamka robí stále kokosové ježe a to je super jednoduché
Ja som antikucharka a anticukrarka ale na Vianoce zvyknem robiť linecké, vanilkové rožky a kokosové guľky. Stačí nám, lebo kopu toho ešte dostaneme od svokry, ako keby nás bolo doma 10🙈😀
my budeme mať tento rok prvé spoločne Vianoce a budem piecť : linecké koláčiky, crinkles, medovníčky, vanilkové rožky a medové rezy
Keď nevieš piecť, pomôž si hotovými cestami. Kúpiš aj linecké, aj medové, aj medovnikové cesto. Rozváľkaš, vykrojíš, upečieš, naplníš, ozdobíš.
A šuhajdy sú mega jednoduché. Rozpustiš čokoládu s cerou, dáš na spodok papierového košíka kúsok, necháš stuhnúť, pridaš plnku (karamelové Salko, maslo, orechy trošku povariť) zalejes zase čokoládou po vrch košíka, ozdobíš. Necháš stuhnúť.
Ja každý rok pečiem medovníčky, linecké koláčiky a orechové kolieska zlepené lekvárom a poliate čokoládou. Zo zákuskov punčové a medové rezy. A takéto zasnežené šišky robievam medzi sviatkami. Veľmi pekne ukážu na stole a sú fakt jednoduché - len sa zmiešajú suroviny, vytvárajú sa guličky a do nich zapichujem chocapic mušličky aby to vyzeralo ako šiška zo stromu. Posypem práškovým cukrom a hotovo. Len musia byť v chlade, aspoň v komore. 🙂👍🏼
Upec,čo máš rada ty a čo má rád manzel.
Zle to nedopadne....a budeš ty hrdá na seba,že si to zvládla a manžel na teba,že si kvôli nemu niečo urobila.
Ja som sa tak učila a naučila robiť puncak.
Vanilkové rožky zvládneš na 100%.
A kludne sa pusť aj do manželovi obľúbeného vianočného 😉
@patulik0706 fiiiiha,tak toto by ma nenapadlo. A ja som si dnes kúpila kokos,že ako vždy z odrezkov urobím guličky a vyvaľam v ňom.
Krtkovu tortu
Toto sú asi najjednoduchšie vianočné koláčiky, aké som kedy piekla. Odkedy som ich objavila, pečiem ich každý rok: https://varecha.pravda.sk/recepty/vinove-kolaci...
Linecke, suhajdy
Toto ukáže na vianočnom stole fajn a je to veľmi jednoduché. Pečiem kedykoľvek, úspech pomaly ako štrúdľa, plnka je jablkovo-prezlova a asi najtazsie je "únavné" valkanie (to dávam 5r synovi) a prehodenie na plech. Recept na cesto tu https://kitchenlove.sk/9808/makovy-zavin-bez-ky.... Inak ľahká a fajn je tvarohová bábovka. Tu posledné robil muž večer a to nepekava vôbec. Kuk na nete 😉
@patulik0706 jezis tie sisky su perfektneeee. A z coho robite tie vnutorne gulicky prosim?
Ja robim klasicke medovniky, vanilkove rozky a linecke kolaciky. Nic narocne.
200g mletých maslových sušienok, 3 polievk. lyžice medu, 3 polievk. lyžice kakaa, vanilkový cukor, 300g rozpusteného masla, 5 polievk. lyžíc džemu (slivkový, malinový alebo ríbezľový) a z tejto zmesi sa robia guličky alebo teda valčeky a potom sa zapichujú čoko. mušličky 🙂

A čo ma tvoj muž/priateľ rád a čo TY.