Máte overený recept na najlepšiu ľadovú kávu?
Viem že receptov je veeeela ale mna zaujima nejaký overený, ozaj top 😄😄❤️
Pridávate tam niekto aj niečo ako sirupy do kávy? 😄
Ja robím buď že kávu zalejem ľadovým mliekom a rozmixujem tým malinkym ponorným mixérom (pijem kávu bez cukru), alebo potom tak, že zalem trochou horúcej vody a pridám vanilkovú zmrzlinu..
ja teraz frcim na kombinacii espresso, pomarancovy dzus (cerstvy za studena lisovany) a lad … a inak lad studene mlieko a presso …
Mne chutí ľadová káva z nescafé gold. Buď si robím dalgonu, alebo uvarím kávu, dám do chladničky vo fľaške a potom do vychladenej pridám kopček vanilkovej zmrzliny, ľad a trochu mlieka
Ja som zvykla spravit klasicku kavu. Aj troska cukru. A dat to do nadobky-kocky na lad a teda zamrazit. Potom som len tie kavove kocky supla do pohara s mliekom 🙂
kava zaliata nie vodou ale colou a s ladom 😉
Mlieko, rozpustná káva, prášková šľahačka, cukor - vymixovat a zaliať nachystaný ľad v pohári 👌
Dve lyžičky instantnej kávy a jednu cukru zalejem trochou horúcej vody (iba aby sa rozpustila káva), dve kocky ľadu, dve lyžice zmrzliny (bourbon vanilla z Lidl) a dolejem studeným mliekom.
mate recept na ľadovu kavu z mletej kavy ? Dík
Asi to nie je to, co si myslela, ale ja si ficim na espresso tonicu s trochou pomarancoveho sirupu (alebo aj bez, ak nemam chut na sladke). Naspodok pohara dam trocha sirupu, par kociek ladu, vychladeny tonic (cca 100-150 ml) a pomaly dolejem dvojite espresso (60 ml). Kavu dolievam priamo na ladove kocky, aby sa mi hned nezmiesala s tonicom, ale vytvorila pekny oddeleny efekt. Mozno dat navrch platok citronu ci pomaranca, ja si nepotrpim 😁
Inak kedysi som si robievala z instantnej kavy s mliekom - kavu s trochou vody som si v uzatvaratelnom pohari vymiesala do peny (ako v sejkri), do pohara dala vanilkovu zmrzlinu, zaliala tou napenenou kavou a studenym mliekom. Teraz vsak kvoli traviacim problemom kavu s mliekom nepijem, tak som presla na espresso tonic a ten mi chuti ovela viac.
Rozmixujem trochu kávy s medom a trošku vody do peny, do druhého pohára kocky ľadu zalejem mliekom a na to vyšľahanú kávu 😊

Ja robim jednoducho. Urobim si lungo s trochou cukru. Do pohara dam lad a mlieko. Potom nalejem kavu. Druhy sposob,do pohara mlieko s ladom. Vo flasi si vymiesam studenu vodu s kockou ladu a instantnou kavou. Urobi sa akoby pena. To potom nalejem na mlieko