Pekný deň želám.
Mám otázku. Mám domácu pekáreň, v ktorej som piekla parádny chlebík možno 7 rokov. Múku som miešala ale vždy jedna z múky bola kupovania v Lidli alebo v Kauflande pre pekárne. Žiaľ, už dlhšie ani jedna z múky v týchto obchodoch nie je.
Pokúšala som sa upiecť chleba iba z jednej múky a nevyšiel.
Prosím, ak máte nejaké skúsenosti s pečením chlebíka v domácej pekárni a aj s múkou, ktorú bežne dostanem, prosím pošlite mi tip, radu resp receptík.
Prosím, nie recepty na kvaskovy chlebík.
Dakujem,
MR
Prosím nie recepty a tipy na kvaskovy chlebík! Ďakujem,MR
@diewcatqoo Ahoj, to ”podmasli” je prosim co?
@ellieellie myslim, ze po slovensky je to cmar. Ja zijem v cechach a vobec ma nenapadlo, ze v slovencine sa to vola inak 🙂
@diewcatqoo Dakujem krasne, ja ze ci to je nejake roztopene maslo alebo nieco take 🙈 Tak skusim kupit ten cmar a odskusam recept s nim, vdaka za tip 😉
@diewcatqoo veľmi veľa vďaka. Skúsim vyskúšať.
@esterlivien Nám veľmi chuti tento.Mam rada jeho jednoduchost
1 šalka chlebova žitna
1 šalka hladkej (najlepšie nie extra hladka 00)
1 šalka pšenična celozrnna ( tento pomer muky si mozes zmenit na akykolvek napr.špaldovu)
1 čl sušeneho droždia
1čl mletej rasce
1 čl soli (kto ma rad slanšie moze 1,5 čl)
štipka cukru
samozrejme mozes pridat akekolvek semiačka
😊
dobru chuť
@majka1014 ďakujem, tu chlebovu zitnu kde prosím kupujete?
@ellieellie
@esterlivien
Nemate za co, dajte vedier potom, ci sa chlebik podaril. Inak tu chlebovu zitnu maju takmer vo vsetkych vacsich obchdoch. Kupovala som z tesca, billy a z kauflandu
Ahoj, ja peciem podla tohto receptu https://www.recepty.cz/recept/podmaslovy-chleb-...
Co sa tyka muky, miesam si tam rozne muky. Zaklad je aspon 150g zitnej chlebovej a potom domiesavam rozne druhy tak, aby mi vyslo do 500g. Najcastejsie miesam zitna + spaldova celozrnna + obycajna hladka muka. Vsetky muky su bezne dostupne. Zvysok surovin davam podla vyssie uvedeneho receptu. Obcas dam trosku viac podmasli, uberiem mlieko. Niekedy pridam aj na oleji oprazenu cibulku, casto pridavam aj rozne semienka.
Tento recept sa mi osvedcil najviac, aj vsetci znami, ktori chlebik ochutnali, si ho chvalili a pytali recept. Je makucky a vydrzi dlho ako cerstvy.