icon

Môže tatárska omáčka spôsobiť zažívacie problémy?

saruska1111
24. jan 2025

Ahojte prosím vás čo to môže byt že vždy keď si dam k jedlu Tatarku väčšinou keď si objednam do prace obed z restiky tak hneď dostanem kŕče a musím na wc 🥴 ? Myslite že laktóza alebo niečo? Musím sa objednať na testy tak sa pýtam zatiaľ tu že či to môže byt ono… tatarka nebola ani spatna ani nic tak si myslím že možno mám intolerancie 🫣

natalka13
24. jan 2025

@saruska1111 laktoza v tatarke?🤔

viestta
24. jan 2025

tatarke laktoza nie je
Repkový olej, Voda, Ocot kvasný liehový, Cukor, Pasterizovaný vaječný žĺtok (3, 2% hm.), Uhorky v náleve [uhorky (1, 4% hm.), voda, jedlá soľ, kyselina (kyselina octová)], Modifikovaný kukuričný škrob, Horčica (voda, horčicové semená, ocot kvasný liehový, cukor, jedlá soľ, koreniny), Jedlá soľ, Cibuľa (1% hm.), Worcesterská omáčka (voda, cukor, ocot kvasný liehový, jedlá soľ, biele vino, slivkové pyré, koreniny, paradajkové pyré, arómy), Pažítka (0, 1% hm.), Kyselina (kyselina citrónová), Antioxidant (calcium disodium EDTA), Arómy

saruska1111
autor
24. jan 2025

@natalka13 tak ja neviem čo tam pridávajú vieš 😅

viestta
24. jan 2025

@saruska1111 hore mas zlozenie Hellmansky. V tatarke nema preco byt laktoza. To by si neznasala nic mliecne kde je laktoza

saruska1111
autor
24. jan 2025

@viestta tak potom z čoho tie kŕče a hnačka 🤔

viestta
24. jan 2025

@saruska1111 ja neviem. Ale mam pre teba jednoduche riesenie. Vyhybaj sa veciam, ktore ti nerobia dobre. Ked je to len tatarka, tak tam to mas uplne jednoduche, nejedz ju

pralinka25
24. jan 2025

mozno ti nerobi dobre restauracne jedlo. moja dcera nemoze jest v restikach takmer nic. zo vsetkeho sa povracia a bolesti brucha. domace jedlo u kohokolvek jej nikdy problem nerobi

biba_18
24. jan 2025

nie, môže to byť kombinácia oleja a vajec, tiež to tak mám, nemôžem obyčajnú majolku a tatarku. keď robím vianočný šalát, používam vegansku majonézu…

veselo_neveselo
25. jan 2025

To bude kvoli tomu tuku v tatarke 🙂 Ked to das k vyprazanemu syru s hranolkami, tak to ani tou tatarkou nebude.

Ked si das tatarku k domacemu, aj vtedy ta prezenie?
Ine jedlo z restiky je ok?

mk1111111111
25. jan 2025

Bezne, ze ludom sposobuje prehananie. Jednoduch sa zmier s tym, ze ju nemozes, nebudes ani prava, ani posledna. Je to mastne, samy olej

saruska1111
autor
25. jan 2025

@veselo_neveselo áno iné jedlo z restiky je okej iba tu Tatarku keď si dam asi to bude tým olejom prestanem ju jesť čo iné mi ostáva 😄