icon

Máte dobrý recept na jablkový koláčik?

avatar
nuna55
3. okt 2011

Babenky poraďte mi prosím nejaký mooooc dobrý recept na jablkový koláč.

avatar
libka1
3. okt 2011

ahoj, ja som minuly tyzden nasla a skusila tento a bol naozaj dobry 😉 a aj velmi jednoduchy 😉
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=447

avatar
vivienkata
3. okt 2011

http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=32751 moja 3 ročna dcera ho zboznuje 🙂

avatar
nuna55
autor
3. okt 2011

ďakujem určite ho skusim

avatar
mecenga
6. dec 2012

Tento koláč robievam aj ja a dávala som ešte na jablčka nakrájané oriešky. Je ozaj dobrý vyskúšaj ho. 🙂

avatar
mecenga
6. dec 2012

@nuna55 teda ten prvý s čokoládou 🙂)

avatar
dolijalu
8. dec 2012

U nás mal tento úspech: http://recepty.albumy.biz/2012/05/17/jablkovy-h...
mám rada recepty pri ktorých nemusím vyťahovať váhu 🙂

avatar
hyta
8. dec 2012

@libka1 Tento koláč robieham i ja už dlho, ešte dávam naň šľahačku a je ozaj výborný, šťavnatý.

avatar
eliss14
Odpoveď bola odstránená
avatar
aadulik2110
10. sep 2013

ahoj, tak tento recept mám od mojej bývalej kolegynky a tá ho má od svojej babičky. Je strašne dobrý a vhodný aj na nedeľu - je to taká mlska - chutnejší je na 2-3 deň.
Nebezpečne dobrý jablčník
Cesto: 4 vajcia, 100g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 6PL vlažnej vody, 200g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva a postrúhaná kôra z 1 citróna.
Jablková vrstva: 750g postrúhaných jabĺk, vanilkový cukor, škoricový cukor
Krém: 3 balíčky Zlatého klasu, 1/2L mlieka, 2 vanilkové cukre, 100g kryštálového cukru, 2 kyslé smotany
Na ozdobu: granko alebo postrúhaná čokoláda
1. Plech vystelieme alobalom, rovnomerne vysypeme vanilkový cukor a škoricový cukor a navrstvíme postrúhané jablká.
2. Žĺtky vymiešame s cukrom a citrónovou kôrou. Primiešame sneh z bielkov. Striedavo primiešavame múku s práškom dopečiva a vodu. Vymiešame hladké cesto, ktoré vylejeme na vrstvu jabĺk a pečieme v predhriatej rúre 15-20 min na 200°C. Po upečení necháme mierne vychladnúť a prevrátime na plechu - aby bolo cesto naspodu a jablková vrstva hore. (pre menej zručných sa to dá prevrátiť do druhého plechu,ale ja si dám vždy dosku na krájanie na ňu papier na pečenie vyklopím cesto a potom opatrne presuniem naspäť do plechu.
3. Do 350ml mlieka nasypeme cukor a vanilkový cukor a dáme variť. Do zvyšku mlieka pridáme 3 zlaté klasy a dôkladne vymiešame, vlejeme do mlieka a uvaríme hustý puding. Za priebežného miešania necháme mierne vychladnúť a elektrickým šľahačom (môže byť aj mixér, či ponorný) vmiešame kyslú smotanu.
4. Krém rozotrieme na koláč a posypeme čokoládou.

Prajem dobrú chuť