icon

Môže sa mozzarella použiť do syrovej omáčky?

lila246
13. jan 2025

Caute, toto bude asi blba otazka :D ale mam v chladnicke mozzarellu, taku tu obyčajnu ''guľku vo vode'' co sa dava napr do salatov. Konci jej zajtra zaruka a dnes idem varit cestoviny so syrovou omackou (smotana, plus syry čo chladnička da - vascinou davam parmezan, gouda, smetanito...) no a myslite ze mozem dat aj mozzarellu? Roztopi sa to? Nikdy som to neskušala a neviem či je to uplne blby napad alebo niekto ma aj dobrú skusenosť :D dakujem

nynia
13. jan 2025

Roztopi sa ale mozzarella sa mi viac hodi napr. na pizzu ako do omacky alebo na ranajky.

13uzivatelka11
13. jan 2025

Ja kupujem už síce struhanu mozarellu, neviem ci to bude rozdiel, ale používam do syrovej omáčky a chuti nám.

onedaynick
13. jan 2025

@lila246 neroztopi, bude sa tahat, ale uplne v pohode. Davam hocikam, aj do rizota/rissota, do plnenych prs, do omelety.

madeincssr
13. jan 2025

@lila246 mozes ju nakrajat na nejake male utvary a nevadi, keby sa aj neroztopila. Pripadne ju dat az do hotovych cestovin.

lila246
autor
13. jan 2025

jeej to ste ma potesili vsetci, dakujem!! <3

eliska13
13. jan 2025

@lila246 nastruhaj ju na hrubo

simca06022011
13. jan 2025

no radsej ak musis si ju nakrajaj do toho.. ak jej konci zaruka zajtra, kludne este bude dobra aj napozajtra, aj pozajtra, davame ju potom do tepleho jedla = ako pise @onedaynick alebo ak do cestovin, tak ju nakockujem a napr. s tuniakovymi cestovinami a tak je fajn. Ale do syrovej omacky neda ziadnu chut podla mna.

lila246
autor
13. jan 2025

dobre, skusim nakrajat na male kusky <3

madeincssr
13. jan 2025

A este ju mozes nakrajanu poprasit oblubenym korenim (zmesou) aby nielen dobre chutila, ale aj vyzerala v tych cestovinach.

suge
13. jan 2025

@madeincssr Malé mozzarellové útvary ma dostali.😂

aniele
13. jan 2025

@13uzivatelka11 Volá sa síce rovnako, ale je to úplne iný typ syra. Štruktúrou, chuťou i správaním po zahriatí. Raz mi v našej pizzerii doniesli caprese s tou, čo zvyknú strúhať. No zbohom!

lila246
autor
13. jan 2025

tak davam update, omacka bola super, nakrajala som mozzaellu na kocičky a ako ste pisali - bola dost tahava ale to mi vobec nevadi!