Môže sa mozzarella použiť do syrovej omáčky?
Caute, toto bude asi blba otazka :D ale mam v chladnicke mozzarellu, taku tu obyčajnu ''guľku vo vode'' co sa dava napr do salatov. Konci jej zajtra zaruka a dnes idem varit cestoviny so syrovou omackou (smotana, plus syry čo chladnička da - vascinou davam parmezan, gouda, smetanito...) no a myslite ze mozem dat aj mozzarellu? Roztopi sa to? Nikdy som to neskušala a neviem či je to uplne blby napad alebo niekto ma aj dobrú skusenosť :D dakujem
Ja kupujem už síce struhanu mozarellu, neviem ci to bude rozdiel, ale používam do syrovej omáčky a chuti nám.
@lila246 neroztopi, bude sa tahat, ale uplne v pohode. Davam hocikam, aj do rizota/rissota, do plnenych prs, do omelety.
@lila246 mozes ju nakrajat na nejake male utvary a nevadi, keby sa aj neroztopila. Pripadne ju dat az do hotovych cestovin.
jeej to ste ma potesili vsetci, dakujem!! <3
no radsej ak musis si ju nakrajaj do toho.. ak jej konci zaruka zajtra, kludne este bude dobra aj napozajtra, aj pozajtra, davame ju potom do tepleho jedla = ako pise @onedaynick alebo ak do cestovin, tak ju nakockujem a napr. s tuniakovymi cestovinami a tak je fajn. Ale do syrovej omacky neda ziadnu chut podla mna.
dobre, skusim nakrajat na male kusky <3
A este ju mozes nakrajanu poprasit oblubenym korenim (zmesou) aby nielen dobre chutila, ale aj vyzerala v tych cestovinach.
@madeincssr Malé mozzarellové útvary ma dostali.😂
@13uzivatelka11 Volá sa síce rovnako, ale je to úplne iný typ syra. Štruktúrou, chuťou i správaním po zahriatí. Raz mi v našej pizzerii doniesli caprese s tou, čo zvyknú strúhať. No zbohom!
tak davam update, omacka bola super, nakrajala som mozzaellu na kocičky a ako ste pisali - bola dost tahava ale to mi vobec nevadi!

Roztopi sa ale mozzarella sa mi viac hodi napr. na pizzu ako do omacky alebo na ranajky.