Používame cookies. Viac informácií tu. OK

Môže sa po uvarení mäso znovu zmraziť?

lili777
1. feb 2012

Nejak som si nie istá, aj keď mi viacerí trvrdia, že áno, stále riešim, či je správne, ak z mrazeného mäsa niečo uvarím a následne to zmrazím. je mi jasné, že lepšie je uvariť z čestvého a zmraziť, ale nie vždy mi to tak vychádza, keďže nakupujeme mäso v akcii vo väčšom množstve. POslednú dobu sa mi osvedčilo dať zramziť niektoré jedlá a potom len v prípade núdze/potreby vytiahnuť, privariť prílohu a hotovo. Je to super z časového hľadiska, že netreba kvôli každému jedlu stáť pri šporáku a hlavne aj ekonomického, lebo keď navarím viac, hneď čerstvú porciu zmrazím a nič sa nevyhadzuje. SAmozrejme, že nedávam do mrazáku prílohy a len to čo je možné. Ak to robíte vy? Čo prípadne mrazíte.

raza
1. feb 2012

@lili777 ahoj. Ja dávam zamraziť hocičo. Riadim sa aj podla toho, či mám voľno v mrazáku 😀 A dávam zamraziť aj už uvarené mäsko, aj keď bolo pred tým v surovom stave mrazené.. Dokonca som už dávala zamraziť aj hotovú ryžu, lebo som vedela, že na ďaľší týždeň chcem robiť plnenú papriku a že ju do toho miniem.

lili777
autor
1. feb 2012

@raza Tak to hej, do varenia sa to potom dá použiť. Ešte niekedy cestoviny uvarené, keď sú napríklad zmiešané s perkeltom, tak dám zmraziť. A chutí to normálne

viki2912
1. feb 2012

ja uvarene jadla z hygienickeho dovodu nezmrazujem....su tam bakterie ..tot vse..nech si hovori kto co chce,ak by k vam dosla hygiena svoje by ti povedala.

zabka88
1. feb 2012

ahoj, ja to tak v pohode robím, akurát čo by som nerobila je že mäso rozmrazíš, potom z neho čosi vezmeš a zvyšok zas zamraziš, to by už asi bolo moc .. ale ked je varené tak prečo nie? bežne mrazim rezne alebo perkelt

oskvarka
1. feb 2012

@viki2912 myslis ze tie bakteria preziu -18 ? a zas ved ak by som to normalne zjedla tak tolko bakterii tam asi nieje ked mi to neuskodi a ak to namiesto zjedenia dam do mrazaka tak tiez nie...

denisenko
1. feb 2012

@lili777
@raza ja dávam do mrazáku takmer všetko...... 😉 kedže žijeme striedavo na SK a v zahraničí, kopu vecí tam nedostanem kúpiť a preto to mrazím.....a zatial žijeme všetci a bez žalúdočných potiaži....... 😀 a to už sme si pred tým niečím prešli...helikobakter a campylobakter......takže sme náchylnejší.....a nemá to nijjaký vplyv už 4 roky..... 😀 😀

denisenko
1. feb 2012

@viki2912 hygiena???? no, u nás už boli...viackrát....a nenašli nič, ani nepovedali...teda okrem toho, že nesmieme jesť hydinové párky, salámy,a podobne....... 😎

estterka
1. feb 2012

@viki2912 u nas napriklad surove ryby cerstve radia zamrazit pred podavanim detom-a to preto,aby sa vsetko zle v nich urcite zabilo-preco by sa nemalo podarit to zabit aj pri uvarenej strave? fakt by ma to zaujimalo 😉

viki2912
1. feb 2012

tak napriklad kupis maso,aako napr.mlete,z ktoreho uvaris tak polovicu,druhu polvociu mozes dat zmrazit.ale uvarenu by som zamrazit uz nedala....no proste nie,sak vy dajte,ja nedam ani keby neviem co....nie som natolko pohodlna...ak chces dam to do chladnicky doje sa na dalsi den,ale zamrazit to nedam..po zabijecke sa veci preco nedavaju uvarene do mrazaku,ale surove?preco asi??pri vareni sa do jesla dostavaju bakterie,ktore maso napadnu a aj ked nepreziju proste tie zostatky su na tom mase.

viki2912
1. feb 2012

@estterka surove ano,ale nie urobene ryby do prcic.mamicky preboha,o com sa bavime.sdavat uvarene vaci do mrazaku?co ste?uz som presla krizom krazom svet ale toto som nevidela

viki2912
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
denisenko
1. feb 2012

@viki2912 každého osboný názor.....ale keby to hygiena zakazuje, nemohli by sa predávať mrazené mäsové polotovary...... 😵 a v každom obchode nájdeš.......... 😵 😵 😵 😵 😵

viki2912
1. feb 2012

@denisenko tie tovary obsauhuju latky,ktore su na to prisposobene,preco je asi domaca strava lepsia

denisenko
1. feb 2012

@lili777 nedajú sa mraziť polievky so zemiakmi.... 😀 teda dajú...ale je to....nedá sa to potom jesť..... 😀 mrazíme aj bryndzu, ked si chceme v zahraničí urobiť bryndzové halušky...... 😉

estterka
1. feb 2012

@viki2912 no ja som presla nemecko-svokra zamrazuje aj varene a v spanielsku to tiez mamicky robia,ze navaria viac a zamrazia porcie..tiez mam co to zo sveta za sebou 😉

denisenko
1. feb 2012

@viki2912 tu nejde o to, ktorá strava je lepšia, to vieme všeetci...ide o to, či mraziť a čo mraziť..... 🙂

estterka
1. feb 2012

@denisenko aj ja mam bryndzu zmrazenu aj gastanove pyre si naposledy doniesol od nas muz aj domace babkine knedliky 😀

zuzana17
1. feb 2012

kľudne môžeš zmraziť 🙂 ale nie na dlho, spotrebovať v krátkej dobe (do cca 2-3týž.).
viki2912, myslíš že je lepšie kúpiť mleté mäso ako zmraziť uvarené jedlo? Tak to sa veeeľ mi mýliš. Nikdy by som nekúpila mleté mäso! Ale to je na inú diskusiu 😀 , to len tak okrajovo 😉 .

denisenko
1. feb 2012

@estterka lepšia zmrazená domáca strava, ako čerstvá, čo ti nechutí..... 😀 a keby aj....na niečo umrieť musíme, tak si ten život užime so všetkými pochuťkami, no nie????? 😀 ...to možeme rovno vysvetlovať vegetariánom, aké je nezdravé, že nejedia mäso......a naopak..... 😀 😀 😀 😀

viki2912
1. feb 2012

varena strava ma ist max na dva tri dni do chladnicky...surova sa zmrazit moze..to je moj nazor...moja mama pracuje v rakusku,zila som v uk,bola som vo franc. napr.a nikde som to nevidela...v rakusku maju zeny opatrovatelky toto vyslovene zakazane robit!rodina im to zakazuje a prikazuje max.davat do chladnicky na 2 az 3 dni...

viki2912
1. feb 2012

@zuzana17 tak ja varim mlete hovazdie...s cestovinami...a na cibulke...

elise
1. feb 2012

@lili777 ja zmrazujem všetko od zeleniny ovocia cez mäso, cestoviny až po koláče a zákusky a uplne v pohode z rozmrazeneho mäsa urobim jedlo a to zamrazim dokoncaj mrazim aj polienky🙂

estterka
1. feb 2012

@denisenko su horsie veci veru..ale nevidim problem zmrazit vyvar z polievky a neskor pouzit napr na omacku..alebo u nas je maso bohuzial dvakrat mrazene,ked kupis v akcii viac,lebo uz mrazene k nam dojde,teda v obchode rozmrazia a podobne..co vsetko za humus jeme a nevieme o tom..

zuzana17
1. feb 2012

@viki2912 ale to hovädzie kupuješ už pomleté že? Je jedno o aké mäso ide, ale radšej kúp v celku a doma si ho pomeľ.

denisenko
1. feb 2012

@lili777
@viki2912 http://lepsiebyvanie.centrum.sk/tipy-a-triky/52...

to len pre príklad....a možme si vygoogliť dalšie...... 😵

viki2912
1. feb 2012

@zuzana17 hej pomlete,to mam od rakusakov,oni tento recept casto robia...je to hrozne chutne...

zuzana17
1. feb 2012

@viki2912 no chutné to je 😀 , ale dieťaťu (a ani sebe) by som pomleté z obchodu nedala 😉

viki2912
1. feb 2012

NO MAMICKY,MRAZTE..KAZDEHO VEC...

zuzana17
1. feb 2012

@viki2912 😀 tak, tak ako hovoríš 😉

denisenko
1. feb 2012

@zuzana17 ....a hlavne ked nevidíš, čo tam pomleli...... 😠

Tu začni písať odpoveď...

Odošli