icon

Môžem použiť vajcia po skončení záruky?

17. júl 2024

Ahojte, nejak sa mi doma ocitlo 20 vajec, ktorym konci zaruka dnes, ak nesmrdia, mozem ich este pouzit? Popripade poradite co s nimi? Na bublaninu sa uz chystam, ale stale ostane este dost

ivana11155
17. júl 2024

Hocico chlieb vo vajci, prazenica, zapekany karfiol, ja mam velke deti, mne sa nevidi problem to spotrebovat. A ano, vajcia su ok.

viestta
17. júl 2024

Ak boli vajcia spravne skladovane, kludne ich mozes pouzit na tepelnu upravu aj o tyzden. Pokazene vajce rozoznas na prvy pohlad, teda na prve oňuchanie

zeldia
17. júl 2024

Ak nesmrdia: niekto pečie korpus aj z 10vajec. Z ďalších 10 správ veľkonočnú hrudku (10vajec na liter mlieka). To zjete raz dva.

anavixy
17. júl 2024

Mozes, ponor do vody a ked plavaju, vyplavaju na povrch, tak ich vyhod. Ak sa vo vode len postavia spickou hore, tak su este ok. Cerstve vajcia zostanu na dne.

sissy27
17. júl 2024

v živote nikdy som vajciam nesledovala záruku... a často máme domáce vajíčka, tam neviem ani kedy uzreli svetlo sveta a nie ešte kedy im končí záruka 😀
že je vajce pokazené zistíš v momente, ako ho rozklepneš...

anavixy
17. júl 2024

A jasne, pokazene vajce sa da rozoznat hned po rozklepnuti, ale rozklepavali ste uz 10 vajec rovno do jednej misky a presne desiate bolo pokazene? My ano. 😂

loldi2
17. júl 2024

Samozrejme, že môžeš. Ja toto nejak extra neriešim pri vajciach vôbec a žijeme doteraz 🙂 Stále to tak robím, že dávam kamkoľvek vajcia aj po dátume spotreby.

domak2
17. júl 2024

@anavixy preto sa majú najprv rozklepnut do menšej misky po jednom a až potom vlievat spolu, ale ešte sa mi to nikdy nechcelo robiť 😅

michaela329
17. júl 2024

@anavixy ja každé klepem do pohárika a až potom miska - mama ma tak drilovala 😃 Muž to nenačítaval, keď sme začali spolu bývať 🫣

michaela329
17. júl 2024

Sledujem vajíčko a nie zaruku, máme domáce. Upeč bábovku a omelety na večeru 🤷

anavixy
17. júl 2024

@domak2 ano, aj to si vzdy povieme, ale ked pecieme naraz 3 piskoty po 10 vajec tak to sa cloveku veru nechce 😂 ale teda stalo sa to len z vajec od cudzich ludi, tam si uz davame pozor, resp. pecieme len z overene cerstvych 🙃

zeldia
17. júl 2024

@anavixy ja klepem do šálky a po jednom dávam do misky ale keď oddeľujem bielka od zltok tak idem naostro sup hneď bielko do misy s desiatimi bielkami 😂

anavixy
17. júl 2024

@zeldia ano ano presne tak 😂

annamivo
17. júl 2024

Francúzske karamelové rezy, tam ide 13 vajec, k tomu nátierka a vybavené. Mám domáce, chovám sliepky a keď mi švihne tak za deň miniem aj 30+ a keď nie tak za týždeň spotreba =0 😃 nikdy neviem akú majú spotrebu, ale u nás sa vajíčka viac ako 1,5-2 týždňa neohreju a skladujem v chlade.

michellemary
17. júl 2024

@michaela329 aj u nás tak, ale v oboch rodinách, tak sme obaja tak zvyknutí.😂

1ryba
Odpoveď bola odstránená
cacianka
17. júl 2024

@1ryba škoda že sliepky nemajú v kloake dátumovku 😍

1ryba
Odpoveď bola odstránená
rozculena
17. júl 2024

@anavixy prečo by ich mala vyhadzovať?keď plávajú,tak sú akože smradľavé?

rozculena
17. júl 2024

@anavixy preto rozklepujem zvlášť,až potom do spoločnej misky🙂
kde je na vajciach záruka? v živote som to nesledovala

anavixy
17. júl 2024

@rozculena ano, prava, zle som to napisala. Netreba ich hned vyhodit, ale prave tieto plavajuce vajcia treba rozbit zvlast a skontrolovat, ci su ok. Zle som sa vyjadrila 🙂
A to rozklepavanie zvlast, ano, jasne, to vsetci vieme, ale ked pecies vo velkom a ides ako na pase, tak proste je to zdlhave. Robime to len ked mame vajcia od niekoho, kde nevieme ako velmi si dava zalezat na cerstvosti 🙂

autor
17. júl 2024

Tak jasne ze pri domacich zaruku nemas, ale asi vies kedy su znesene…. Tieto kupene ktovie ako dlho su skladovane a preto tam ten datum je

viestta
17. júl 2024

Vajcia sa peciatkuju hned v den kedy boli znesene, a aj sa balia a postupne vyskladnuju