Používame cookies. Viac informácií tu. OK
bzucinka2
11. jún 2012

250 g hl muky
220 g kr.cukru
100 ml horucej vody
150 ml oleja
4 vajcia
1/2 PDP

januschka10
11. jún 2012

5 vajec, 15dkg krystaloveho cukru, 15dkg polohrubej muky, 4 lyzice teplej vody, pol dcl oleja, pol prasku do peciva. Robis to tak,ze vyslahas cukor s bielkami a potom do tych bielkov sa vmiesava vsetko ostatne.Polku cesta do babovkovej formy a do druhej polky preosiat kakao. A pridat do formy, aby bola dvojfarebna. Mne sa vzdy podari a to nie som velmi dobra v peceni. Moja mama roky pouziva tento recept.

trnka77
11. jún 2012

Tento recept mám od jednej maminky tu z MK a bábovka je úžasna 😀
4 vajíčka, 200g kryš.cukru,200g hlad.múky, 1dcl oleja, 1dcl vody, 1prášok do pečiva, 1vanilkový cukor, kakao.
Postup: bielky vyšlahať na tuhý sneh pridať cukor, potom prišlahať žltka, pridať olej,vodu,múku spolu s práškom do pečiva a vanil.cukrom.Polovicu cesta dať do vymastenej a vysypanej múkou babovkovej formy a do druhej polovici cesta sa pridá kakao (tak 3-4 lyžice, jemne zamiešať aby sa nevytvorili hrčky) a pridať do bávovkovej formy. Ja pečiem na teplovzdušnom programe na180 stupňoch asi 30-35min. (treba sa riadiť vlastnou rúrou, skontrolovať sa dá pichnutím špajdle do cesta, ak neostane na špajdli cesto tak je upečená.)

ritusuk
11. jún 2012

Mne kamaratka pred par dnami poslala toto http://varecha.pravda.sk/recepty/bombova-babovk..., este som neskusala, ale vypada super 🙂

bodka13
11. jún 2012

Lacná a rýchla hrnčeková bábovka....inú už ani nerobievam 😉
2 hrnčeky(asi 2,5-3dcl) hrubej múky- robila som aj z polohrubej
1 hrnček práškového cukru - môžeš dať aj kryštálový,aký mám taký dám 😀
1 hrnček mlieka
1/2 hrnčeka oleja
2 vajcia
1 PDP
+ 2 PL kakaa na zafarbenie cesta

katka0202
11. jún 2012

Ja mám ten istý recept ako trnka77, ešte od babičky, bábovka nemá chybu. 🙂

gumimaci
11. jún 2012

Tak isto ako trnka77, a dobra babovka je aj s Margot cokoladkou 🙂
1 šľah.smotana
2 vajcia
2 hrnčeky poloh.múky/alebo ˇ2/3 hlad.+1/3 celozrnná/
2 PL oleja
1 hrnček cukru
1 prášok do pečiva
1 čokoláda Margot
čokol.poleva/nemusí byť/

Margotku nahrubo nastrúhame, všetko ostatné vymiešame,netreba ani bielka zvlášť,pridáme muku a čokoládu,premiešame a pečieme cca 35 min.pri 190-200 st,podľa rúry,potom po vyklopení môžeme poliať čokol.polevou.

zuzanka.h
11. jún 2012

250g masla, 250g práškového cukru, 4 žĺtka zmiešať , potom pridať 250g pol. múky, 250g tvarohu , 1 prášok do pečiva.... Na záver jemne vmiešať sneh zo 4 bielok ( dať do formy vymazanej maslom a vysypanej krupicou polovicu) do zvyšnej polovice pridať kakao a dať do formy ... ( je to trochu hustejšia zmes ) piecť na 175 asi 40 - 50 minút Je výborná a nie je suchá

dafnea
11. jún 2012

Ja odporúčam postruháť do bábovky aspoň jedno sladké jablko a štipku sody bikarbóny. Bude ľahučká, veľmi chutná, šťavnatá a zdravá 🙂 a vobec nepoužívam do cesta práškový cukor iba kryštálový (väčšinou hnedý). (toť moje tajomstvo 😎 )

zuj
11. jún 2012

Ja mam oblubenu tuto, rokmi overenu, recept je super jednoduchy, babovka je lahucka a kypra:

4 vajcia
200g polohrubej muky
200g praskoveho cukru
1dcl oleja
1dcl vrelej vody
1 vanilkovy cukor
1 prip. 1/2 PDP
kakao
Vajcia rozdelime na zltky a bielka, zltky vymiesame s prask. a vanilkovym cukrom do penista, postupne zaslahame olej, potom vrelu vodu, nakoniec primiesame muku spolu s PDP a potom pridame sneh z bielkov. Ak chcete dvojfarebnu babovku, mozete si hotove cesto rozdelit a do zvysku pridat kakao a vyliat na biele cesto vo forme. Pecieme vo vyhriatej rure na 180st., pecie sa cca 45 min, ja vzdy peciem radsej viac ako menej - kedze je dost velka, vzdy kontrolujem spajdlou v strede babovky...Dobru chut!

dannynka
11. jún 2012
alex33333
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
marthuska
7. okt 2013

Najlepsia je podla mna bananova babovka, urobis cesto podla hociktoreho receptu a pridas 2-3 banany, aj prezrete a nedava sa uz kakao, ani hrozienka ci oriesky

drobec89
9. okt 2013

Vyskúšaj túto, krásne vonia i chutí http://najrecept.sk/2013/09/mandlova-babovka/ 😉

patriciapatricia
27. dec 2014
Používateľ patriciapatricia je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej proflov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od patriciapatricia.

Vždy sa vydarí táto : http://www.mameradijedlo.sk/recepty/dlazdica14/.... Trik je aj v tom, že formu nevysypeš múkou ale strúhankou ;)

Tu začni písať odpoveď...

Odošli