Mascarpone krém a zákusok so salkom
Ahojte, mam doma mascarpone, aj salko.. máte nejaké overené tipy na nejaký krém z toho, pripadne rovno aj typ na zakusok?
Uz asi 2x som vyslahala slahackovu smotanu a nasledne som zaslahavala mascarpone a zrazilo sa to 🥴
Vdaka
@xxmariankaxx1 nemohli ste mať príliš veľký rozdiel teplôt v šľahačke a mascarpone ? Vtedy sa zráža. Teda by som uvarila.salko a zmiešala s mascarpone.
@xxmariankaxx1 nemohli ste mať príliš veľký rozdiel teplôt v šľahačke a mascarpone ? Vtedy sa zráža. Teda by som uvarila.salko a zmiešala s mascarpone.
@mullerova46 salko netreba arit, ked nepotrebujes karamelovu prichut. Pri sterilizacii sa prevarilo celkom dost
Ja zvyknem mascarpone jemne prešľahať, aby sa s ním lepšie pracovalo a vyšľahanú šľahačku už len zamiešať a nikdy sa mi nezrazilo + rovnaká teplota... keď mu dáš moc zabrať zredne a zrazí sa... a ja mám rada mascarpone krém s karamelovým salkom, takže v tom prípade ako je napísané vyššie, tak ty keď máš klasické, tak uvariť zašľahať a prípadne zjemniť šľahačkou.... s obyčajné salko pridávam napríklad do pistáciového krému (teda pridám ešte pistáciovú pastu) 🙂 tých možností máš viac...
Karamelovy cheesecake
https://www.dulce-de-leche.eu/2011/09/dulce-de-...
@xxmariankaxx1 urobili ti to rozdielne teploty produktov ...pekne šľahačku, k tomu salko- a mascarpone len tak zľahka, alebo keď už mixérom, tak na najslabsie
@mullerova46 salko netreba arit, ked nepotrebujes karamelovu prichut. Pri sterilizacii sa prevarilo celkom dost
@viestta práve pre tu karamelovú chuť by som to varila 🙂 chuti mi takmviac
@mullerova46 obe boli z chladnicky 🤷♀️
@xxmariankaxx1 urobili ti to rozdielne teploty produktov ...pekne šľahačku, k tomu salko- a mascarpone len tak zľahka, alebo keď už mixérom, tak na najslabsie
@obrazkova obe boli z chladnicky 🤷♀️ ked som slahala tak bol krem pekne nadychany a o chvilu to zredlo,, zjedli sme ajtak ale nevyzeralo 🙈
Klasický kôrou plus vyslahaj mascarpone s cukrom a osobitne šľahačku ktorú vmiesas ručne pomaly do mascarpone.Do toho nakrájané broskyne a máš tortu
Klasický kôrou plus vyslahaj mascarpone s cukrom a osobitne šľahačku ktorú vmiesas ručne pomaly do mascarpone.Do toho nakrájané broskyne a máš tortu
Korpus malo byť 😄

len vyslahaj salko s mascarpone, na nizke otacky a len dovtedy, kym sa to nespoji. Pri slahacke + mascarpone plati to iste, yslahat slahacku a na nizke otacky zaslahaat mascarpone kym sa to nespoji. Alebo rucne metlou